Patty Brard uit felle kritiek op Britt Dekker-show: ‘Dit is niet gepast’

Patty Brard vindt het ongepast dat Britt Dekker zaterdagavond, ondanks de coronacrisis, een hele parade aan BN’ers, artiesten en dansers heeft ontvangen in de televisieshow Zapp Awards 2021.

Britt Dekker © NPO

De groots opgezette Zapp Awards gingen ondanks de coronamaatregelen gewoon door: het programma werd gisteren uitgezonden in de vooravond van NPO 3. Britt Dekker ontving een hele keur aan sterren en prijswinnaars, waaronder Davina Michelle, Jandino Asporaat en Ruben Nicolai.

Nog nooit zoveel BN’ers

Patty Brard en haar collega’s van Shownieuws hebben er met verbazing naar gekeken. “Volgens mij zijn er bij dit event nog nooit zoveel BN’ers aanwezig geweest, want iedereen dacht: ik kan weer naar een feestje”, aldus presentatrice Dyantha Brooks.

“Ja, ik denk dan: als je naar zo’n feestje kan, kan je ook naar de kapper, toch? Ik vind het mwa, een beetje…”, begon Patty.

Verkeerd signaal

Dyantha: “Vind je het niet kunnen Patty dat ze dit door hebben laten gaan?”

Patty beamend: “Nou ja, we hadden het er net even over en toen dacht ik echt wel: dit geeft een bepaald signaal af. Ik zie ineens geen spatschermen meer, die we bij The Voice duidelijk wel zien in beeld. Het lijken veel meer mensen dan de 14 mensen die op de lijst stonden om op de rode loper langs te komen.”

In de sh*t

Ook studiogast Hélène Hendriks was kritisch. “Je kan je ook afvragen of het niet een paar weken later had gekund. Er zitten zó veel mensen in de sh*t en dan lijkt het alsof je daar een feest hebt. Ik snap het wel dat je iets wil, maar er willen ook heel veel mensen carnaval vieren en die zitten ook thuis. Ik weet het niet…”

Anouk Smulders: “Ik zit toch ook aan die theaters te denken.”

Evert Santegoeds: “Die zijn al een jaar dicht.”

Te druk

Het was gewoon te druk, aldus Patty. “Voor die rode loper waren 14 uitnodigingen, maar als ik het zo zie, waren er gewoon veel meer mensen dan dat. En dan ook nog de crew erbij. Ik weet het niet. Ik vond het op deze dag, ondanks het feit dat je kon zien dat iedereen zin had in een feestje, niet gepast. We hebben allemaal zin in een feestje.”

Toch hebben Britt en haar collega’s zich wel aan de regels gehouden. Er gelden ruimhartige uitzonderingen voor tv-producties. “Ze hebben zich aan de regels gehouden, maar als ik het zo terugzie, dan denk ik: ja, ik weet het niet. Ik vond het een beetje een gek gezicht om hier nou zo veel mensen bij elkaar te zien zonder spatscherm.”

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen