Robert ten Brink vindt bla bla bla

Aan een interview met Robert ten Brink is eigenlijk geen eer te behalen. Hij behoort tot de categorie BN’ers die heel goed weten wanneer ze quotemateriaal leveren en hij vermijdt dat als de pest.

Ruud de Wild en Robert ten Brink © KRO-NCRV

Robert ten Brink heeft geen zin om zo’n BN’er te worden die de hele tijd de headlines van RTL Boulevard en Shownieuws haalt met allerhande meningen. De nieuwste aflevering van de Ruud de Wild-podcast 30 Minuten Rauw is dan ook niet om doorheen te komen: het blijft dertig minuten lang bij platitudes en clichés.

Bla bla bla

Als Robert op een gegeven moment gevraagd wordt naar zijn mooiste eigenschap – toch niet bepaald een gevoelige kwestie – antwoordt de RTL 4-ster: “Nou, ik vind… Oh, maar dat klinkt meteen al… Ehh, weet je wat het gevaar is, Ruud, van dit soort dingen? Als je echt een oneliner doet, dan worden dat meteen van die quotes die over het internet gaan rondzwerven. ‘Robert ten Brink vindt bla bla bla’, weet je wel. Dat soort gedoe.”

“Nu zit iedereen met hele grote oren te luisteren. Dat snap je natuurlijk wel”, merkt Ruud op.

Daarop komt Robert met een aangepast antwoord: “Nou, ik vind eigenlijk dat ik op het juiste moment wel dankbaar ben voor mensen. Ik vind het heel belangrijk om mensen de credits te geven die ze verdienen en ik vind het ook heel belangrijk om nederig te zijn eigenlijk.”

Calvinistisch

Ruud vervolgens: “Is dat Nederlands calvinistisch?”

Robert: “Nou, nee, ik vind dat je gewoon af en toe ook… Wat ik bijvoorbeeld nooit heb gedaan – dat is een gevaar dat op de loer ligt als je heel lang meeloopt in de mediawereld – is denken dat je net zo belangrijk bent als de zenderbazen bijvoorbeeld. Dat moet je niet willen denken, want dat is namelijk niet zo.”

“Of dat je in interviews ineens helemaal het alwetende baasje gaat uithangen, van: ‘Die is een l*l.’ En: ‘Dat moet zus en zo.’ Dat moet je niet doen, dat is niet goed.”

Nou, Robert zit na zijn tv-pensioen gebakken. Cursisten genoeg in Hilversum.

30 Minuten Rauw

Het interview van Ruud de Wild met Robert ten Brink:

https://open.spotify.com/episode/1aY6NAL5pbps1SR9gcRNgN?si=vTvU-BAkRAey3ugwouMNzw

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen