Diederik Jekel niet meer naar studio RTL Boulevard: ‘Kan ik niet maken’

Diederik Jekel, de coronagoeroe van RTL Boulevard, komt voorlopig niet meer naar de studio van de showrubriek. Hij vindt het geloofwaardiger als hij inbelt via een videoverbinding, zegt hij in de Volkskrant.

Diederik Jekel © RTL Boulevard

Al bijna een jaar lang informeert Diederik Jekel de kijkers van RTL Boulevard over het coronavirus en alle ellende die daarbij hoort. De laatste weken zien we de wetenschapsjournalist ineens niet meer opduiken op het Leidseplein in Amsterdam, maar belt hij in vanuit zijn woonkamer in de hoofdstad.

Borrelen met Nikkie

Medio januari heeft Diederik besloten om niet meer fysiek aanwezig te zijn. “Als ik zeg dat iedereen thuis moet werken is het geloofwaardiger als ik zelf ook thuis ben. We moeten niet alleen met de inhoud, maar ook met de vorm uitstralen dat de situatie ernstig is”, aldus de journalist in de krant.

Diederik vond het zelf ook een beetje gênant om de kijker belerend toe te spreken, terwijl hij zelf gezellig met tv-collega’s aan het borrelen was. “Als ik met een bakje nootjes in de studio met Nikkie Plessen sta te praten over een nieuwe kledinglijn, kan bij de kijker de indruk ontstaan dat het allemaal wel meevalt.”

Minder mekkeren

Nu hoopt Diederik dat andere tv-programma’s zijn voorbeeld volgen. Tv-collega’s moeten volgens hem ‘minder mekkeren’ en meer een voorbeeldrol gaan vervullen. “In de VS, Groot-Brittannië en Duitsland zijn videogesprekken al veel gebruikelijker.”

Tegelijkertijd begrijpt Diederik ook wel de bezwaren die tv-makers hebben tegen videoverbindingen. “Als je inbelt mis je non-verbale communicatie: je ziet het niet als iemand op zijn stoel zit te schuiven en wil onderbreken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen