NPO-baas begrijpt ophef over prijs voor Akwasi niet

Niels Hoogland, de baas van de NPO-zender die gisteren een zelfbedachte prijs aan rapper Akwasi uitreikte, begrijpt niets van de ontstane ophef. Hij is zich van geen kwaad bewust. Dat meldt De Telegraaf. Multiculti-zender NPO FunX had gisteren een prijzenfestijn waarop normaal gesproken alleen publieksprijzen worden uitgereikt. Om tóch een prijs uit te kunnen reiken aan Akwasi, heeft de zender de Power Award bedacht. Hij kreeg hem gisteren voor zijn rol in het racismedebat.

NPO-bobo Niels begrijpt niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Hij vindt het geen probleem dat Akwasi op Twitter moordlustige berichten heeft geplaatst over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Niels in de krant: “Ik denk dat hij met zijn bericht op Twitter heeft laten zien dat hij zijn standpunt inmiddels heeft bijgesteld, zoals ook premier Rutte inmiddels een andere mening heeft over Zwarte Piet.

En verder: “Nota bene de koning zei in de troonrede dat het maatschappelijk debat over discriminatie en racisme soms schuurt, maar dat dit ons ook verder kan brengen. Akwasi is een belangrijke woordvoerder geweest op dit thema. Daarom hebben we hem deze prijs gegeven.

Naast de ode aan Akwasi, verbindt FunX zich ook openlijk aan de Black Lives Matter-beweging via een filmpje op zijn Instagram-kanaal, ingesproken door Akwasi. “Fuck de overheid“, klinkt het daarin.

Niels: “Dit is de gesproken versie van een songtekst en die valt onder de artistieke vrijheid van Akwasi.

Het Telegraaf-artikel ‘Verbazing over NPO-prijs voor Akwasi: ’Beloning voor iemand die oproept tot geweld’’ leest u hier.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen