Johan Derksen walgt van ‘kwakzalver’ Jesse Klaver: ‘Word ik gek van!’

Johan Derksen heeft zich zondagavond tijdens het kijken naar het RTL Verkiezingsdebat behoorlijk geërgerd aan Jesse Klaver. Hij vindt de leider van GroenLinks een kwakzalver.

Johan Derksen en Jesse Klaver © Veronica Inside

De voetbalanalist van Veronica Inside is een rechtse stemmer – hij is ambassadeur geworden van Code Oranje – en ergert zich aan vrijwel alle linkse politici. Jesse spant de kroon, vindt Johan. “Daar word ik toch helemaal gek van, die Jesse Klaver”, zei hij gisteren op televisie.

Buikspreekpop

Jesse Klaver wordt volgens Johan compleet overschat. “Nee, maar René: Jesse Klaver is 35 jaar, heeft nog nooit gewerkt. Hij is de jongerenbeweging omhoog gevallen, van: ‘Een leuk koppie, welbespraakt, hier kunnen we wel wat mee.’ Er zit een denktank achter die hem vertelt wat hij moet zeggen.”

Het is gewoon een buikspreekpop, vindt Johan. “Hij heeft nog nooit voor een baas gewerkt en weet niets wat er in de maatschappij te koop is en dan gaat hij Nederland redden. Het is de wereld op zijn kop.”

Sneer aan Kaag

D66-leider Sigrid Kaag is ook een verschrikking, stelt Johan. “Je moet er toch niet aan denken dat die mevrouw Kaag in het Torentje komt? Mevrouw Kaag heeft het grootste deel van haar leven in het buitenland vertoefd en die komt nu even in Nederland terug om de puntjes op de i te zetten. Zo zit de wereld niet in elkaar.”

Ook Lilianne Ploumen (PvdA) en Lilian Marijnissen (SP) zijn het niet, aldus de voetbalkenner. “We hebben een minister-president die ons op een uitstekende wijze door die coronaperiode heen loodst. Van al die dames in de politiek, is er niet één die het beter zou doen dan Mark Rutte.”

Vrouwelijke premier

Heeft Johan iets tegen een vrouwelijke premier? “Als er een komt waar ik overtuigd van zou zijn dat ze het wél beter zou kunnen, dan heb ik niets tegen een vrouwelijke minister-president. Wilde je Ploumen er neerzetten? En die dochter van Jan bij de SP zal hem nooit evenaren. Ze heeft niet het charisma van haar vader.”

Zelf zou hij nooit premier willen worden. “Ik zou er niet tegen kunnen, tegen dat gedram van die linkse partijtjes. Je weet al wat er komt, dat oppositiegedoe weet je. En dan die kwakzalver van een Klaver die dan roept: ‘U staat te liegen, u staat te liegen!'”

Fragment

Het fragment van Johan in Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen