Tijs van den Brink vindt niet dat Thierry Baudet te vaak in Op1 zit

Het is onterecht dat critici van Op1 een beeld schetsen alsof de talkshow virusontkenners, complotdenkers en rechts-radicalen continu een podium biedt. Dat schrijft Op1-ster Tijs van den Brink in NRC.

Thierry Baudet Foto: Op1

Op1 ligt de laatste tijd wat vaker onder vuur, omdat de talkshow te sensatiegericht zou zijn. Zo schreven journalist Hans Maarten van den Brink en oud-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes er kritische stukken over. In een opiniestuk in NRC Handelsblad reageert Tijs van den Brink nu op die beschuldigingen.

Thierry Baudet

Het wordt allemaal erg uit zijn verband getrokken, vindt Tijs. “Het beeld dat we regelmatig virusontkenners, complotdenkers en rechts-radicalen kritiekloos hebben laten leeglopen en geen aandacht gehad zouden hebben voor ‘alles-met-een-kleurtje’ (dixit Laroes) is feitelijk onjuist. Het klopt echt niet.”

Hij vervolgt: “Willem Engel is nooit te gast geweest bij Op1 (wel bij RTL). ‘Hydroxychloroquine-huisarts’ Rob Elens is één keer geweest en kritisch ondervraagd door (de door Laroes geprezen) Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. FVD-voorman Thierry Baudet is in dertien maanden tijd twee keer te gast geweest – en in beide uitzendingen stevig tegengesproken.”

Antivaxers

Tijs denkt dat het opzettelijke verdachtmakingen zijn. “Je zou het niet denken als je Laroes leest, maar aan de Black Lives Matter-beweging is echt vele malen vaker aandacht besteed dan aan antivaxers. Die laatsten zijn, voor zover ik weet, werkelijk geen één keer te gast geweest in Op1.”

“Natuurlijk kan Op1 beter. We leren elke dag. Iedereen heeft betere en minder goede dagen, sterke en minder sterke momenten. Zeker, het mag (en moet) soms scherper. Het mag verrassender en, als de actualiteit het toelaat, vrolijker”, zegt hij. “Maar doen alsof het vroeger beter was, is heel ouderwets.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen