Gerard Joling boos op Hugo de Jonge: ‘Wat weet hij er gvd van?’

Gerard Joling kan zich totaal niet vinden in de horecasluiting. Hij vindt minister Hugo de Jonge ook niet deskundig genoeg om daarover te beslissen. Dat heeft hij zondagavond gezegd in RTL Boulevard.

Gerard Joling © RTL Boulevard

Vanwege de coronapandemie moeten restaurants hun deuren nog steeds gesloten te houden. Waar mensen elkaar in winkels vooral vluchtig passeren, zitten ze in horeca langdurig dicht bij elkaar in dezelfde ruimtes en dat brengt een groter besmettingsrisico met zich mee, is de gedachte. Wat een onzin, vindt RTL 4-ster Gerard Joling.

‘Hugo is leraar-Engels!’

Het is echt onzin dat de horeca niet open zou kunnen, weet Gerard. “De horeca ook: natúúrlijk kun je een restaurant open gooien. Dan heb je een minister De Jonge die iedere keer heel leuk met z’n mondkapje dingen zegt, waarvan ik denk: jij bent uiteindelijk gewoon maar een leraar Engels, wat weet je er godverdomme allemaal van? Maar de hele economie gaat wel naar de typhus.”

Hetzelfde gebeurt in de entertainmentindustrie, zegt hij. “Ik maak me wel druk om andere mensen. Alle mensen die werken in de entertainmentbusiness; het gaat allemaal naar de klote.”

Gerard had corona

Zelf onthult Gerard en passant ook corona te hebben gehad, al vielen de bijwerkingen bij hem heel erg mee. “Ik heb het ook gehad, zeven weken geleden. Ik ben niet eens ziek geweest. Ik ben een dag aan de dunne geweest. Ik heb geen koorts gehad en ik was mijn smaak ook niet kwijt.”

Heeft hij zich wel gehouden aan de coronaquarantaine? “Ik ben wel tien dagen binnen gebleven. Ik maak me daar niet zo druk om.”

U kunt het interview met Gerard Joling bekijken op de website van RTL Boulevard.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen