Ik Hou Van Holland blijft winnaar op zaterdag

Geplaatst op Sun 22 Sep 2013 om 12:03


De kijkcijfers van zaterdag 21 september 2013 (SKO)

De RTL 4-show Ik Hou Van Holland van Linda de Mol was ook zaterdag weer het meest bekeken programma van de avond. Er keken ruim 1,8 miljoen mensen naar het tv-programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nieuw dit seizoen is dat Ik Hou Van Holland almaar onder de grens van twee miljoen kijkers blijft. In de jaren voorafgaand aan dit seizoen zat het programma week na week boven deze grens, en vaak zelfs boven de 2,5 miljoen-grens.

Het op een na meest bekeken programma op prime time was Wie Ben Ik met Wendy van Dijk, dat direct voor Ik Hou Van Holland werd uitgezonden. Daar keken 1,4 miljoen mensen naar. Dit Was Het Nieuws trok na De Mol 1,1 miljoen kijkers.

De meest bekeken alternatieven voor de hitprogrammering van RTL 4 waren Ik Vertrek met 1,2 miljoen kijkes en Vive La Frans met 1 miljoen kijkers op Nederland 1.

SBS 6 trok 582.000 kijkers met de film Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl.

Top 15
01. Ik Hou Van Holland (RTL4) 1.846.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.609.000
03. Studio Sport Eredivisie (Ned1) 1.517.000
04. Wie Ben Ik (RTL4) 1.446.000
05. Ik Vertrek (Ned1) 1.192.000

06. Dit was het nieuws (RTL4) 1.073.000
07. Kassa (Ned1) 1.021.000
08. Vive la Frans (Ned1) 1.012.000
09. Koefnoen (Ned1) 938.000
10. Journaal 18:00 (Ned1) 840.000


11. Half acht nieuws (RTL4) 769.000
12. EenVandaag (Ned1) 681.000
13. Hart van Nederland (SBS6) 635.000
14. Blauw Bloed (Ned2) 605.000
15. Pirates: Curse of black (SBS6) 582.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 21.1%
2. Ned1 / 20.4%
3. SBS6 / 8.9%
4. Ned2 / 5.6%
5. RTL5 / 4.9%

6. RTL7 / 4.6%
7. Ned3 / 4.3%
8. NET5 / 3.2%
9. RTL8 / 2.4%
10. Vero / 2.2%


11. FOXEre / 1.3%
12. Discov / 1.0%
13. Comedy / 0.8%
14. MTV / 0.7%
15. TLC / 0.7%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,0%
2. Publieke Omroep 30,3%
3. SBS Groep 14,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)
11. FOXEre / 1.3%
12. Discov / 1.0%
13. Comedy / 0.8%
14. MTV / 0.7%
15. TLC / 0.7%
Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,0%
2. Publieke Omroep 30,3%
3. SBS Groep 14,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


35 Reacties op “Ik Hou Van Holland blijft winnaar op zaterdag”


 1. Martijn

  Ik vind dit programma meer iets voor de wintermaanden. IHVH begon meestal ook pas eind oktober.

 2. Martijn

  Voor Wie ben Ik geldt eigenlijk hetzelfde. Maar dat programma is gewoon echt niet leuk meer als ze het zo makkelijk maken. Dat geschreeuw is ook super irritant.

 3. watiserdan

  @mediacourant

  “Het op een na meest bekeken programma op prime time was Wie Ben Ik met Wendy van Dijk, dat direct na Ik Hou Van Holland werd uitgezonden. Daar keken 1,4 miljoen mensen naar. Dit Was Het Nieuws trok daarna weer 1,1 miljoen kijkers.”

  Volgens mij begint wie ben ik eerder dan ik hou van holland, dus hoe kan het dan volgens het bericht na ik hou van holland plaatsvinden? …….

 4. udo

  Dus wat houdt dat in MediaCourant….Linda gaat nu hetzelfde ondervinden straks als Paul de Leeuw?? Langzaam wegzakken met de kijkcijfers….ik vind Linda geweldig maar vindt het programma gewoon niet leuk…daarom kijk ik ook nooit!! Kijk wel uit naar de nieuwe serie van Linda…;-))

 5. Anonymous

  Die wie ben ik aflevering gisteren was idd wel heer erg makkelijk gemaakt!

 6. Flippo

  RTL4 deze week op dinsdag, woensdag, vrijdag én zaterdag groter dan NL1. Zomaar een constatering.

 7. Anonymous

  Half acht nieuw minder kijkers dan 6 uur journaal.

 8. Anonymous

  Van wie ben ik komt meteen na dit was het nieuws herhaling van wie ben ik dat was de eerste keer tenminste zo!
  Hoe zielig wendy vier keer in een week op tv met haar rot kop
  Vrijdag de voice zaterdag 2 keer met wie ben ik en zondag obese!
  Te veel voor 1 weekend en later nog de voice kids en de stomme serie moordvrouw

 9. k:Alex

  Gisteren is het grootste dieptepunt in ik hou van holland bereikt van iemand die moet opdrukken waar ze met z’n alle bij gingen tellen.

  Slecht echt heel slecht.

 10. Bep

  Ik kijk naar ned.1 .
  Lekker rustig en vermakelijk.

 11. Anonymous

  @Flippo

  Op de donderdag gaan RTL4 straks ook scoren met Geer&Goor. Alleen jammer van de grote programmeer fout van RTL, Geer&Goor vs. Expeditie Robinson.

 12. ps

  Wie ben ik vind Ik steeds leuker worden. het lijkt of de heren aan elkaar gewend zijn. wordt beter gespeeld. Ik vind het wel een leuk en vrolijk begin van de zaterdagavond. Het is ook een stuk beetr te verstaan.

 13. Esther

  De gasten én Wendy van Dijk bij Wie Ben Ik worden overschreeuwd door alle vier de vaste teamleden. Richard Groenendijk is nog de ‘rustigste’ van het stel. Erg jammer.

 14. Martijn

  Was elk teamlid maar zo als Richard Groenendijk…

 15. Anonymous

  @ Flippo Rukse!

 16. Triestheid

  De kijkcijfers van gisteravond zijn grotendeels weer heel zielig. Kenmerkend voor de kijker die niets te doen heeft op zaterdagavond en naar deze stompzinnige zooi zit te kijken.

 17. knkr:Alex

  @ k:Alex
  kijk dan niet lamzak dombo kneus

 18. Robin D.

  Ik hou van Holland is op zijn retour, de beginjaren was nog wel leuk maar ben het nu echt zat. Doe jaarlijks een Oudjaarspecial en verder niet.

 19. joost

  Zowel de donderdag, als de vrijdag, als de zaterdag aan kop in 6+, het moet toch niet gekker worden. In 20-49, exclusief bejáárden, staan ze dagelijks aan kop.

 20. joost

  Ik bedoel RTL (niet SBS), uiteraard. ;)

 21. Tim20 MJ

  Jammer van Wie Ben Ik. Deze vernieuwde vernieuwde versie is nog minder leuk dan de vernieuwde versie destijds met Gerard Joling en Patty Brard. Hier valt geen touw aan vast te knopen, vier grote ego’s bij elkaar (2 was genoeg geweest). Gordon en Asparaat out volgend seizoen aub! (neem aan dat er nog een seizoen gaat komen gezien de kijkcijfers)

 22. Martijn

  Ik stel voor om gewoon weer naar twee teamcaptains te gaan. Richard Groenendijk en Jeroen van Koningsbrugge. Presentatie Chantal Janzen. Het hysterische moet er echt uit als je nog een seizoen maakt.

 23. Mark

  @Martijn

  Deze vier is idd te veel van het ‘goede’. Ze overschreeuwen alle gasten, dus het blijft de wekelijkse Gordon, Paul en Jandinoshow. (Richard schreeuwt niet.) Het slimste lijkt mij om er twee uit te schoppen. En dan zeg ik: Jandino en Gordon eruit. (En ik ben een fan van Jandino, maar hier wordt het echt te veel!)

 24. Calvin

  Wanneer gaat Chantal Janzen weer weg bij RTL4?

 25. Moi

  Ik vraag mij werkelijk af hoe RTL het zou doen zonder programma’s als IHVH, TVOH en Expeditie Robinson. Zodra Expeditie Robinson weer van de buis is dan zakken de kijkcijfers van RTL5 weer in elkaar (zo gaat het al een aantal jaar). En op de (weinige) dagen dat er geen IHVH of TVOH (of vergelijkbare programma’s) te zien is, heeft RTL4 ook grote moeite om een goed alternatief te bieden voor de PO.

  Misschien dat het geheim wel heel simpel is: de PO stopt met haar succesprogramma’s op gepaste tijden. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn: heel Nederland zou gek worden als BZV zo’n beetje 3x per jaar zou worden uitgezonden, dat is gewoon teveel. Maar de mensen achter IHVH en TVOH doen dat dus jaar in, jaar uit!

  En dan dat zogenaamde ‘hypen’: zo’n beetje elk RTL-programma maakt reclame voor de ander. Ik persoonlijk zou het storend vinden als EénVandaag rechtstreeks zou overschakelen naar Pauw & Witteman – een programma dat ong. 4 uur (!) later begint. Maar een RTL Boulevard schakelt dagelijks over naar Humberto Tan om te bespreken wat men ruim 3 uur later kan verwachten. Van RTL Boulevard kun je ook verwachten dat men, op de vrijdag, zo’n beetje standaard de vrijdagavond (TVOH) en de zaterdagavond (IHVH) gaat ‘voorbespreken’ (“Wat een leuke show gaat dat worden, mensen móeten gewoon kijken!” “Ja, inderdaad, het kan niet anders dan dat het geweldig gaat zijn!”).

  Geen wonder dat kijkcijfers dan op den duur gaan dalen.

 26. Freddy

  Wat is ned1 zonder Radar, bzv, reünie etc! Bij rtl4 zijn er ook belangrijke programma’s! Er komt vast weer een periode dat het minder zal zijn, maar ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met SBS. Dat is vele malen spannender. Blijft het bij hvn, dr tinus? Wat gaat utopia brengen? Zolang deze zender geen echte concurrent is blijft het stuivertje wisselen tussen 1 en 4.

 27. Kruimeldief

  Snap niet dat mensen naar rtl kijken, goedkope pulp is het.
  Om de tien minuten reclame, programma’s te laat in starten op woensdag en vrijdag, en die talenten jachten, niet om aan te zien.

  En maar lachen om niks.

  Geen concurrentie, tja makkelijk scoren.

  En bij rtl lopen ze behoorlijk naast hun schoenen.

 28. Anonymous

  @ Mol, RTL leunt echt niet op die 4 programma’s hoor! Wat dacht je van Divorce, TV Kantine, Wie Ben Ik? Boulevard, RTL Nieuws, GTST, Dubbeltje op zijn kant, Uitstel van Executie, Love is in the air, Obese, Man met de hamer, VI, Barbie, Europa Leaugue, Darts, Films, CSI, en mis er nog wel een paar!

 29. Anonymous

  Nog steeds zijn er mensen die het nog niet door hebben dat zenders als RTL maar 1 doel hebben en dat is zoveel mogelijk geld verdienen. Educatie en diepgang bestaan voor hen niet. Ook weten ze dat ze vooral door simpel volk worden bekeken dat makkelijk beinvloedbaar is. Hun hype- en publiciteitscsampagnes zijn daar volledig op toegespitst. Dus Moi, zo ingewikkeld is het niet.

 30. lichtpuntje

  Op een maandagavond scoort “Spoorloos” meer dan 2 MILJOEN kijkers, snapt u wat ik bedoel.

 31. joost

  Wees maar blij dat bedrijven als RTL geld verdienen, komt er tenminste ook in Den Haag (belast-)geld binnen, waar de PO weer mee betaald kan worden.

 32. peter

  Uhm hebben alle commerciele bedrijven niet als doel om geld te verdienen, zou dat op tv niet mogen…
  Overigens de po heeft als doel om educatie en diepgang te bieden. De co zouden dit doen zodra er veel vraag naar is, dat is gewoon logisch. Dus om de co daar op af te branden is wel heel gemakkelijk.

 33. Anonymous

  @peter, sterker nog een commercieel bedrijf is wettelijk verplicht een winstoogmerk te hebben.

 34. Anonymous

  Wel grappig en hoopgevend dat het programma Ik Vertrek zo goed standhoudt tegen IHVH. Geen verstand van kijkcijfers, maar ik heb het gevoel dat Ik Vertrek na al die jaren nog steeds ‘groeit’. Het is bovendien een ongeëvenaarde culthit op Twitter.

  Het ‘format’ is een beetje knullig, maar op een of andere manier werkt het wel. Steeds meer mensen ontdekken het kennelijk en vallen voor de charme ervan. Ik geef het toe, ik ben groot fan en heimelijk verslaafd!

 35. bbbtje

  ik hou van holland is heel leuk maar die jeroen moet gauw van de buis halen wat vreselijk irritant vind zich zelf zo leuk als linda nog door wil gaan met dit programma jeroen er gelijk uit en met mij zo veel kijkers waarom mogen de kijkers niet stemmen wie of wat de kijker leuk vind?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.