Michiel Veenstra valt flauw door dry needling

Michiel Veenstra, radio-dj op KINK, is flauwgevallen door een dry-needlingbehandeling bij de fysiotherapeut. Het was echt verschrikkelijk; pas even later werd hij weer wakker op de praktijkvloer. Dat vertelt hij op Twitter.

Michiel Veenstra Foto: Instagram

Bij dry needling prikkelt de fysiotherapeut overspannen spieren kortdurend met een naald, vaak op meerdere plekken. De behandelde ervaart vaak een merkwaardige sensatie in het lichaam. Bij Michiel Veenstra ging het in elk geval niet helemaal lekker: hij belandde keihard op de praktijkvloer van zijn therapeut.

‘Meneer, meneer!’

Michiel Veenstra deelt zijn ervaring als podcastpersoonlijkheid Elger van der Wel over de naaldjes begint. Elger: “Ik heb dus best wel een beetje een naaldenfobie. En de fysiotherapie stelde vanochtend doodleuk voor om me even te dry needlen…”, vertelt hij aan zijn volgers.

De ervaring van Michiel was dermate slecht, dat hij hem het angstverhaal inboezemde. De radiomaker: “Ik werd wakker op de vloer van de fysio. Geen grap. Dry needling. Het ene moment zat ik op de behandeltafel, het volgende hoor ik: ‘Meneer! Meneer!’, en hangt de fysio over me heen terwijl ik weer bijkom. Op de grond.”

Wakker zonder pijn

Volgens professionele fysiotherapeuten kan het inderdaad voorkomen dat een patiënt flauwvalt. Dat zou met name gebeuren bij behandeling op nuchtere maag. Het is ook niet mogelijk om in alle delen van het lichaam naaldjes te steken; zo wordt er niet geprikt in tepels, genitaliën en de navelstreng.

Hoe is het eigenlijk met de podcastmeneer afgelopen? Elger is toch gegaan: “Om nog even terug te komen op dat dry needlen: vannacht voor het eerst in anderhalve week niet ‘s nachts wakker geworden van de pijn

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen