Primera-mevrouw in tranen bij Eva Jinek: ‘Ik ben echt sprakeloos’

De Primera-mevrouw die alle media heeft gehaald omdat haar winkel in Den Bosch is vernield tijdens de avondklokrellen, raakte gisterenavond geëmotioneerd aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

Primera-mevrouw © RTL

De winkel van Maaike Neufeglise en haar man is in een paar minuten tijd helemaal naar gort geholpen. De weldoeners van GeenStijl begonnen een crowdfundactie voor het echtpaar en die was zó succesvol dat Maaike zich gisteren helemaal rot schrok toen Eva Jinek haar met de tussenstand confronteerde.

Maaike in tranen

Maaike zat bij Eva Jinek aan tafel op haar vijftigste verjaardag. Van GeenStijl kreeg ze haar mooiste verjaardagscadeau. Eva: “GeenStijl is een crowdfunding-actie gestart om jou te helpen. Ik weet niet of je het weet, maar de laatste stand is dat ze inmiddels 73.000 euro hebben opgehaald.”

Daarop schoot Maaike vol. Ze sloeg haar hand voor haar mond, zette haar bril af en was zichtbaar geëmotioneerd. “Ik had me voorgenomen om heel sterk te zijn hier aan tafel, maar ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Wij zijn zo verrast vandaag door zoveel mensen die ons een warm hart toedragen en het beste met ons voor hebben.”

Ze was verbijsterd. “Ik zit gewoon te trillen op mijn stoel en ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.”

Schade enorm

De schade is volgens Maaike enorm. Zo moet ook haar vloer compleet vervangen worden. Kan ze haar winkel weer heropenen met het geld van GeenStijl? “Nou ja goed, de verzekering is vandaag geweest en die gaat natuurlijk ook wel meehelpen, maar die zal waarschijnlijk niet de hele lading dekken.”

Bovendien staat ook de Primera achter haar, zegt franchisenemer Maaike. “Ik ben heel blij dat we een coöperatie achter ons hebben staan die ons overal in steunt.”

Gebeld door Rutte

Maaike vertelde ook dat ze is gebeld door Mark Rutte. “Ja, zelfs die heeft gebeld. Dat was een fijn gesprek. Ik denk dat ik bijna twintig minuten met hem aan de telefoon heb gezeten. Ik vind het al heel bijzonder om Mark Rutte in één keer aan de telefoon te krijgen – laten we dat dan wel vooropstellen.”

“Ik heb vandaag bijna de hele Nederlandse pers in de winkel gehad. Als je dan zo’n telefoontje krijgt, denk je: potverdrie, het is niet alleen in ons buurtje, maar heel Nederland leeft mee. Dat zelfs de minister-president je wil bellen om naar jouw verhaal te luisteren, dat doet een mens wel heel goed.”

Fragment

Het fragment uit Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen