Jesse Klaver en Pieter Omtzigt lief voor elkaar in talkshow Jinek

GroenLinks-leider Jesse Klaver en CDA-ster Pieter Omtzigt hebben maandagavond desgevraagd wat aardige woorden over elkaar uitsproken in de talkshow van Eva Jinek.

Pieter Omtzigt en Jesse Klaver © RTL

Jesse Klaver en Pieter Omtzigt kwamen ’s middags met elkaar in aanvaring tijdens het eerste lijsttrekkersdebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart: het Noordelijk Lijsttrekkersdebat. Het twistpunt had iets met klimaat te maken. ’s Avonds zaten de twee gelukkig weer allervriendelijkst tegenover elkaar bij Eva Jinek.

Lieve woorden

Eva Jinek wilde een gemoedelijke sfeer creëren en vroeg de heren daarom om iets sympathieks over elkaar te zeggen. “Wat heeft Pieter vanmiddag uitstekend gedaan in jouw optiek?”, vroeg ze bijvoorbeeld aan Jesse.

Jesse: “Pieter was zoals altijd heel eerlijk en dat is denk ik het allerbelangrijkste in een debat.”

Eva: “Is hij eerlijker dan anderen?”

Jesse: “Ehh, ja, ehhh, ja, nou, hij heeft het hart op de tong, dus dat deed hij heel goed. Hij nam het ook even op voor Hugo de Jonge en dat vond ik ook heel mooi dat hij dat deed.”

Voetlicht

Daarna was Pieter aan de beurt. Eva: “Wat bewonder je in Jesse?”

Pieter: “Dat hij staat voor zijn idealen en dat hij zegt wat hij wil en dat hij die vrij goed voor het voetlicht kan brengen, ook als ze niet van mij zijn.”

Eva: “Kan je op hem rekenen?”

Pieter: “In welk opzicht bedoel je dat?”

Coalities

Eva: “Nou, voor je gevoel van: dit is iemand met wie ik zaken kan doen, ik kan hem op rekenen. Als hij het zegt, dan meent hij het ook. Hij komt op voor z’n idealen en houdt zich aan de afspraken.”

Pieter: “Dat zijn twee verschillende dingen. Hij is er heel duidelijk in dat hij opkomt voor z’n idealen, maar de vraag is of je nu al coalities aan het smeden bent. Dat kan, na de verkiezingen. Dat gaan we dan zien.”

Eva: “Ik bedoelde hem meer als persoon.”

Pieter: “Oh, als persoon zeker.”

Jaïr

Jaïr Ferwerda had ook een item over het eerste lijsttrekkersdebat:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen