Thierry Baudet wil graag meedoen aan NPO 1-hit Heel Holland Bakt

Thierry Baudet, de politiek leider van Forum voor Democratie, zou het heel leuk vinden om mee te doen aan een eventuele BN’er-editie van de televisiehit Heel Holland Bakt op NPO 1.

Thierry Baudet © YouTube, MAX

De veelbesproken Thierry Baudet onthult deze week in een uitgebreid vraaggesprek met de Weekend een heuse keukenprins te zijn. Hij geeft zijn interview aan het tijdschrift terwijl hij aan het koken is. De fotograaf weet daar mooie plaatjes van te schieten: Thierry met een keukenschort, Thierry die peterselie snijdt, Thierry die pasta eet.

Heel Holland Bakt

De lezer kan er niet omheen: Thierry is gek op koken. “Soms ben ik echt uren bezig. Soms wel twee dagen, voor een stoofschotel. Geweldig. Dat het hele huis lekker gaat ruiken. Ik heb daar best tijd voor, want ondertussen pleeg ik telefoontjes en doe ik mijn e-mails.”

Omroep MAX mag hem bellen voor een VIP-editie van Heel Holland Bakt. “Als ik niet meer in de politiek zou zitten, zou ik een kookboek willen maken. Dat lijkt me echt heel erg leuk. Ik zou ook best willen meedoen aan Heel Holland Bakt.”

Sanering

Politiek gezien wil Thierry programma’s als Heel Holland Bakt juist de nek omdraaien. Althans, in elk geval bij de publieke omroep. Hij pleit in zijn partijprogramma voor gortdroge, elitaire programma’s op twee publieke kanalen: “Twee publieke tv-zenders met focus op informatie, taal, cultuur, geschiedenis en documentaires.”

Gelukkig voor Thierry’s tv-ambities én voor Heel Holland Bakt is het uitgesloten dat hij de komende jaren gaat meeregeren. Van het ‘saneren’ van de NPO, zoals hij dat zelf noemt, zal dan ook geen sprake zijn.

MAX zegt nee

Overigens is de kans vrijwel nihil dat Thierry Baudet ooit te zien zal zijn in Heel Holland Bakt. Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft een editie met bekende Nederlanders reeds uitgesloten.

Jan eerder: “Dit programma gaan we nooit met BN’ers maken. We gaan niet bakken met Paul de Leeuw en andere bekenden. De kracht van dit programma is dat het van en voor het publiek is. Dat moeten we zo houden.”

Weekend

Thierry vertelt in het uitgebreide Weekend-interview verder ook nog over zijn verloofde, over zijn coronasceptische houding, zijn ouders en zijn hekel aan de VVD.

Maar waarom moet dat allemaal tijdens het koken? “Ik vind het leuk om met mijn handen bezig te zijn en met mensen te praten tijdens het koken. Het is iets heel sociaals.”

De nieuwste Weekend ligt momenteel in de winkels. Nu nog binnenkomen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen