Gerard Joling weet niet hoe QR-codes werken: ‘Moet ik dat filmen?’

RTL 4-ster Gerard Joling heeft voor het eerst kennisgemaakt met het fenomeen QR-codes. Hij wist aanvankelijk niet wat hij ermee aan moest en begon de code op een gegeven moment zelfs te filmen.

Gerard Joling © YouTube

Voorafgaand aan de tv-opnames van RTL Exclusief moet Gerard Joling steeds weer een coronatest ondergaan. Hij moet daarbij ook een vragenlijst invullen, die hij kan opvragen door een QR-code te scannen. De eerste keer dat Gerard zo’n code voorgeschoteld kreeg, wist hij er geen raad mee.

QR-ellende

De door RTL Exclusief betaalde coronatest vond plaats op een sfeerloos bedrijventerrein in de hoofdstad. “Ja, dit is geen Las Vegas! We zitten op een industrieterrein in Amsterdam! Ook weer gezellig”, moppert Gerard in zijn vlog.

Dan begint zijn ergernis over de QR-code. “Moet ik het filmen of gewoon een foto?”

Eerst neemt hij een foto, dan begint hij te filmen. “Nee, een foto! Dan krijg je een balkje te zien en daar kun je gelijk op klikken”, merkt iemand op.

‘Gek*t!’

Uiteindelijk richt Gerard zijn camera op de QR-code, waarna het balkje in beeld verschijnt. Hij klikt erop en legt vervolgens direct zijn telefoon weg, in de veronderstelling dat de taak daarmee was volbracht. “Ja, nu moet je het invullen!”, roept iemand.

Gerard: “Jezus, wat is dit voor gek*t joh!”

Even later krijgt Gerard het toch voor elkaar. “Ja hoor, het spreekt voor zichzelf hè?”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen