SBS 6 gaat Martien Meiland vier keer per week inzetten

Geplaatst op vr 18 sep 2020 om 8:00

Martien Meiland is op dit moment de succesvolste ster van SBS 6, zelfs nog succesvoller dan Linda de Mol. Met Chateau Meiland brengt hij de zender momenteel twee keer per week boven de miljoengrens: op maandag én donderdag. Bij Talpa houden ze zich dan ook wanhopig aan de flamboyante realityster vast, want naast zijn aanstaande duoschap met Jan Versteegh in het nieuwe ‘BINGO! De 100.000 euro quiz’, wordt hij ook onderdeel van de Wie van de 3-cast.

Het beroemde format Wie van de 3 keert op zondag 11 oktober terug op de buis bij SBS 6 en Martien Meiland zal samen met Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Najib Amhali het vaste panel vormen. Zij staan onder leiding van Wendy van Dijk.

Martien, Ryanne, Britt en Najib spelen het spel volgens de bekende regels: ieder panellid krijgt 1 minuut om de drie kandidaten voor hen te onderwerpen aan een spervuur van vragen en instinkers. Vervolgens kiest elk panellid wie volgens hem of haar de échte vuilnisvrouw of autoverkoper is.

Nieuw in de 2020-editie zijn twee extra rondes voor dubbele punten. “Na het zien van de drie kandidaten moeten de panelleden, puur op basis van hun eerste gevoel, meteen al een eerste keuze maken. Blijven ze ook na de daaropvolgende vragenronde bij hun oordeel, of gaan ze overstag en kiezen ze toch voor een ander?

Wie van de 3 begon in 1963

Wie van de 3 begon in 1963 als de Nederlandse variant op het Amerikaanse tv-programma ‘To Tell The Truth’. Door de jaren heen hebben tal van panelleden hun tanden stukgebeten op de beste fantasten van Nederland tijdens hun zoektocht naar de enige eerlijke kandidaat.

In de voetsporen van Wie van de 3-coryfeeën als Martine Bijl, Kees Brusse en Albert Mol staat ook het nieuwe panel weer garant voor een avond gezellig meeraden vanaf de bank, verwacht SBS 6.

Wie van het fanatieke panel blijkt te beschikken over de meeste mensenkennis? Wie laat zich het minst vaak in de luren leggen? Dat wordt allemaal duidelijk op de zondagavond van SBS6, terwijl ondertussen de rivaliteit tussen de panelleden elke week toeneemt.”

Nog meer Meiland

Wie van de 3, een productie van Blue Circle, gaat op zondag 11 oktober om 20.30 uur in première op SBS 6. BINGO!, een format van John de Mols Talpa, gaat op zaterdag 17 oktober om 21.30 uur van start.

Chateau Meiland loopt in oktober ook gewoon twee keer per week door. Al met al krijgen we straks dus vier keer per week Martien Meiland op SBS 6.

Showkenner Albert Verlinde gisteren in Shownieuws: “Die kun je wel als testbeeld van SBS gaan zien, want als je niet uitkijkt is hij vier avonden per week op het scherm, maar het is wel een heel leuke vondst.

Foto: SBS
50 Reacties op “SBS 6 gaat Martien Meiland vier keer per week inzetten”


 1. BRK

  Bijzonder dat Blue Circle dit voor SBS gaat maken. Ik kan me niet herinneren wanneer Blue Circle voor het laatst een SBS-programma gemaakt heeft.

 2. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Nu wordt Gordon nog bozer en jaloerser

 3. Anna Nas

  Nog meer klappen voor RTL in het vooruitzicht.

 4. Curryworst

  Dus Martien Meiland wordt de nieuwe Albert Mol in Wie van de Drie?

 5. Carl

  En we stoffen maar weer eens een antiek format af. Onze televisiemakers lijden echt aan creatieve armoede.

 6. Max

  Heerlijk, heel oktober nog genieten van de Meiland!!

 7. man pan

  Wat een armoede, Wie van de 3

 8. CB

  Lol, Blue Circle van RTL die voor SBS van Talpa een productie gaat maken? Serieus?

 9. Bart

  Wat een armoede om hier mee te komen. SBS6 probeert het gewoon nog eens met dit spelletje. Na al diverse keren terug gekomen bij de NPO is dit format onder de naam Wie is wie ook bij RTL4 te zien geweest. Ook bij SBS6 een paar jaar geleden onder de naam De Vreemde eend met Irene Moors als presentatrice.

  Er is niets mis met programma’s uit het verleden terug op de buis brengen. Het past zelfs in deze tijd waarin nostalgie hot is. Echter Talpa laat vaak die nostalgie achter wegen waardoor altijd tegen valt. Koud, kil en herhaal plat geproduceerd en gemonteerd. RTL en Talpa kiezen vaak oude formats in een nieuw jasje die goedkoop zijn te maken en gaan er aan voorbij welke programma’s de kijker graag terug zou willen zien.

 10. Sport 7 kijker

  Totale overkill aan die hysterische gilnicht. Straks wordt hij ook nog babbelbox bij Shownieuws.

  Over een jaar is heel nederland die man beu. Kijk maar naar wat er gebeurde met ‘Popstars’, eerst waren die audities populair maar daarna ging SBS NEGEN WEKEN audities uitzenden en stortten de kijkcijfers in.

 11. Wie van de 3

  Al vaker gekopieerd de afgelopen jaren.
  Zonder enig succes.

 12. Dr. Bibber

  Force feeding Meiland. Het wordt te veel!

 13. Daantje

  Seizoen één was leuk, nieuw. Twee werd al minder. Gisteren weer gekeken maar wat zijn ze vreselijk. En nu wordt meiland ingezet. Ik denk een verkeerde keuze. Deze man is gauw uitgeblust met zijn gulletjes en act. We weten het nu wel.

 14. Peter

  Ach, Jinek komt ook 5x per week. Net als alle andere dagelijkse rubrieken.

 15. Smulpaap

  Die neurotische snel geërgerde man is lollig in zijn eigen habitat in interactie met zijn familie. En dat is het dan.

 16. Gerda

  SBS is alleen maar een witwas constructie lijkt het..

 17. Martien for president

  NPO 1,2,en 3 en dan Martien 1,2 en 3
  BIZAR gewoon dat zo,n ruggetuffer zoveel zendtijd krijgt

 18. WEST

  gelukkig dat RTL nooit te lang met een programma doorgaat. daarom is RTL ook een succes zeker?

 19. WEST

  heb op deze site nog nooit zoveel hypocriete reageerders gezien
  wat een raar volk heeft onze lieve heer toch!

 20. Ray

  Wat een verschrikkelijk clubje hysterische aandachtshoeren bij elkaar. Najib, Britt, Wendy, Ryanne, nou al geen zin meer in. Mij niet bellen.

 21. Pettie Fart

  Je hoeft alleen maar naar de ‘populariteit’ van Hazes te kijken om te weten wat er binnen een zeer korte tijd met Meiland zal gaan gebeuren als je deze aandachtshoeren ongevraagd vaker voorbij ziet komen dan je eigen spiegelbeeld. Mensen zijn hem nu al zat, dat zal vele malen erger worden.

 22. Guttegut

  Klasse hoor van Ome John. Nu nog 1 van de 8, de weekendquiz op de buis pleuren. Jezus, wat een armoedig zooitje is het toch ook daar.

 23. Eva

  Trek toch gelijk de stekker uit die zender. Dit is toch moedwillig de zender naar de gallemieze helpen? Wat een ongelofelijke armoe.

 24. Jessica

  Is toch Jan Slagter ’s gewoonte oder format op te warmer?

  Max waar blijft je?
  Te druk met wegsluisen van je 20-man tehuis naar Aafje?

  Verdienmodel 5 mio€ staat plus bijdrage van de mensen…..

 25. gelukkig

  wij hebben SBS 6 verwijderd van onze onze tv ontvanger scheelt een hoop hysterisch gegil

 26. Tim

  Leek me leuk maar las ook dat Wendy erbij zit
  Nee dank je, ik zap door

 27. Peter

  Ben die man al lang beu, kijk er niet wat een relnicht!!!

 28. J

  Opmerkelijk dat Blue Circle weer eens wat voor SBS6 maakt. Is lang geleden. Maar misschien wou RTL het dus niet en SBS6 wel.

  Overigens niet heel gek verder. Talpa Entertainment Producties (en dus niet ITV) maakt nu dus ook Koffietijd voor RTL4.

 29. anonymous

  FLOP
  Waardeloos programma en die Martien komt bij iedereen de neus uit.

 30. Huh?

  VIJF keer Meiland in de week dus bij SBS want die meiden gaan ook een programma maken.

 31. Mark

  Bah, alweer Najib en Ryanne. Wil Talpa soms een soort Ranking The Stars. Zit er dik in. Irritante presentator: check! Irritant door elkaar heen lachend bn’er panel: check! Dom uitgekauwd nep-spelletje: check!

 32. Mark

  Als ze dan toch oubollige tv willen recyclen, doe dan ook maar Babbelonie, Hints, Cijfers & Letters, Eén Van De Acht, Sterrenshow terug. Ik zal ze toch niet op een idee hebben gebracht daar bij Talpa?

 33. Mark

  Liever Martien dan Gordon in het panel. Als er eentje is die in de buurt van Albert Mol kan komen. Doe maar zo hysterisch gay mogelijk. Gegarandeerd een succes. De Ranking The Stars met Martien erin haalden op RTL 5 al 700.000 kijkers.

  Ik krijg bij Talpa wel altijd zo’n gevoel van snel in elkaar geflanst programma. Zo van: we hebben volgende maand nog een gat op de zondagavond, wat zullen we daar eens neerzetten, en dan even snel een programma van vroeger recyclen en de telefoonklapper met bn’ers erbij halen.

  Wat komt er eigenlijk om half 10 op de zondag van SBS 6?

 34. Britt Scholte Lover

  Komt Cash or TrASH ook nog terug dan met Meiland?

 35. Zomaar een persoon

  Wat een bizarre verzameling mensen hebben ze daar bij elkaar weten te brengen.

 36. Teuntje

  Meiland krijgt een overkill was net zoals Wendy mensen kunnen haar nu niet meer zien of horen

 37. By the way

  “Martien Meiland zal samen met Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Najib Amhali het vaste panel vormen. Zij staan onder leiding van Wendy van Dijk.”

  Dank aan SBS/Talpa om deze personen allemaal in één programma te stoppen. Dat maakt het een stuk makkelijker om ze te ontlopen. Wat een armoe.

 38. Ernestine

  Is te hopen dat onze clown een goede gezondheid heeft. Je kunt wel geld als water verdienen maar als je lijf Nee zegt, weg geld.
  Slechte zaak van Talpa iemand uitmelken met ooit goede programma’s.

 39. Chelsey

  Dit programma is inderdaad vaker al uit de kast gehaald, maar nog geen enkele keer met net zo leuke vaste panelleden zoals wijlen Albert Mol in Wie van de Drie en Jos Brink in Babylonië destijds. Met Britt, Ryanne, Najib en last but not least Martien als vaste panelleden kan tv spel Wie van de 3 weleens het meest leuke en gezellige tv comeback gaan maken op 6! Hier gaat de tv sowieso zondag 11 oktober om 20.30 uur Op6! (toi-toi-toi)

 40. Uuuh

  SBS kan beter de naam TV Meiland gaan dragen.

  Martien is echter niet zó leuk om hem iedere avond aan te zetten. Daarbij komt de keuze voor Wendy van D. die haar overleden carrière probeert de redden door goedkoop mee te liften op het succes van Martien.

  Volgens Wendy is er nu een visie en een plan bij SBS! Zo te zien is Martien slechts een visie en Wendy en kornuiten zijn het plan. Dat laatste is nou juist het probleem!

 41. MC bezoeker 38

  @BRK Dat moet HGT geweest zijn.

 42. J

  @MC bezoeker 38:
  Ze hebben sowieso ook 2 seizoen van Met De Deur In Huis gemaakt. Was ook een flop.
  Ook maakte ze The Price is Right voor SBS6 in 2012. Hole In The Wall is ook door Blue Circle gemaakt. Daarnaast maakte No Pictures Please (onderdeel van Freemantle/Blue Circle) ook programma’s voor SBS6.

 43. Mark

  Haha, Promenade is er niks bij:

  https : / /www . ad . nl /show/laat-ik-eens-een-keer-lief-zijn-voor-john-de-mol-en-zijn-secondanten~ad8bc1a4/

 44. Mick

  De Vreemde Eend flopte op SBS6. Waarom zou Wie van de 3 het dan goed doen? Ik vind het zelf een aardig format, maar of dit werkt. Geen idee.

 45. Berry McCokiner

  De schapen uit “onzin met schapen” vond ik het best goed doen op SBS 6.

 46. UPDEET

  SBS6
  – Als Ik hou van Holland is afgelopen komen er films op de zaterdagavond
  – Elke zondag in december een Linda’s Wintermaand

  Veronica
  – Veronica gaat in tegenstelling tot vorig jaar wel Halloweenfilms uitzenden in Oktober.
  – Undercover staat niet meer in het schema van Veronica op de vrijdagavond.

 47. Mick

  @Bart Dat klopt wel ja. De 5 Uur Show is een afstandelijk programma wat niet aansluit bij de SBS6 kijker. Rad van Fortuin was en saai programma. Ze zouden bij VIER moeten kijken hoe zij dat hebben teruggebracht. Gewoon mooi en zoals het format was met fysieke prijzen.

  Lingo en Man bijt hond waren dan wel weer in dezelfde sfeer als toen het ooit stopte.

 48. RTL VS SBS

  RTL4:
  Ma
  20.30 Kopen zonder kijken
  Di
  20.30 Het Perfecte Plaatje
  Wo
  20.30 Joling & De Buitenlanders
  21.30 Bureau 040
  Do
  20.30 I Can See Your Voice
  Vr
  20.00 The Masked Singer
  Za
  20.00 Holland’s got Talent
  21.30 Geubbels en De Hollanders
  Zo
  20.00 Eén Tegen 100
  21.30 Over Winnaars

  SBS6:
  Ma
  20.30 Chateau Meiland
  21.30 Waar is de Mol?
  Di
  20.30 Getekend voor het Leven
  21.30 Crisis in de Tent
  Wo
  20.30 Steenrijk Straatarm
  21.30 Paleis voor een Prikkie
  Do
  20.30 Chateau Meiland
  21.30 Mr. Frank Visser
  Vr.
  20.30 Thank you for the Music
  22.00 Ik geloof in mij
  Zat
  20.00 Ik hou van Holland
  21.30 BINGO! De 100.000 Euro Quiz
  Zo
  20.30 Wie van de 3
  21.30 Undercover in Nederland

  Voorspelling:
  Ma
  1. Chateau Meiland
  2. Kopen zonder kiijken

  1. Waar is de Mol?
  2. Kopen zonder kijken

  Di
  1. Het Perfecte Plaatje
  2. Getekend voor het leven

  1. Het Perfecte Plaatje
  2. Crisis in de Tent

  Wo
  1. Steenrijk Straatarm
  2. Joling & De Buitenlanders

  1. Joling & De Buitenlanders
  2. Steenrijk Straatarm

  Do
  1. Chateau Meiland
  2. I can see your voice

  1. Mr. Frank Visser
  2. I can see your voice

  Vr
  1. The Maskd Singer
  2. Thank You For The Music

  Za
  1. Hollands’s got Talent
  2. Ik hou van Holland

  1. BINGO! De 100.00 Euro Quiz
  2. Geubbels & De Buitenlanders

  Zo
  1. Eén Tegen 100
  2. Wie van de 3

  1. Over Winnaars
  2. Undercover in Nederland

 49. Ikke

  Raak je toch ook op uit gekeken, ik in ieder geval wel. Kijk nooit meer naar chateau en kunst en kitsch nog nooit naar gekeken, ook voor heen niet.

 50. ano@niem.nl

  Martien 6 kunnen ze er beter van maken. Ik moet die hele vent niet, voor mij reden om SBS meer en meer te gaan mijden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.