Loretta Schrijver proeft verschil niet tussen Coca‑Cola zero en light

Loretta Schrijver, de grande dame van de Nederlandse ochtendtelevisie, proeft het verschil niet tussen Coca‑Cola light en Coca‑Cola zero sugar. Dat heeft ze aangegeven in haar programma Koffietijd.

Loretta Schrijver © RTL

Coca‑Cola zero sugar komt qua smaak dicht bij de smaak van de klassieke Coca‑Cola, alleen bevat het nul procent suiker. Coca‑Cola light heeft een eigen smaak, maar bevat wel dezelfde zoetstoffen als Coca‑Cola zero sugar, namelijk een mix van aspartaam en acesulfaam-K. Beide dranken zijn daarom calorievrij.

Light of zero

Loretta Schrijver drinkt elke dag cola in haar Koffietijd-beker, maar of het nou light of zero is, maakt de presentatrice niet uit. “Ja, dat maakt mij niets uit. Dát proef ik niet, het verschil tussen light en zero. Ik drink elke dag cola light uit een koffiekop.”

Veel mensen vinden cola light niet te hachelen en bestellen daarom altijd cola zero. Is er iets mis met Loretta’s smaakpapillen? “Ja, die zullen in de loop der jaren wel een beetje afgeschuurd zijn. Ha ha ha. Hoewel ik persoonlijk vind dat ik een zéér verfijnde smaak heb, maar daar is mijn omgeving het niet mee eens. Ha ha ha.”

Cola in koffiebeker

Een paar maanden geleden onthulde Loretta dat ze nooit koffie drinkt in Koffietijd. “Er zit bij mij cola in de koffiekopjes tijdens het programma. Dan lijkt het net alsof ik zwarte koffie drink, maar dat vind ik zo vies.”

Cola is juist lekker, aldus Loretta. “Het is lekker voor de keel, het is dun en dat bruisende, dat haalt ook een beetje dat hese weg soms en dan is mijn stem weer wat zuiverder.”

Dik

Vreest Loretta niet dat ze juist dik wordt van cola light? “Dan hoor je altijd: mensen die wat dikker zijn drinken juist cola light en daar worden ze nog dikker van. Al dat soort verhalen heb ik allemaal al gehoord. En toch blijf ik het drinken, omdat ik het lekker vind.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen