Ismail Ilgun roept op niet te rellen: ‘Hij wil bij de Hollanders horen!’

Ismail Ilgun roept zijn Turkse achterban op om niet te participeren in de avondklokrellen. Het levert hem bakken aan kritiek op: hij krijgt het verwijt hypocriet te zijn en ‘de kont van Hollanders te kussen’.

Ismail Ilgun Foto: NTR, Goya Productions

De vroegere treitervlogger is tegenwoordig een keurige VPRO-presentator en Ismail Ilgun keurt de avondklokrellen dan ook af. “Beste relidioot, de ondernemers die doen alles om hun winkel overeind te houden. Ze proberen te zorgen voor hun familie in deze afschuwelijke periode. Jullie vernielen geen ramen, jullie vernielen levens”, zegt hij op Instagram.

‘Jullie zijn zielig!’

Ook het geweld tegen de politie vindt Ismail afschuwelijk. “De politie is de eerste die jullie bellen als jullie iets overkomt, waarom? Waarom gooien jullie met stenen en maken jullie het onveilig voor een vader of moeder waarvan een zoon of dochter thuis zitten wachten op papa of mama.”

Het moet gewoon ophouden met die rellen, vindt Ismail. “Als je een beetje mens bent, een beetje empathie hebt, dan ben je nu niet buiten en blijf je thuis. Iedereen die nu buiten chaos aan het plegen is. Jullie zijn ZIELIG!”

Turkse achterban woest

Ismail haalt ook Turkije erbij. “Beetje respect toch? Besef dat als je in Turkije een politie beledigt of aanraakt, dat de bewoners de eerste zullen zijn die voor hen opkomen. In Turkije is de politie heel erg gerespecteerd, er zijn heel weinig mensen die hun beledigen. De bewoners staan dat ook niet toe.”

Deze toevoeging valt niet lekker bij Ismails Turkse achterban. “Ga je nu in de billen van de media vieze k*nkerverrader dat je bent. Ik spuug op types als jij: één gare programma, direct je kont verkocht”, reageert Mendoza op Instagram.

En Elyas: “Ga maar lekker in de reet van de staat om een beetje op tv te kunnen komen vieze hypocriet.”

Hollanders

Zijn volgers verwijten Ismail dat hij nu te Hollands begint te worden. “Mattie ga hier aub niet de goeie Nederlander uithangen ja kkr neus dat mensen nu opstaan is goed!!!”, zegt Nickafca.

En Devoetjee: “Wollah deze Ismail Ilgun wil opeens in de billen glijden van Mark Rutte.”

Wikash: “Amk ga je kont likken om bij die hollanders te horen. Typische drerrie die het een beetje heeft gemaakt en dan principes wisselt.”

Insta-post

De Instagram-post van Ismail:

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen