Spike geërgerd bij Eva Jinek: ‘Waarom moeten we hierover praten?’

Zanger Spike is enigszins geërgerd over het uitlekken van het nieuws over het uiteenvallen van de succesvolle rockband Golden Earring. Hij wilde er gisteren bij Eva Jinek geen vragen over beantwoorden.

Spike van Zoest © RTL

Gisteren lekte uit dat Golden Earring-bandlid George Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS en niet meer kan optreden. Zijn medebandleden Barry Hay, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen verklaarden daarop niet zonder hem verder te willen. Daarmee komt een einde aan de legendarische Golden Earring.

Spike bij Jinek

Het was niet de bedoeling dat het nieuws in de publiciteit zou komen, maar George besloot het toch te bevestigen. “Ik ben inderdaad ziek, ik heb ALS. Het is een heel naar bericht en ik ben niet echt in de stemming om daar verder veel over te zeggen. Ik sta onder behandeling in het universitair ziekenhuis in Leuven. That’s it.”

Zanger Spike, de schoonzoon van Barry Hay, zat gisteren bij Eva Jinek, maar wilde hier geen vragen over beantwoorden. Zij vroeg hem: “Spike, Barry Hay is jouw schoonvader en hij wist natuurlijk al langer dat George ziek was, maar hij zegt ook: ‘Wij kunnen niet verder op deze manier. Hier stopt het gewoon.’ Wat verdrietig.”

‘Waarom praten we erover?’

Spike wilde daar geen antwoord op geven. “Ja, het is afschuwelijk. Ik heb ook begrepen dat ze er zelf nog niet mee naar buiten wilden, dus ik weet dan ook niet waarom we hier er dan dus wel over moeten praten.”

Eva: “Zij wilden niet dat het bekend was?”

Spike: “Zij wilden er niet mee naar buiten nog, weet je. Dat is vroegtijdig wel gebeurd en dat is wel verdrietig. Het nieuws is sowieso afschuwelijk.”

Eva: “Zeker, zeker.”

Broers

Eva probeerde toch nog door te vragen: “Ik zei net dat het een van de langst bestaande bands ter wereld is. Ze zien elkaar denk ik meer als broers dan als collega’s. Dat heb ik ook wel eens gelezen.”

Spike: “Ehh, ja. Dat moet je aan Bar vragen. Ik zit niet in de Earring, hè?”

Eva: “Nee, natuurlijk, maar ik dacht: misschien heb je het gehoord of herken je het in elk geval als je zo lang bij elkaar bent. Jullie zijn ook al heel lang bij elkaar.”

Spike: “Ja, ik bedoel: wij bestaan met ons bandje twintig jaar en je merkt wel dat je naar elkaar toegroeit.”

Logisch

Spike’s collega Jamie van Westland merkte op: “Het is ook logisch als een van de bandleden zo ziek wordt, dat het gewoon klaar is. Die ga je niet vervangen. Dan is het mooi geweest. Ik denk niet dat ze het zo hadden willen afsluiten.”

Eva: “Dat kan ik me heel goed voorstellen.”

Fragment

Spike’s band DI-RECT in de talkshow van Eva Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen