Guido den Aantrekker negeert Robert ten Brink: ‘Hij is extreem saai’

Robert ten Brink is zelden terug te vinden in het gezaghebbende entertainmentblad Story. Zijn dossier staat op de redactie bij de E. “De E van Extreem Saai”, lacht hoofdredacteur Guido den Aantrekker.

Robert ten Brink © Nick van Ormondt

De Volkskrant heeft een uitgebreid portret geschreven over Robert ten Brink en ook de invloedrijke showbizzverslaggever Guido den Aantrekker doet daarin zijn zegje. “Die man is zó fatsoenlijk. We trekken zijn la niet eens meer open, er zit een dikke laag stof op”, aldus de Story-baas, wiens blad juist leeft van BN’ers met een randje.

Vriendelijke buurman

Over Robert valt nauwelijks iets pikants te melden, legt Guido uit. “Hij is de vriendelijke buurman die je helpt als je band lek is, of als je verliefd bent op het meisje verderop in de straat. Heel stilletjes heeft hij daar een hele carrière op gebouwd. Knap gedaan”, zegt hij over de All You Need Is Love-presentator.

De Volkskrant vat samen: “Aan Robert ten Brink (65) valt geen eer te behalen voor een roddeljournalist. Woning bij het Vondelpark, vakantiehuis op Vlieland, vijf dochters en al veertig jaar bij dezelfde vrouw.”

Boze Robert

Er is slechts één rafelrandje aan Robert: op de set kan hij af en toe enorm boos worden, maar ook dat is al lang geen nieuws meer. “Mensen in mijn omgeving willen dat altijd weten, of het echt waar is dat hij zo boos kan worden”, zegt zijn eindredacteur Linda van den Dikkenberg. “Het antwoord is ja.”

Waar wordt hij dan kwaad om? “Dan gaat het altijd om een verrassing die door een dommigheidje is verklapt aan een deelnemer. Een taxichauffeur die teveel is gebrieft en zich verspreekt bijvoorbeeld. Dan kan-ie stampvoeten. Ik snap dat wel; dit programma valt of staat met het verrassen van mensen. Niks is gescript.”

Guido boos

Al met al een leuk profiel van Robert ten Brink, maar Guido den Aantrekker is achtergebleven met een wrange nasmaak. Hij vindt het niet leuk dat de Volkskrant hem een roddeljournalist noemt.

Guido boos: “Altijd hetzelfde liedje met kranten zoals de Volkskrant. Ze hebben zelf nul (0) intel over BN’ers, je stelt een halfuur van je tijd beschikbaar met tal van anekdotes over Robert ten Brink, maar uiteindelijk ben en blijf je een ‘roddeljournalist’. Haha. Voortaan niet meer bellen 🙋🏻‍♂️”

Het lange artikel over Robert ten Brink kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen