Johan Derksen tegen Sunny Bergman: ‘Je bent een griezelig wijf!’

Johan Derksen neemt het Sunny Bergman nog steeds kwalijk dat zij, net als Arie Boomsma, heeft geprobeerd om de financiering onder Veronica Inside vandaan te trekken. Hij vindt het een ‘griezelig wijf’.

Sunny Bergman en Johan Derksen © Veronica

Documentairemaker Sunny Bergman (48) werd vrijdagavond besproken in Veronica Inside, omdat ze enkele uren daarvoor te gast was in het radioprogramma van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. De reden van haar optreden was voorspelbaar: ze had iets te promoten, in haar geval een documentaire.

Stukjes

Sunny vertrouwde Wilfred in zijn radioprogramma toe dat ze best een beetje nerveus was voor haar komst. “Ik sta er rustig en open in, maar ik vind het wel spannend. Wat ik van Voetbal Inside vind? Ik kijk het niet. Ik heb een oordeel over de stukjes die me dan onder ogen komen. De dingen waar ik over val, zijn die specifieke dingen. Verder heb ik geen interesse in voetbal.”

Toen Wilfred haar tipte om vooral eens een hele uitzending te bekijken, antwoordde ze: “Welke context vergoelijkt dan die grappen? De keer dat ik heb opgeroepen tot een adverteerdersboycot van Voetbal Inside – o, Veronica Inside? – ging over homofobie en transfobie. Voor mij is het zo dat ik weet dat die groepen onder druk staan in de maatschappij. Als je een podium hebt, moet je die grappen niet maken, omdat je daarmee het geweld vergroot.”

Griezel

Een paar uur later bracht Wilfred hun discussie ter sprake in Veronica Inside. “Ik had Sunny Bergman in de uitzending bij BNR. Ze zei dat ze alleen maar hele kleine stukjes van dit programma had gezien. Toen zei ik tegen haar: ‘Zou het niet een goed idee zijn om een keer een hele uitzending te kijken, gewoon om het hele verband een beetje te zien?’”

Johan Derksen daarop: “Oh, dat vind ik zo’n griezel, dat wijf. Ze zien kleine stukjes of ze zien het op Facebook en dan komt mevrouw meteen een mening, van: ‘we moeten dit’ en ‘er mogen geen adverteerders meer bij ons adverteren’. Dan denk ik: wie ben je nou joh? Trutwijf!”

Aardig

Wilfred Genee moet bekennen dat hij Sunny wel heel aardig vond. “Ik moet zeggen: ik kende haar ook niet, maar ze was best wel aardig.”

Johan: “Ze kan best aardig zijn, maar als ik het programma dat zij gemaakt heeft over kutjes niet gezien heb, dan heb ik daar toch ook geen mening over?” Dan: “Maar ik heb het 37 keer gezien, dus ik kan daar wel een mening over geven.”

Podcast

Het radioprogramma van Wilfred Genee kunt u ook luisteren in podcastvorm (het interview met Sunny Bergman vanaf 10:36):

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen