Tim Hofman: ‘Gooi cash door brievenbussen horeca’

Geplaatst op wo 14 okt 2020 om 9:45

Tim Hofman roept de mensen in ons land op om elke week een envelop met cash door de brievenbussen van getroffen horecabedrijven te gooien. Dat is te lezen op Twitter. Vanwege de tweede lockdown moeten horeca na vanavond weer voor in elk geval vier weken hun deuren sluiten. Heel erg verdrietig en daarom moeten we wat doen, vindt de barmhartige BN’er. “Iedere vrijdag een envelop met wat (evt.) te missen cash in de brievenbus van je favoriete kroeg, restaurant of poptempel RT.

Het leidt tot positieve, maar ook veel cynische reacties. “Sorry Tim, ook al zeg je evt., vind ik niet dat het aan de ‘gewone burger’ is om deze sector te redden. Waarschijnlijk bedoel je dat ook niet en is dit een bericht is om de horeca een hart onder de riem te steken, maar de overheid moet dit oplossen“, zegt ene Martien.

Birgit is cynisch over de filantropische houding die veel BN’ers aannemen. “Je moet echt niet willen dat ons welzijn van filantropen afhangt.

Dan kun je wel aan de gang blijven, voegt Vicky toe. “Op zich goed plan maar niet alleen horeca en events wereld worden keihard geraakt. Ook de reiswereld weggevaagd, drie maanden geleden na negentien jaar mijn baan verloren.”

Opiniemaker Jan Roos vindt dat Tim Hofman makkelijk praten heeft. “NPO-grootverdieners leggen graag bij RT“, twittert hij.

Boven alles hoopt Tim Hofman dat de mensen goed de winter door komen. “Wordt echt een vreemde winter. Hou vol en take care allemaal. Je werk of passie niet kunnen volbrengen, geliefden in beperkte mate zien of aanraken en de constante donderwolk die een pandemie is boven je hoofd hebben hangen is niet niks en dat mogen we best beamen volgens mij.

Foto: AvroTros
54 Reacties op “Tim Hofman: ‘Gooi cash door brievenbussen horeca’”


 1. Dennies

  Tim, voor de problemen van de horeca wordt door de regering gezorgd, voor jouw problemen zou ik een psychiater consulteren.

 2. Remi

  Afgelopen week zijn er weer 500 binnengekomen.
  Dat komt dus bovenop de 3.6 miljoen die al hier zijn.

  Die burgeroorlog gaat er komen, Deugtim …

 3. Wim

  Wat een halve zool.

 4. Roos

  Rovers en inbrekers zullen dan vrijdags alle horeca afstruinen.

 5. Oudemanvan74weethetbeter

  Geld in brievenbus horeca. Hier alleen AOW en elke euro heel hard nodig… maar laat het jou niet beletten je hele jaarinkomen bij de horeca te droppen. Realiseer je je ook dat de Nederlandse horeca de duurste in heel Europa is? Dus….

 6. Karel

  @Remi: ga je schamen, vieze man. Dit soort drek is waarom iemand als jij niet vertrouwd kan worden om überhaupt mee te praten. Je burgerrechten moet je verdienen en jij bent gediskwalificeerd wat mij betreft.

 7. Sjaak echt

  @Karel
  Ga je schamen, idioot. Dit soort drek is waarom iemand als jij niet vertrouwd kan worden om überhaupt mee te praten. Je burgerrechten moet je verdienen en jij bent gediskwalificeerd wat mij betreft.

 8. Karbonade

  Kom op zeg.
  Veel horeca gelegenheden zijn ordinaire geldwitwascentrales.
  Om nu cash geld in een envelop aan onderwereldfiguren te doneren is de wereld op zijn kop.

 9. Gerard Cocks

  Wij gooien wekelijks een enveloppe met geld in Tim zijn brievenbusje. Daarmee kan hij de callgirl betalen voor een potje vleselijke consumptie. Van zijn droogvaginale seksloze vriendinnetje krijgt hij het niet. #SAFETIM

 10. sewing

  En ondertussen stijgt de beurs lekker door. De grootste winnaar van vandaag is…Just Eat-Takeaway

 11. Zomaar

  Laat ze biertjes automatiek plaatsen, dan pers mijn geld wel daarin, en we drinken er gezellig op los.
  Daarna trekken we nog even een döner kebab uit de muur.

 12. Connie Moeleker

  Ik ben veel meer voor geld naar de voedselbanken.

 13. IK

  Wie denken de horeca dat ze zijn.. God?
  Dat ze boven alles staan?
  Nee.. Andere groepen hebben het geld vele malen harder nodig. NADAT IK ZELF WAT OVER HOU OM TE LEVEN!

 14. nico

  Als ik de foto van Tim zie dan heeft hij zelf dringend hulp nodig maar dan van een een goed arts en verslavingsdeskundige.

 15. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Doe het lekker zelf Tim; met je grote bek en je geld!

  Beeje anderen vertellen wat ze moeten doen met wijzend vingertje en al; hekel aan!

 16. Suckerpunch, de enige en de ekte

  En wat is dat voor onzin over “burgerrechten verdienen” hier in de reacties? Dus als je geboren wordt als baby mag je meteen doodgeslagen worden??? Burgerrechten HEB je, hoef je niet te verdienen, staat allemaal vast!!!

  Zieke geesten hier die echt in de gaten gehouden moeten worden!!

 17. Robert van Dam

  Wat een mafklapper. Doe het dan lekker zelf, mongool.
  Al die deugneuzen tegenwoordig, misselijk wordt ik er van

 18. Geert Wil Wel

  Die Tim is compleet koekoek. Eng figuur dat eigenlijk in een gesloten instelling thuis hoort.

  Stop gewoon met het pamperen van allochtonen en asielzoekers. Moet je eens kijken hoeveel miljarden er over is om de horeca te redden. Ook is het stikstof probleem meteen opgelost want de beschikbare huizen gaan dan gewoon naar eigen volk. Nieuwbouw is dan nog maar mondjesmaat nodig.

 19. Geox

  Cijfers van het CBS

  In 2020 waren er in totaal 68 655 horecavestigingen in Nederland
  Het grootste gedeelte van de vestigingen (58 120) waren eet- en drinkgelegenheden en cateraars.
  In 2017 bedroeg de netto omzet van de horeca in Nederland 26,2 miljard euro.
  De netto omzet van de eet- en drinkgelegenheden in Nederland bedroeg in 2017 18,6 miljard euro. De totale omzet van Nederland (BNP) bedraagt 980 miljard.
  De horeca is dus 2,7% van de totale economie.
  In de horeca werken 460.000 mensen (5% vd beroepsbevolking), waarvan het overgrote deel in deeltijd werkt en slechts 25% een vast contract heeft.

 20. Reedtmuts

  Tim “nobody” Hofman is een totaal overbodig mens.
  De wereld is een betere plek zonder Tim “minderwaardig” Hofman.

 21. Geox

  Toevoeging:

  En van die 26 miljard horeca-omzet wordt >8 miljard omgezet door de 100 grootste bedrijven, internationale ketens als McDonalds, die geen steun nodig hebben.

 22. Wanny

  Er zullen best een hoop kleinere, hardwerkende ondernemers tussen zitten die nu buiten hun schuld in de problemen komen. Zulke mensen moeten gesteund worden. Dat is echter een taak van de overheid, anders krijg je willekeur.

  Er zijn ook genoeg horeca ondernemers die jarenlang heel goed hebben verdiend. Toen hebben ze ook geen envelopje met geld in de brievenbus gestopt bij hun klanten die dik moesten betalen voor een simpel gerechtje.

 23. Juist

  Hij wil ook nog de prijs “grootste deuger” winnen.

 24. G.ossip

  Tim moet aan de straat gezet worden en bij de volgende op haal dag naar de milieustraat tussen al het andere vuil gedeponeerd worden.

 25. mag niet

  Met alle respect er zijn er die eerder in aanmerking komen van een fooi.

  In het ziekenhuis ook nimmer een fooienpot voor het personeeel gezien, die zou daar niet misstaan.

 26. Frans

  Tim leeft van zielig, zielig en nog eens zielig. Misschien is hij zelf ook zielig.

 27. Master Beer

  Jarenlang vroeg de horeca woekerprijzen. We moesten 4 a 5 euro voor een pilsje maar normaal gaan vinden. En nu de horeca tijdelijk dicht moet moeten we van gekke Tim geld door de brievenbus bij horecagelegenheden gooien??? Schei toch uit, deugende gek.

 28. jaja

  Als hij daar zelf eens mee begint.

  Wanneer de horeca meer verdiend gooien ze dan ook geld bij mij in de bus?

 29. Paul Lamote

  Hofman is een totale nitwit.

 30. Gutmensch

  Tim is een goed mens.

 31. Internet trol

  In wat voor wereld leef je als je zelf zomaar met geld kunt strooien? Niet alleen de horeca heeft het zwaar, talloze ZZP’ers hebben geen inkomen. Anderen worden massaal ontslagen door bedrijven de met de rug tegen de muur staan. Wie kan er deze tijd met geld strooien?

 32. doe

  Je mag eten wel verkopen als mee nemen. Weer veel oranje tassen na 22.00.

 33. Frank

  hij wilt zeker weer een onderscheiding scoren
  nietsnut
  de overheid komt toch met aanvullende maatregelen voor de horeca, mark zei dat tussebdoor.
  Wel goed luisteren Pik en niet wat je wilt horen.

 34. margriet

  Waarom krijgt de horeca toch zoveel overdreven aandacht; dat zij zo zielig zijn. Ik was net bij de fotograaf pasfoto laten maken; heeft vanaf maart geen werk meer. Oh, nee die is niet zielig. Het reisbureau is failliet, oh nee die is niet zielig. De schoenenwinkel heeft nauwelijks meer kopers, oh nee die is niet zielig,

 35. Tobias

  Ik hoorde van twee Italiaanse koks die jarenlang in een restaurant werkten in Amsterdam. Al direkt in het begin van de eerste coronagolf konden gelijk vertrekken van hun horecabaas zonder vertrekpremie of iets dergelijks. Stank voor dank. Nooit meer willen ze nog 1 stap in dit ‘rotland’ zetten. En nou moet ik zeker van Tim geld aan Robbèr Willemsen en dat soort altijd klagende types gaan geven. Mooi niet!

 36. Per Huismans

  Krijgen gewoon steunpakket hoor stumperds!

 37. Arts

  Geen goed idee. Op papier en gladde materialen zoals muntstukken blijft het virus soms wekenlang intact blijkt uit recent Australisch onderzoek. De horeca moet eerst maar eens de toiletten elke keer na bezoek grondig te reinigen in plaats van nu een keer per dag. Schande!

 38. Statisticus

  Geox@ het aantal horecabedrijven is 6.000 lager.

 39. Richard de Bie

  Media =Virus Beste Tim Hofman
  De overheid gaat te ver en heeft simpel weg niet de bevoegdheid om dit te doen
  dat het gebeurt is zorgelijk laat de horeca een grote vuist maken en dit aan vechten wij mensen laten ons onder drukken als wij dit niet toe laten kunnen we gewoon naar een restaurant of een theater feestje begrafenis Kortom gewoon het leven .Ik ben voor uit roeien in de kern en niet van pappen en nat houden .

 40. Statisticus

  Even opgezocht: bijna 7.000 lager begin 2020. Nu wellicht 10.000.

 41. Brammetje Stoker

  Cash zit werkelijk helemaal vol met enge, vieze corona beestjes. Dat vindt de overheid en die kan het weten. Tim Hofman zal wel stiekem voor de overheid werken.

  Grapje. Jullie trapten er bijna in, hè?

 42. 😷Paulus

  😷Geld door de bus? 🤔Hij brengt de criminelen op een idee. De onderwereld heeft genoeg om wit te wassen. Als het leed geleden is komen ze in goede tijden het weer ophalen. Niet aannemen zou ik zeggen. Niet doen dus!

 43. Pappa Staat z'n lievelingskleutertje

  Ik zit al wekenlang opgescheept met besmette muntjes en papiergeld. Na het aanraken van dat spul, zit ik ook al wekenlang met diezelfde vingers in mijn neus, in mijn oren, in mijn ogen en aan mijn tanden te peuteren. Net als vroeger in die goeie ouwe tijd voor corona.
  Ik heb toch zo ontzettend weinig zelfbeheersing en ben zo ontzettend oppervlakkig dat ik nooit op het idee zou komen mijn handen stuk te wassen. Ik ben net een kleuter.
  Het is maar goed dat Pappa Staat voor mij denkt.

 44. Joop

  @De Bie
  Kortom gewoon het leven om vervolgens te kreperen aan corona. Want een ziekenhuis zit er dan niet meer in omdat iedere verpleegkundige ziek of overspannen is.

 45. Mark

  Nog even en de kroegbazen moeten van Tim op een kleedje voor hun zaak met een bekertje om geld schooien.

 46. Joris driepinter

  Dat gezeik van die horeca! In april riepen ze,we gaan failliet .Dat roepen ze nu weer,dus ze zijn er nog steeds. En anders gaan ze maar failliet,als het over is gewoon opnieuw beginnen,ze vinden zichzelf toch ondernemers in hart en nieren! Nou zeik dan niet verder.Er zitten zoveel mensen met financiële problemen,maar dat is blijkbaar minder erg.Ze zoeken het maar uit,die horeca bazen met hun poenige wagens en doodden.

 47. Joris driepinter

  Doodden moet zijn rolexen

 48. Sip

  Tim heeft een prijs gewonnen en denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. Dom figuur.

 49. de

  Tim heeft gelijk; de IC’s liggen vol met mensen die door hysterie daar gekomen zijn. Geen intensivist zou hen normaal met hun Qaly-vooruitzichten op de IC leggen. Solidariteit komt maar van een kant. Niet-coronapatiënten worden verwaarloosd en sterven, terwijl hun Qaly’s hoger zijn. Wat artsen nu doen, dat gaat tegen hun beroepsethiek in. Kankerpatiënten zouden een rechtszaak moeten aanspannen. Artsen maken zich nu vooral dienstbaar aan de verkiezingscampagne van de VVD en het CDA.

 50. G.ossip

  The great reset 2020 ga daar maar eens op inlezen,alles wat er nu gebeurd is verklaarbaar,verbaas u slechts.

 51. Ron

  De horeca krijgt wel weer wat geld toegestopt van het gepeupel in Den Haag, om zo een argument te kunnen om hun maatregelen te kunnen blijven voeren. Onder het mom ‘u krijgt wat geld van ons, maar dan gaan wij door het met voeren van ons (wan)beleid. Het is echt te krom voor woorden en niet de oplossing van het probleem.

 52. WEST*

  In de horeca hebben uitbaters echt wel flink wat zwart geld achter de hand
  De meeste eigenaren hebben een criminele achtergrond , en daar hoef je geen medelijden mee te hebben! ik heb gewerkt al di op het Rembrandplein, en dan hoor je nog es wat , zoals dat er in het horeca circuit veel zwart geld in omloop is!

 53. Donald

  Ik stel voor dat we vanavond om 20:00 allemaal een minuutje gaan klappen voor de helden in de horeca. Filmpjes op twitter en facebook en de handjes op elkaar. Doet Lodewijk Asscher ook weer mee? Klappen voor de horeca!

 54. Feitje

  Nee een kopje koffie 5x over de kop laten gaan. Inkoop 50 cent verkoop 2,50 dan zou de horeca nog wel even kunnen overleven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.