Gordon scoort met Hotter Than My Daughter

Geplaatst op Sat 27 Aug 2011 om 9:25


De kijkcijfers van vrijdag 26 augustus 2011 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHotter Than My Daughter (RTL4, 22:31) – Het tv-programma Hotter Than My Daughter van Gordon is vrijdagavond met 1.363.000 kijkers (madl: 25.0%) van start gegaan op RTL 4. Daarmee was de metamorfoseshow voor te jong geklede moeders het derde best bekeken programma van de avond. Holland’s Got Talent, dat direct voorafgaand aan Hotter Than My Daughter te zien was, trok 1,9 miljoen kijkers. Het Achtuurjournaal was op vrijdag het meest in trek met 2,1 miljoen kijkers.

RTL 4 is trots op Gordon. “Na het spelprogramma Minute To Win It, X Factor, Holland’s Got Talent en de comedy Zie Ze Vliegen kan Gordon ook dit programma weer aan een rijtje tophits toevoegen“, zegt een woordvoerster van RTL.

FC Barcelona – FC Porto (NOS, Ned3, 20:40) – Champions League-winnaar FC Barcelona en Europa League-winnaar FC Porto kwamen vrijdag in Monaco tegen elkaar uit in de 37e editie van de Europese Supercup. “We staan tegenover een sterke, zeer sterke opponent. FC Porto is niet een ploeg die op je wacht. Ze zakken niet terug en spelen goed voetbal“, zei Barcelona-trainer Josep Guardiola vooraf. Het duel eindigde in een 2-0 stand voor Barcelona. De live-uitzending trok 600.000 kijkers (madl: 9.4%).

Uitmarkt 2011 (NTR, Ned2, 20:54) – Jörgen Raymann presenteerde vrijdag live vanaf het Museumplein in Amsterdam het openingsprogramma van de jaarlijkse Uitmarkt. De opening bracht al veel theater, dans en muziekoptredens. Zo betraden onder meer Arjan Ederveen, Racoon en Het Nationale Ballet het podium. Het verslag wist vrijdag 275.000 kijkers (madl: 4.3%) te boeien.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 2.063.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.859.000
03. Hotter Than My Daughter (RTL4) 1.363.000
04. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.352.000
05. Flikken (Ned1) 1.086.000 

06. André Rieu in Heidelberg (Ned1) 1.083.000
07. Hart van Nederland (SBS6) 1.047.000
08. RTL Boulevard (RTL4) 982.000
09. Journaal 18:00 (Ned1) 980.000
10. EenVandaag (Ned1) 886.000

11. Editie NL (RTL4) 862.000
12. Lingo (Ned1) 855.000
13. Late Nieuws (RTL4) 854.000
14. Ik Kom Bij Je Eten (RTL4) 795.000
15. Knevel en Van den Brink (Ned1) 773.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 24.2%
2. Ned1 / 19.5%
3. SBS6 / 9.5%
4. Ned3 / 7.7%
5. Ned2 / 5.1% 

6. RTL7 / 4.9%
7. RTL5 / 3.8%
8. NET5 / 3.6%
9. Vero / 3.5%
10. RTL8 / 2.0%

11. Discov / 1.1%
12. Comedy / 0.7%
13. Nick / 0.6%
14. N.geog / 0.4%
15. TLC / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 34,9 %
2. Publieke Omroep 32,3 %
3. SBS Groep 16,6 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 34,9 %
2. Publieke Omroep 32,3 %
3. SBS Groep 16,6 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


41 Reacties op “Gordon scoort met Hotter Than My Daughter”


 1. Chiel

  Mooie cijfers voor RTL 4

 2. Anonymous

  Het is een leuk programma maar erg traag,had ook in een flitsend half uur gekund.

 3. Peter Uinhoop

  RTL 4 moet gaan spreiden over de week want bijvoorbeeld op de woensdag en de zondag spelen ze echt -niks- klaar

  Alles maar op die vrijdag en zaterdag gooien.. ik snap het niet hoor

 4. Anonymous

  Hollands got talent leuk om naar te kijken. Vooral dat meisje gister.
  Maar snap echt niet waarom Robert ten Brink – ik wil zelf leuk zijn – dat moet presenteren. Hij vergat zowel vorige week als deze week de namen van de kandidaten, moet niet kunnen in zo’n grote liveshow.

 5. Objectief

  goede score voor rtl, maar Hotter than my doughter scoort toch echt beneden verwachting van rtl en gordon zelf ! ben benieuwd of het programma groter wordt ! Meestal is de eerste aflevering de best bekeken aflevering (zeker bij Gordon, die Holland got talent op leuke manier doet !)

 6. Levi

  Hotter than my daughter was op zich wel leuk. Het kwam alleen wel goedkoop over met het oude dancing with the stars logo, maar dan goud. Ook de inhoud kan beter en sterker worden neergezet.

 7. Louwter

  Het programma was een samenraapsel van meerdere concepten.
  Lookin good, Je echte leeftijd, enz, overgoten met een Gordonsausje (laat de grap maar zitten)
  Als ze het maar blijven programmeren na een grote show dan blijven de kijkcijfers wel op peil. Zelfstandig zou het rond de 1 mln scoren.

 8. rob

  allemaal nep sorry ,die vrouwen gaan toch niet in die kleren lopen en laat dan ook zien hoe het nu met ze gaat

 9. Pierre Cul

  Het was matig. De oohs en aahs van de zoveelste metamorfose ben ik inmiddels wel zat. Gordon die iedereen een lieverd vindt en beetpakt. Met wat doodsaaie dubbelzinnige opmerkingen erbij… ik haak af!

 10. moi

  enig!!!! heb me zeer vermaakt .graag brard en dochter in de volgende aflevering haha.

 11. Anonymous

  het Late Nieuws scoort volgens mij de laatste tijd ook erg goed

 12. subsidieslurpert

  Ondanks dat ons aller PO weer het met onze zuurverdiende belastingcenten aangekochte voetbal op het menu had staan, RTL in haar uppie gewoon weer meer kijkers. Ik vond overigens Flikken gisteren zoals gewoonlijk weer eens geen zak aan, net zoals André Rieu weer geen zak aan was, en Lingo en de Dorpsidiotendokter ook niet. Maar daar denkt mijn oma vast anders over ;)

 13. Martijn

  @anynomous: Als je goed hebt opgelet waren het 2 uitzendingen van een half uur. Er zat juist wel snelheid in.

 14. Olga

  @ subsidieslurpert: Hoeveel belasting betaal jij eigenlijk met die uitkering van je?

 15. Martijn

  Complimenten voor Gordon, die van Hotter Than My Daughter een snel en flitsend programma heeft gemaakt, dat perfect bij hem past. Nou niet allemaal zo negatief gaan doen, want Gordon is goed bezig de afgelopen 2 jaar. Heel verschil met de tijd van ‘Waar is Elvis’, waar hij ook qua uiterlijk vertoon in een soort van midlife zat met dat geblondeerde haar. Laten we hopen dat hij deze lijn voort zet!

 16. Anonymous

  @subsidieslurpert; Wil je voortaan in de eerste regel even vermelden wat je doel is? Dan hoeven we niet dat hele afkraak-stukje over de PO te lezen. ;-)

 17. Marcos

  Het was ook mooi weer gister!

 18. Alexander

  Haha @Olga!

  Gordon woehoe! Was leuk!

 19. harmsen

  Hmmmm, waarom moet elke leader van Gordon, gezongen zijn met glitters. Dat hebben we nu al in al zijn programma’s gezien………

 20. rob

  gaat sbs6 tot eind van dit jaar films uit zenden op vrijdagavond???.en pas weer de concurentie met rtl4 aan als die beginnen met xfactor in jan??

 21. ErwinHillywood

  Wederom weer een geweldige avond voor RTL 4 met HGT met de geweldige Aliyah van 11, ongekend. HTMD vond ik best wel leuk. Gordon doet het op zijn geheel eigen wijzen, hilarisch maar toch ook serieus. Complimenten!
  Mooie scores voor beide programma’s.

 22. stefan

  Gordon, gefelicteerd met zulke mooie cijfers. Je verdient het

 23. Marcos

  Ik krijg een erectie!

 24. Mark

  Natuurlijk scoort Gordon… Duh!

  Zelfs teleshopping haalt na HGT nog 500.000 en na TVOH 800.000 kijkers. :lol:

 25. Mark

  Hotter Dan Mai Dotter… ;)

 26. Rick

  pfff, ik voel me toch een partij rusteloos vandaag

 27. JaJa

  Complimenten voor Gordon. Zelfs met dit thema weet hij te vermijden te plat te worden. Het had een show kunnen worden waarin de dames volledig voor schut werden gezet maar dat is niet gebeurd. Het is vermakelijk om naar te kijken en waar je die vrouwen in eerste instantie uitlacht om hoe ze eruit zien, krijg je later wel begrip voor hun keuzes. Chapeau!

  Nog even een lachstuip bij het lezen van de reacties. Iemand die zichzelf ‘objectief’ noemt en dan zegt: ‘Hotter than my doughter scoort toch echt beneden verwachting van rtl en gordon zelf’. Ooit weleens gehoord van ‘de tongen losmaken’? Oftewel: als Gordon roept dat hij hoger dan The Voice gaat scoren is de enige bedoeling mensen aan het praten te krijgen over het programma. 1,3 miljoen kijkers om half elf ‘s avonds een teleurstelling? Je mag dan ‘objectief’ zijn (haha), helemaal door heb je het niet.

  Hollands Got Talent was super.

 28. Peter

  Mooie cijfers voor HGT en Hotter Than My Daugther. Het was weer een mooie TV avond. Wat was die Aliyah goed, mijn hemel. Die is zo goed, dat kan gewoon niet voor een meisje van 11 jaar. Gaat echt de wereld over dit.

  Vandaag GTST Live in Utrecht. Het zal mij benieuwen wanneer de ontknopping van de eerste aflevering op Twitter staat….Niet zo slim om die eerste aflevering een week voor dat het nieuwe seizoen begint te vertonen. Kun je op wachten dat het nu gaat uitlekken.

 29. Bernie

  @Peter; Ik heb zelf het gevoel dat ze bij RTL op het laatste moment het nieuwe seizoen van GTST een week hebben uitgesteld. Dat verklaart ook waarom er afgelopen week een herhaling van Ik kom bij je eten was op RTL4 op het tijdstip van GTST.

 30. JWK

  Genoten van Hotter Than My Daughter. Toch had ik ook graag een blokje gezien waarin we de vrouwen een aantal weken later zagen in hun thuissituatie om te zien of er werkelijk iets anders is.

 31. Peter

  @Bernie dat idee heb ik ook. Typisch gevalletje van jammer.

 32. Anonymous

  De laatste week Ik kom bij je eten is altijd een best of week. Ik had alleen gewoon nog 5 afleveringen gemaakt en in de loop van volgende week past die best of. Dan vanaf 12 September nieuwe afleveringen GTST. Dat moet voor volgend jaar is overwegen worden, is ook beter voor de verhaal lijnen.

 33. Tom

  HGT hoef je ook niet meer te kijken, iedereen weet nu al dat dat gillende kind van 11 gaat winnen.

 34. The Fonz

  1,8 mln droeftoeters die vrijwillig naar Gordon kijken.. hoe inhoudsloos kan je leven zijn zeg

 35. Peter

  @The Fonz Ach jou posting getuigd van weinig inhoud… zuurtje…

 36. Martijn

  We vergeten helemaal de mooie score voor Wie is de chef (365.000) kijkers!

 37. !#Michael#!

  Btw! Eindelijk heeft MC een fatsoenlijke foto van Gordon :)

 38. Jan nuhof

  Verbazingwekkend dat V.I. met zoveel concurrentie op de vrijdag, Barcelona-Porto, de top van het Europese voetbal op Ned.3, toch weer bijna 400.000 kijkers trekt. Je zou denken dat de voetballiefhebbers het voetballen wel willen zien. Blijkbaar trekt het programma ook kijkers uit een andere doelgroep. Knap hoor!

 39. Anonymous

  @The Fonz Helemaal eens met je .

 40. Anonymous

  Jan Smit goed gedaan jongen ,was gezellige als verleden week met die gilbekken ,toen was het net IHVH .

 41. aries

  wie o wie weet de naam van de zanger van de muziek die in de leader van Hotter than gebruikt wordt. Ik zoek me helemaal gek op google op tekst, maar mocht niet baten.
  So help me out here!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.