Tv-virologen durven niet meer naar talkshows

Jort Kelder heeft van diverse tv-redacties vernomen dat een aantal virologen niet meer durft aan te schuiven in talkshows, vanwege de vele bedreigingen die dat oplevert. Dat zegt hij in Een Podcast over Media.

Op1 Foto: Op1

Een groep mensen in ons land gaat wel héél fanatiek tekeer tegen de coronamaatregelen en iedereen die daarmee te maken heeft. Zij zien virologen soms als de aanstichter van het kwaad en dat roept agressie bij hen op.

Het leidt er nu toe dat sommige virologen nu televisie-angst hebben, zegt Jort Kelder. “Ik hoor dus ook vanuit tv-redacties dat sommige virologen niet meer op televisie durven en van hun familie ook niet meer mogen, omdat ze zo bedreigd worden.”

Dat er nu zo’n situatie is ontstaan, is echt heel erg fout, vindt Jort. “Dat kan gewoon niet en dat is wel een sfeer die zij kweken. Dat is wat zij oogsten nu en dat is zeer kwalijk.”

Stelletje gekkies

Het is in principe wel goed dat er kritiek is op het overheidsbeleid, zegt Jort, maar hij wijst erop dat het niet te ver moet gaan. “Ik vind het heel goed dat de overheid getart wordt waar het mogelijk is, maar wel binnen de grenzen van de rechtsstaat uiteraard. Om nou als een stelletje gekkies op een plein te gaan schreeuwen tegen een Kamerlid…”

Jort pleit voor kritiek, maar dan op een beschaafde manier. “Ik vind dat de regering verdedigbare dingen doet, maar ik vind wel dat er iets tegenover gezet kan worden.”

Een Podcast over Media

De aflevering van Een Podcast over Media, waarin Jort Kelder geïnterviewd wordt door Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth, luistert u hier:

https://open.spotify.com/episode/6w036vAsxzbrScbourRvqN?si=5PxKPHFTQ2iZYytxPP7H-g

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen