Marianne Weber verliest van Holland’s Got Talent

Geplaatst op Sat 13 Aug 2011 om 8:41


De kijkcijfers van vrijdag 11 augustus 2011 (SKO)

Marianne Weber (TROS, Ned1, 21:29) – Marianne Weber wist vrijdagavond een publiek van 683.000 kijkers (madl: 10.9%) te boeien met haar enige concert van dit jaar. Haar optreden, getiteld ‘Op weg naar 20 jaar succes’, was daarmee het zestiende best bekeken programma van de avond. Recht tegenover Weber en haar vrienden Sieneke en Frans Duijts was alleen de RTL 4-show Holland’s Got Talent meer in trek. De nummer één van de vrijdagavond behaalde een score van 1,9 miljoen kijkers.

Weber gaf haar enige concert van dit jaar in april voor KWF Kankerbestrijding. Toen Marianne het verzoek kreeg om het concert te geven, zei ze meteen ja. “Mijn manager, wijlen Wout van Doleweerd is overleden aan deze vreselijke ziekte. Daarom geeft ik een éénmalig en tevens het enige concert dit jaar als eerbetoon aan mijn manager, Wout“, aldus de zangeres.

Holland’s Got Talent (RTL4, 20:32) – Holland’s Got Talent doet het beter dan ooit. De talentenjacht behaalde twee weken terug ruim 2 miljoen kijkers, het hoogste aantal kijkers voor een reguliere aflevering van de tv-show ooit. Hoewel het aantal deze week is gezakt tot 1.919.000 kijkers (madl: 31.7%), is er nog steeds sprake van een grote tv-hit. “Als je dan ‘s ochtends wakker wordt, je loopt naar je strandbedje en je leest je sms’jes, dan zie je uitzinnige berichten van: ‘Waanzinnig, wat een cijfers!’ Je ziet het elke week ook omhoog gaan. Dat is toch wel te gek“, aldus jurylid Gordon.

Uitgesproken VARA (VARA, Ned2, 20:25) – Mikael en Orlando, geboren als man, gaan door het leven als vrouw. Nu, boven de 60, ontmoeten ze elkaar voor het eerst om te praten over hun leven en de spijt die ze hebben van hun geslachtsoperatie. De jonge regisseur Marcus Lindeen vertelt dit verhaal door deze spannende ontmoeting te tonen tussen de twee mannen. De beelden van dit bijzondere gesprek trokken vrijdag 402.000 kijkers (madl: 7.4%) naar de actualiteitenrubriek op Nederland 2.

Top 15
01. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.919.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.860.000
03. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.194.000
04. Flikken (Ned1) 1.062.000
05. Big Fat Gypsy Weddings (RTL4) 1.006.000 

06. Hart van Nederland (SBS6) 996.000
07. Journaal 18:00 (Ned1) 925.000
08. RTL Boulevard (RTL4) 877.000
09. Editie NL (RTL4) 800.000
10. Jan smit Zomer Voorbij (Ned3) 774.000

11. Ik Kom Bij Je Eten (RTL4) 760.000
12. EenVandaag (Ned1) 756.000
13. Lingo (Ned1) 730.000
14. Knevel en Van den Brink (Ned1) 696.000
15. Shownieuws (SBS6) 684.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 25.0%
2. Ned1 / 17.6%
3. SBS6 / 9.8%
4. RTL7 / 6.7%
5. Ned2 / 5.9% 

6. RTL5 / 5.2%
7. NET5 / 4.5%
8. RTL8 / 3.8%
9. Vero / 3.2%
10. Ned3 / 2.2%

11. Comedy / 1.0%
12. Eurosp / 0.9%
13. Discov / 0.7%
14. Nick / 0.7%
15. TLC / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 40,7 %
2. Publieke Omroep 25,7 %
3. SBS Groep 17,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 40,7 %
2. Publieke Omroep 25,7 %
3. SBS Groep 17,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


42 Reacties op “Marianne Weber verliest van Holland’s Got Talent”


 1. Bernie

  Uhh, Mediacourant, vorige week scoorde hgt 1,8 milj kijkers, en de week daarvoor 2milj ;)

 2. Bart V. vindt ook wat

  Zet een kwaliteitsfilm op RTL 8 en je laat Veronica (veel TopGear) en de rommel op Nederland 3 (ver) achter je. En wat Mevrouw Weber betreft: als je constant ga lopen praten tussen je liedjes door – contact maken met de zaal – en niet je “hits” laat horen dan is het nog knap dat je 683.000 kijkers trekt. Een snellere montage had wellicht ook geholpen. De TROS had het beter op een zaterdagmiddag kunnen uitzenden.

 3. gtstfites

  Jan Smit de zomer voorbij was op NED 1 niet op 3

 4. Sanoma-fan

  Marjtaandeel ich liebe Deutschland zwaar gestegen naar 11,9%

 5. Sonny

  Wat hgt ook scoort, de reclames beginnen nu wel erg duur te worden als de consument niets meer koopt. Hoe lang kunnen die leeghoofden nog doorgaan met die dommige onzin waar ze hun dagen en voorheen hun zakken mee vullen?

 6. Abc

  Nickelodeon kan beter stoppen met dat Alex FM. Zelden zo’n slechte Nederlandse serie gezien. Slecht geacteerd, slecht gefilmd en volgens mij heeft men geen idee dat het bestaat. Overigens is heel Teennick een puinhoop met alleen maar herhalingen. Zo wordt het derde seizoen van Zoey 101 al sinds februari uitgezonden en herhaald. En niet eens op volgorde van aflevering.

 7. Sonny

  Wat Sanoma fan wil zeggen is: wat is die Linda toch goed…Nog even mag ze de gevierde diva uithangen, het 13 in een dozijn huis-tuin en keukentrutje zonder enige brains, uitstraling of persoonlijkheid.

 8. wim

  En ja hoor, wederom hebben 3 op de 4 mensen naar de CO gekeken en dus niet naar het ons aller op andermans geld parasiterende, subsidieslurpende PO-gedrocht. 1 op de 4 sneue figuren en dementerenden die nog steeds naar Lingo, de Dorpsdokter, Flikken, Oma Weber in Concert en Jantje Smit turen. Een kwart zwakbegaafden is niet weinig, maar maak je geen zorgen, hardwerkend en weldenkend Nederland sleept jullie er wel doorheen. ;)

 9. Sonny

  De co slurpt ons geld veel gluiperiger weg met domme shit gemaakt door domme mensen en laten het in hun eigen zak glijden. Maar nog even en dan gaan ze het loodje leggen. Eerlijk duurt het langst. En het woord ‘eerlijk’ komt niet in het woordenboek van een creep voor. Wat een domme mensen heb je toch. Hoe dommer hoe rijker lijkt het zelfs wel! En als je dan ziet hoeveel domme mensen ze dan ook nog voor hun karretje kunnen spannen. Die stinken er gewoon in! Maar amusant zijn ze zeker! Alleen op een andere manier dan die arrogant kwasten zelf denken.

 10. Ach

  “Holland’s Got Talent doet het beter dan ooit.” Logisch, het is ook nog nooit op dit punt in het jaar uitgezonden terwijl het buiten alleen maar regent en mensen dus naar binnen kruipen. Voor de komende weken worden hele andere temperaturen voorspeld en veel zon, kijken hoe het dan scoort.

  @Wim, je bent pas een ‘sneu figuur’ met zo’n zwakzinnige reactie die werkelijk nergens op slaat. Leer eersdt eens rekenen of vraag even aan je mamma hoe dat moet en volg een cursus manieren voor je weet in het openbaar onzin begint te blaten, ook uit eigenbescherming want je laat ZO duidelijk zien inderdaad bij de commercieeltjes thuis te horen, het IQ van min 312 heb je immers al. Als jij jezelf DE commerciele kijker vind, gefeliciteerd, dan heb je daarmee bewezen wat voor niveau dat heeft. Vanavond Linda, zit je al klaar?

 11. wim

  @Ach (toch)
  “je laat ZO duidelijk zien inderdaad bij de commercieeltjes thuis te horen, het IQ van min 312 heb je immers al. Vanavond Linda, zit je al klaar?”

  Nee, vanavond voor mij uiteraard “Ter Land, Ter Zee en in De Lucht”. :lol:

 12. Sanoma-fan

  @ Ach

  Tijdens Pinksteren zou het al echt zomer worden volgens de Telegraaf, reken er dus maar niet op

 13. sjefke

  He Wim, ooit een bejaardenhuis ingelopen? 99 % van de tv’s op RTL 4, zelf gecheckt. Van mijn geld (teveel betaald bij elke supermarkt/winkel) wordt al die CO rommel gemaakt, dat is pas balen.

 14. Lora

  @Wim En zelfs de titel van het TV-programma waar hij zgn. naar wil gaan kijken kan onze superintelligente, eeuwig jonge Wim niet eens goed schrijven.

 15. !#Michael#!

  Is iemand de buiten gewoon hoge score voor de samenvattingen van de Jupiler Leageu al op gevallen?? Zelfs hoger dan Voetbal Intenational :) volgens mij is dit een record voor de 1 divisie samenvattingen op RTL7 :)

 16. Flippo

  Logisch dat de Jupiler League wat hoger scoort. Het komt niet vaak voor dat op vrijdag WEL Eerste Divisie is, maar GEEN Eredivisie.

 17. anonymusje

  @ !#Michael#!

  Nee, was het spannend?

 18. rob

  blij dat kinderen de deur uit waren hoef ik niet naar hgt te kijken

 19. Jimmy

  Wij hebben weer genoten van VI !

  @Flippo, je bedoeld de 5 minuten Eredivisie samenvatting die om 22:45 uur op Ned.2 wordt uitgezonden, hahaha
  De Jupiler League wordt uitgezonden vanaf 22:00 uur, na VI.
  En VI scoorde ook weer wat meer kijkers op de vrijdag.

 20. Flippo

  Nee ik bedoel Eredivisie Live. Zo’n wedstrijdje op vrijdag trekt vast zo’n 100.000 kijkers. Nou, die hebben nu dan gekeken naar RTL7.

  Die twee minuten in Nieuwsuur (of daarna) maakt inderdaad geen verschil.

 21. Jimmy

  Maar de wedstrijd op Eredivisie Life is gelijktijdig met VI, niet met de sv van de JL op RTL7 .
  Tijdens de pauze van VI zap ik regelmatig naar EL. Zowel de Ere- als Eerste divisie wedstijden zijn dan bezig.

  Ik denk dat het dus wel meevalt.

 22. Martijn

  Mooie cijfers voor rtl7 met VI en de jupiler league. Jupiler league heeft in jaren niet meer zo hoog gescoord geloof ik.

 23. Johnnie

  Voetbal International was weer lachen, wat is dat een heerlijk programma. Johan was nogal in zijn nopjes met het Christine Le Duc pakket, alleen de Porsche viel iets kleiner uit dan gehoopt ;)

 24. Flippo

  Maar ik kan me voorstellen dat mensen geen zin hebben in eerst Eredivisie en dan nog eens Jupiler League. Dus bij gebrek aan beter hebben ze maar naar RTL7 gekeken. Het blijft tenslotte een lagere klasse voetbal.

 25. jeroen

  ‘Marianne Weber verliest van Holland’s Got Talent’ Goh.. Is dit nou nieuws? Had iemand verwacht dat Weber miljoenen mensen aan de buis gekluisterd zou houden? Had liever een titel gezien als ‘Marianne Weber verliest IN Holland’s Got Talent’, dat was nieuws!

 26. Sanoma-fan

  idd !#Michael#! , scherp opgemerkt

 27. Mark

  SBS 6 zendt de NL versie van Asterix & Obelix uit, ja daar verlies je kijkers mee. In de originele versie een aantal malen op RTL 5 en 7 goed geweest voor 700.000 kijkers. Nu SBS de rechten heeft, dachten ze goud in handen te hebben. Hetzelfde geldt voor The Librarian volgende week op 6: ook een paar keer op 7 boven de 600.000.

  Aan het einde van de film zie je altijd een copyright logo i.p.v. aftiteling: in het geval van Asterix & Obelix moet dat A-FILM zijn, maar bij SBS zijn ze dus echt dystectisch: er stons A-MILF. Da’s iets heel anders…

 28. testbeeld

  Erg sterke Jupiler League cijfers voor RTL7. Cijfers doen denken aan de jaren dat het nog op SBS6 werd uitgezonden. Zeker in het seizoen dat zowel NAC als FC Groningen in de Eerste Divisie voetbalden, werden hoge scores behaald. Denk dat RTL7 dit seizoen veel profijt heeft van de JL aanwezigheid van Sparta en Willem2.
  Cijfers van VI vallen een beetje tegen. Overkill?

 29. !#Michael#!

  @ testbeeld

  De vrijdag avond uitzending van Voetbal International scoort altijd minder dan de maandag avond uitzending :) niks nieuws onder de zon dus ;)

 30. ray

  heerlijk nog 1 week en dan ‘zie ze vliegen ‘ op TV

 31. gtstfites

  Ze mogen bij Teennick wel andere series er bij doen zoals THE Naked brothers band en herhalingen van de leuke huis Anubis (oude personages) en Zoop

 32. Anonymous

  @ Abc

  AlexFM is niet “nieuw”, het was een serie van de (inmiddels niet meer bestaande) zender The Box in 2005 :D

 33. Abc

  Vandaar! Het blijft hoe dan ook een enorm slechte serie. Het aanbod mag verder wel wat uitgebreider worden trouwens.

 34. Mark

  Wiet uit GTST, niet meer op de nieuwe cast-foto:

  http://www.rtl.nl/(/soaps/gtst/achterdeschermen/nieuws/)/components/soaps/gtst/achterdeschermen/nieuws/castfoto_2011-2012.xml

 35. Chiel

  Lekker recent nieuws Mark ;)

 36. Mark

  Idd, lekker recent. :P

  Wist ik allang, maar ik zag de nieuwe castfoto op de GTST site, ik dacht even plakken op MC.

  Die nieuwe castfoto heb jij toch ook nog niet gezien?

 37. Anonymous

  Nou Wim, fijn voor je. Momenteel is de vrijdagavond de CO-avond terwijl de maandagavond de PO-avond is. Zal wel de reden zijn dat je tegenwoordig geen reactie plaatst op de maandag en dinsdag.

  Triest figuur ben je. Dat was je en zul je blijven. Wellicht ook aan het einde van je leven als je dement bent, de gehele dag RTL 4 kijkend.

 38. Chiel

  Het stond gisteren al op Zappen, Mark :)

 39. Durf jij te klikken?

  Shalalie Shalala

 40. ik reageer ook ff...

  Zou er om half 20 wel nieuws zijn op 4? De uitzending van 18u ging niet door wegens een technische storing…

  Wie weet hier meer over of het doorgaat? En gebeurt dit ook wel eens bij de NOS?

 41. Ano Nymous

  Dat er nog zoveel mensen naar dat gekweel luisteren. Tros moet eens kappen met zich de muzikaalste familie van NL te noemen. Alles wat er te zien is is alles uit Volendam en aanhang daarvan…
  Muziek heb ik nooit gesignaleerd bij de Tros, sterker nog het is een regelrechte belediging voor echte muziekzenders vind ik.

 42. Braak

  Marianne Weber hoort in Madame Tusseauds thuis!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.