Tim Hofman: ‘Gooi cash door brievenbussen horeca’

Tim Hofman roept de mensen in ons land op om elke week een envelop met cash door de brievenbussen van getroffen horecabedrijven te gooien. Dat is te lezen op Twitter. Vanwege de tweede lockdown moeten horeca na vanavond weer voor in elk geval vier weken hun deuren sluiten. Heel erg verdrietig en daarom moeten we wat doen, vindt de barmhartige BN’er. “Iedere vrijdag een envelop met wat (evt.) te missen cash in de brievenbus van je favoriete kroeg, restaurant of poptempel RT.

Het leidt tot positieve, maar ook veel cynische reacties. “Sorry Tim, ook al zeg je evt., vind ik niet dat het aan de ‘gewone burger’ is om deze sector te redden. Waarschijnlijk bedoel je dat ook niet en is dit een bericht is om de horeca een hart onder de riem te steken, maar de overheid moet dit oplossen“, zegt ene Martien.

Birgit is cynisch over de filantropische houding die veel BN’ers aannemen. “Je moet echt niet willen dat ons welzijn van filantropen afhangt.

Dan kun je wel aan de gang blijven, voegt Vicky toe. “Op zich goed plan maar niet alleen horeca en events wereld worden keihard geraakt. Ook de reiswereld weggevaagd, drie maanden geleden na negentien jaar mijn baan verloren.”

Opiniemaker Jan Roos vindt dat Tim Hofman makkelijk praten heeft. “NPO-grootverdieners leggen graag bij RT“, twittert hij.

Boven alles hoopt Tim Hofman dat de mensen goed de winter door komen. “Wordt echt een vreemde winter. Hou vol en take care allemaal. Je werk of passie niet kunnen volbrengen, geliefden in beperkte mate zien of aanraken en de constante donderwolk die een pandemie is boven je hoofd hebben hangen is niet niks en dat mogen we best beamen volgens mij.

Foto: AvroTros

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen