Giel de Winter hekelt Talpa-kantoor: ‘Alles eruit gegooid’

De verdieping die Giel de Winter heeft gekregen op het hoofdkantoor van Talpa Network heeft het niet lang overleefd. Hij heeft alles eruit gemieterd. Dat vertelt de YouTube-bekendheid in de Glamour. De Winter en zijn kanaal StukTV zijn gekocht door John de Mol en moet nu bij Talpa kantoorzitten. “Het eerste wat ik zei toen ik op de zevende verdieping van Talpa kwam – want daar moest ik ‘mijn’ afdeling gaan inrichten – is ‘eruit met die witte tafels en bureaustoelen, het lijkt hier wel een crematorium’.

Hij vond het er niet uitzien. “Hoe moet je in zo’n omgeving creatief zijn? Nu komen er bankstellen, een Playstation en een groot televisiescherm.

Vinden ze dat bij Talpa Network, waar toch veel oude-media-kopstukken werken, niet gek? “Ja, wat wil je dan als je een 29-jarige aanneemt om de social-tak te leiden. Ik zei al direct bij de onderhandeling: ik kom hier niet van negen tot vijf in mijn apenpakkie zitten.

De Winter zit er alleen omdat Talpa met een goed bod kwam. “Ik heb keihard onderhandeld. Ik wilde Stuktv absoluut niet voor de eerste de beste prijs wegdoen. We hebben daar met bloed, zweet en tranen aan gewerkt.

Is het met vijf of zes nullen? “Ik heb het er liever niet over. Maar ik hoef voorlopig niet op mijn bankrekening te kijken.

Het Glamour-interview met de heren van StukTV kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen