Klaas Dijkhoff weigert vraag in Op1: ‘Dit vind ik ongemakkelijk’

Klaas Dijkhoff wilde donderdagavond in de talkshow Op1 niet ingaan op een vraag van presentatrice Welmoed Sijtsma. Het voelde voor hem ongepast om antwoord te geven, liet hij weten op NPO 1.

Klaas Dijkhoff © Op1

VVD-politicus Klaas Dijkhoff keert op eigen initiatief niet terug in de Tweede Kamer na de verkiezingen van maart 2021. De reden is dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en meer tijd wil hebben voor zijn gezinsleven. Hij verscheen gisteren via een videoverbinding in Op1 omdat hij het boek Alles Komt Goed heeft geschreven.

Opgelucht

Welmoed Sijtsma was benieuwd of Klaas al uitkijkt naar zijn laatste werkdag. “U heeft nog 34 dagen. Bent u opgelucht dat het daarna klaar is?”, vroeg ze hem in eerste instantie.

Daarop antwoordde Klaas dat hij met plezier zijn laatste maand ingaat. “Nee. Ik vind het nog steeds heel leuk werk en ik vind ook dat je moet stoppen voordat je het niet meer leuk vindt en ik heb heel veel zin in wat ik hierna ga doen. Ik kijk ernaar uit om nieuwe avonturen te beleven, maar ik ben niet aan het aftellen.”

Ongemakkelijk

De vraag die daarop volgde, bezorgde Klaas enig ongemak. “Wat gaat u doen eigenlijk?”, vroeg Welmoed hem.

Klaas daarop: “Ja, ik vind het… Dat komt straks, dan ga ik dat allemaal uitleggen. Nu ben ik nog in functie en vind ik het een beetje ongemakkelijk om de zendtijd te gebruiken om reclame te maken voor mezelf. Maar ik kom het graag nog een keer uitleggen.”

Welmoed ter verduidelijking: “Ja, we begrepen dat u uw eigen bedrijf gaat beginnen, dus daar horen we later dan nog wel meer over.”

Het lijkt erop dat we in maart, na de verkiezingen, dus meer te horen krijgen over Klaas’ toekomst.

Fragment

Het fragment van Klaas Dijkhoff in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen