Veel nieuwe SBS 6-programma’s slagen: ‘Dat is heel goed nieuws’

SBS 6 is ondanks de miljardair die aan het roer staat – John de Mol – nog steeds niet de zender geworden die NPO 1 en RTL 4 in de nek hijgt, maar toch zijn er de laatste tijd best wat successen geboekt. Meerdere nieuwe titels bleken een hit.

Paul Römer en Familie Gillis Beeld: Wessel de Groot / Talpa

Paul Römer, de tv-directeur van Talpa, wijst erop dat het commerciële marktaandeel van SBS 6 in oktober met 9,5 procent het hoogste in vijf jaar tijd was. “Natuurlijk heeft corona daarmee te maken”, zegt hij in het AD. “Neemt niet weg dat wij steeds beter in staat zijn om met nieuwe programma’s ons publiek te vinden.”

Nieuwe titels slagen

Het is in tv-land algemene kennis dat nieuwe tv-programma’s meer kans hebben om te floppen dan te slagen. Veel mensen hangen aan vertrouwde successen en een nieuw format moet echt opvallen om te overleven. “Wat een goede graadmeter is: over het algemeen mislukt meestal de helft van de nieuwe programma’s, of zelfs meer”, zegt Paul.

Hij vervolgt in het AD: “Als je naar onze zestien best scorende titels van het afgelopen jaar kijkt, dan zitten daar tien nieuwe bij. Van We Want More, tot Wie van de Drie en de Familie Gillis. Dat is goed nieuws, want titels die goed scoren komen een jaar later weer terug en dan kun je als zender groeien.”

Voetbal

Meer dan ooit mikt Talpa volledig op SBS 6. Zelfs de Champions League is van Veronica naar het vlaggenschip verhuisd. “Als je kijkt naar het Europese landschap wat televisie betreft, dan zie je dat omroepstations steeds meer kiezen voor één brede zender als het vlaggenschip. Daar zet je het beste wat je hebt.”

Dat zie je ook bij NPO 1 en bij RTL 4, zegt Paul. “En in België, en je ziet dat dat goed werkt. En dat het vlaggenschip de rest van de vloot ook meetrekt.”

Meiland

De komende maanden wordt het overigens wel iets zwaarder voor SBS 6, want het seizoen van Chateau Meiland is afgelopen en er volgen alleen nog vier kerstspecials.

De tv-show van Martien Meiland heeft de zender een flinke boost bezorgd, maar de komende tijd moet SBS 6 weer wat meer op eigen benen staan. Vanaf januari wordt de Familie Gillis op het Meiland-slot geplaatst.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen