Bert van Leeuwen walgt van Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland

Bert van Leeuwen ergert zich dood aan panelshows met bekende Nederlanders. Hij noemt daarbij specifiek de Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland, waarin BN’ers het in oranjesferen tegen elkaar opnemen.

Bert van Leeuwen en Linda de Mol © EO, SBS

De grote ster van Het Familiediner kijkt graag televisie, maar er zijn ook genoeg programma’s die hem gestolen kunnen worden. Het eerste voorbeeld dat hij noemt is vrij voorspelbaar. “Programma’s die mij echt niet aanspreken zijn dingen als Temptation Island, dat vind ik helemaal niets”, zegt de EO-ster in Veronica Magazine.

Bert haalt uit naar Linda

Daarna volgt Berts sneer richting de SBS 6-show van Linda de Mol. Op de vraag waar hij nog meer liever niet naar kijkt, zegt hij namelijk: “Programma’s waarin BN’ers achter panels worden gezet en dan heel jolig en grappig moeten doen. Programma’s als Ik Hou van Holland. Prima dat ze er zijn, maar ze zijn niet aan mij besteed.”

Waar zet hij de tv wél voor aan? “Ik kijk bijna alles uitgesteld. Het Journaal van 20.00 uur kijk ik altijd, maar meestal pas als het mij uitkomt. Ook talkshows zoals Jinek en Beau kijk ik graag terug wanneer ik even tijd heb. Ook de programma’s van Coen Verbraak mis ik nooit.”

Guilty pleasure

Er is ook een programma dat Bert altijd kijkt maar waar hij zich eigenlijk een beetje voor schaamt. “Ik weet niet of deze echt een guilty pleasure is, maar het programma Lang Leve de Liefde vind ik echt geweldig. Ik kwam het per ongeluk een keer tegen en mis nu geen enkele aflevering meer.”

Gevraagd naar wie hij de beste presentator vindt, zegt Bert: “Als interviewer kies ik dan zeker voor Jeroen Pauw. Ik vind hem door de jaren heen alleen maar beter geworden. En als presentator ga ik voor Tijl Beckand. Ik heb hem als kandidaat van Het Perfecte Plaatje van dichtbij mee mogen maken en heb veel bewondering voor hem gekregen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen