Veelbesproken Welcome Home trekt 1,3 miljoen kijkers

Geplaatst op Wed 22 Jun 2011 om 8:15


De kijkcijfers van dinsdag 21 juni 2011 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtWelcome Home (RTL4, 20:33) – De RTL 4-show Welcome Home met Natasja Froger was dinsdag voor de zevende week op rij het best bekeken programma in haar tijdslot. Er keken 1.259.000 kijkers (madl: 21.3%) naar de reality- show, waarin Froger huizen opknapt. De aflevering was veelbesproken, omdat de eigenaar van de verbouwde woning, Mieke Ligthart, achteraf niet tevreden blijkt met het resultaat. Haar buurvrouw spreekt van een ‘ravage’, die RTL nu zegt te gaan herstellen.

Het best bekeken programma tegenover Welcome Home was de BNN-serie De Allerslechtste Chauffeur van Nederland met Ruben Nicolai op Nederland 1. Daar keken 838.000 mensen naar. SBS 6 kwam niet verder dan 657.000 kijkers met de Amerikaanse serie NCIS.

Bestemming Onbekend (EO, Ned3, 21:43) – In Bestemming Onbekend neemt presentator Klaas van Kruistum jongeren mee naar locaties waar ze anders nooit naar toe zouden gaan. Zo ‘ontvoerde’ Van Kruistum in de aflevering van dinsdag feestbeesten Erwin en Malvin naar de armste wijk van Oekraïne. “Het is een programma waar je hard om kunt lachen. Als je alleen dat filmpje al ziet dat Erwin en Marvin hadden ingestuurd. Kansloos!“, giert Van Kruistum in Televizier. Bestemming Onbekend trok dinsdag 231.000 kijkers (madl: 3.9%).

Waar is De Mol (Veronica, 21:58) – In een herhaling van Waar is De Mol was dinsdag te zien hoe Johnny de Mol met Patty Brard terugging naar haar geboorteland West-Papoea. Hier bracht de presentatrice haar jeugd door en sindsdien is ze er nooit meer teruggekeerd. Haar terugkeer was voor Brard dan ook erg emotioneel. Er waren ook vrolijke momenten. Zo bezocht ze een traditionele Papoeastam. “Mannen en vrouwen in traditionele kleding die geweldige muziek maken. Wie weet, als wij als gezin nooit naar Nederland verhuisd waren, stond ik daar nu ook tussen“, aldus de presentatrice. Waar is De Mol scoorde dinsdag 186.000 kijkers (madl: 3.3%).

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.734.000
02. Hart van Nederland (SBS6) 1.515.000
03. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.497.000
04. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.354.000
05. Welcome Home (RTL4) 1.259.000 

06. Shownieuws (SBS6) 1.200.000
07. RTL Boulevard (RTL4) 1.076.000
08. Herrie XXL (RTL4) 1.022.000
09. Knevel en Van den Brink (Ned1) 954.000
10. NCIS (SBS6) 938.000

11. Opsporing Verzocht (Ned1) 895.000
12. Journaal 18:00 (Ned1) 883.000
13. Allerslechte Chauffeur van NL (Ned1) 838.000
14. Editie NL (RTL4) 810.000
15. Nieuwsuur (Ned2) 754.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 19.3%
2. Ned1 / 17.0%
3. SBS6 / 13.2%
4. Ned2 / 6.2%
5. RTL7 / 5.6% 

6. RTL5 / 5.3%
7. Vero / 4.2%
8. NET5 / 4.1%
9. Ned3 / 3.9%
10. RTL8 / 3.4%

11. Eurosp / 1.3%
12. Discov / 1.1%
13. Comedy / 1.0%
14. N.geog / 0.7%
15. Nick / 0.7%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,6 %
2. Publieke Omroep 27,1 %
3. SBS Groep 21,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,6 %
2. Publieke Omroep 27,1 %
3. SBS Groep 21,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


74 Reacties op “Veelbesproken Welcome Home trekt 1,3 miljoen kijkers”


 1. Drama Queen

  Zo zie je maar weer dat rtl overal onderuit wil komen om de eigenaren van het huis een contract moeten teken voorda ze mee mogen doen.
  En hoezo onverwacht het is gewoon een grote zeepbel dat programma “welcome home”

 2. Husse met je neus ertussen

  @Drama Queen:

  Dat zijn al die programma’s natuurlijk, een luchtbel, maar als het leuke televisie, dan is het niet erg. Ik zag gisteren de teleurstelling van La Froger dat er geen traan uit dat mens te persen viel en dat is waar dat programma wel omdraait.

 3. Husse met je neus ertussen

  Dat Herrie XXL zakt ook behoorlijk weg zeg

 4. Anonymous

  @Drama Queen: @Husse met je neus ertussen:

  Dat is natuurlijk altijd een risico. Dat de gene waar je het voor doet er niet blij mee is. Immers geven ze niet zich zelf op, maar vrienden en familie doen dat ;)

  Enfin! Het gros van de mensen die geholpen zijn door dit programma is wel dankbaar voor het gebaar van hun vrienden en familie, en de hulp die het RTL programma er bij geboden heeft.

 5. !#Michael#!

  @Anonymous:

  Dit was ik ;)

 6. Daan

  Waar baseer je dat nu toch op? Al jarenlang verbouwt RTL via diverse programma’s huizen en nooit is er een probleem geweest. Dit dient RTL gewoon goed op te lossen en daarmee is er dan niets aan de hand. Niettemin is het wel slordig en onkies van RTL, de aannemer maar ook een Natajsa om zomaar weer te vertrekken en de personen, die je toch juist wilt helpen met dit programma, in de kou te laten staan.

 7. A

  Wurgcontracten. Uitgevonden door RTL. Denk maar aan oh oh cherzo.

 8. Lieverdje

  Ik vind het verschrikkelijke ondankbare mensen…bahhhh….Natasja doet zo haar best voor iedereen.
  Het zag er allemaal netjes uit, dus zo’n ravage zal het wel niet geweest zijn.
  Ik vond die Mieke trouwens ook helemaal niet blij over komen.
  Ik zou een gat in de lucht springen van blijdschap.
  Ik heb ze géén één keer …dank je wel…horen zeggen.
  Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

  Natasja, je bent een kanjer hoor.
  Heel fijn van je dat je zoveel mensen wel gelukkig en blij kunt maken.
  Maar ja, ondankbare mensen blijf je houden natuurlijk.

 9. Drama Queen

  @post4

  De mensen waarom het draait waarvan het huis verbouwd word MOETEN een contract tekenen zodat ze hun mond moeten houden.
  En de mensen mogen niks tegen de pers zeggen zodat alles in het voordeel van rtl is.Dus ze geven heus zichzelf wel op voor dit programma

 10. wim

  En ja hoor, het is wederom zover. Nu al met 2 vingers in de neus krijgt het geldverslindende PO-monster weer klop van het met een bescheiden budget opererende en zijn eigen broek ophoudende RTL. En dat ook nog in de door bejaarde PO-tuurders gedomineerde 6+ kijkcijfers, laten we het maar helemaal niet hebben over de voor de CO van belang zijnde 20-49 kijkcijfers, want dan wordt het allemaal wel heel erg zuur voor onze PO-fanbois. ;)

 11. Owen

  Zo zie je maar weer dat het publiek genoeg heeft van de geldverspilling van de PO.

  De meerderheid van Nederland kiest voor de commerciële omroep.

 12. Anonymous

  wanneer komt de uitzendschema van augustus op internet????

  wie kan hier antwoord op gegeven??

 13. sbs groep

  wanneer krijgt john de mol de sleutel van sbs groep??
  wanneer komt er meer nieuw over de aandelen van john de mol bij rtl.

 14. Martini

  @Lieverdje: Dat vond ik nou ook. Je hoeft echt niet constant te janken, maar haar reactie leek wel alsof ze het normaal vond dat er eens iets terug gedaan werd voor haar. HALLO, het is wel een hele verbouwing van je huis, hoor! Nieuw dak erop, nieuwe keuken, alles. Ten waarde van tienduizenden euro’s, Het dak is gemaakt, lekt niet meer, op de bovenste verdieping is het niet meer schimmelig en vochtig, dus mens: wat zeur je over een lekkende kraan…

  Dat mevrouwtje was een geval apart!

 15. A. Pietersen

  Wim = Owen is elke dag hetzelfde gezeur. Waarom is Wim = Fred = Frits niet te zien in de maand januari bv. Geen interessante maand voor de CO en in deze, voor de tv kijker, belangrijke tv-maand wint en won de PO met grote cijfers van de CO. Ach, volgend jaar is er weer EK-voetbal. Dan is de PO weer de grote winnaar.

 16. wim

  @A.Pietersen
  O, ik dacht al, waar blijven al onze belastingcentjes toch. Maar daar koopt de PO voetbalrechten mee op, zodat ze meer kijkers trekken. Klasse hoor van de PO en gefeliciteerd Pietertje. Je zou maar PO-fanboi zijn, best wel sneu eigenlijk. ;)

 17. Sanoma-fan

  Was weer een gevaarlijke partij op Wimbledon, Sharapova tegen een andere Russin,in mijn jeugd waren ze net zo bang voor de Russen als nu voor de moslims

 18. Anonymous

  @Lieverdje: Ik snap dat je Amerikaanse taferelen wil maar Nederlanders, Europeanen zelfs, zijn nu eenmaal niet zo over the top. Dat gaat nooit lukken tenzij je het script (dus die mensen laat acteren).

  Dat is het probleem met deze goedkope en slecht gemaakte Extreme Makeover kloon. Je kan dit soort programma’s niet makkelijk in Nederland maken.

 19. Michel

  @Owen: Dat is niet de meerderheid. De meerderheid was wat anders aan het doen dan televisie kijken.

 20. Anonymous

  @Michel: Haha, ja dat is de PVV mentaliteit van Owen. Denken dat je met 1.5 miljoen voor heel Nederland kan spreken. De andere 16 miljoen doen schijnbaar niet mee.

 21. A. Pietersen

  Ach ja Wim, dacht al zal een ” inkopper ” neerzetten. Vorig jaar won de PO alles, nu is het even anders en ja daar hebben we Wim alias Fred alias Frits weer. Alsof kijkers nooit zappen langs de zenders. Slecht stompzinnige figuren als jij kijken enkel CO. De meesten hebben voorkeur voor PO of CO, maar kijken ook gerust naar de “concurrent”. En volgende week, mooi weer, zul je zien dat er miljoenen de tv gewoon weer uitlaten…………. Alleen Wim zal ongetwijfeld de gehele dag naar RTL of SBS kijken.

 22. Owen

  Ik heb het over de meerderheid van TV kijkend Nederland he duh!

 23. Anonymous

  @Owen: Ook niet waar. De meerderheid was verspreid over alle andere kanalen die Nederland heeft ;-) Maar we begrijpen het hoor.

 24. wim

  @Owen
  Onze PO-fanbois hebben het er maar moeilijk mee, proberen gewoon het feit dat een ruime meerderheid van TV-kijkend Nederland naar de CO kijkt te ontkrachten. Hoe sneu kun je zijn, alleen RTL is al groter dan de PO, laat staan samen met SBS. SBS is namelijk ook CO, maar dat weten die debiele PO-fanbois niet eens. ;)

 25. MediaPrak

  @Daan: Ik kan mij een verbouwings programma olv Martijn Krabbé herinneren. Waar buren elkaars huis met een crea ontwerper verbouwden. Huis als Belgisch café. Top TV, maar of de kandidaten tevreden waren….

 26. Owen

  Nederland 1 was ff een paar jaar de grootste en ze deden meteen alsof commerciële tv zo vreselijk was.

  Zeker vergeten dat RTL4 binnen zeer korte tijd de grootste was.

 27. hans

  @wim: heel erg dat men het verschil niet meer ziet (en wil zien ) tussen commercieel en publieke omroep.iemand die niet geinformeerd wil worden die is debiel

 28. hans

  @wim: rtl en sbs betalen we ook hoor is ook niet gratis maar dat gaat via de albert hein en consorten

 29. freek

  de PO zou ook helemaal niet als doel moeten hebben om de grootste te zijn. Da’s ook niet de opdracht… Dat het bij de CO wel zo werkt is prima voor daar maar dan krijg je dus makkelijk vermaak voor Henk en Ingrid die iedere avond entertaint willen worden. en ja, Lingo etc mag dus gewoon weg van de PO. heeft er niets te zoeken en kan prima aan de CO worden overgelaten.

 30. wim

  @hans
  Ik kan mij niet geheel aan de indruk onttrekken dat jij ook een PO-fanboi bent, geeft niets hoor, niet iedereen kan even intelligent zijn. ;)

 31. Owen

  LOL

  PO fans denken nog steeds dat betalen voor de Commerciëlen via de supermarkt. :lol:

 32. herman

  @Anonymous: Is toch elke maand het zelfde.

 33. kwikjealex

  Och, wat een woede hier, waarom kunnen de PO gasten niet tegen stevige concurrentie.
  Hier wordt toch ook op maandag niet gezeurd over de zondagavond.

 34. rob

  @Owen: zal sinterklaas wel zijn die dat betaald hahahhahah

 35. rob

  @wim: ja ik wil niet alleen naar welcom home kijken en al dat amusement ,maar ook achtergrond informatie zoals nieuwsuur commercieel en po kan heel goed samen gaan heb je wat te kiezen maar laat iedereen in zijn waarde ,ja ik ben al wat ouder en weet hoe belangrijk of onafhankelijke media is, dat de vrouwen nu gelijk zijn aan de mannen is toch mede tot stand gekomen door de programmas van sonja barend en koos postema en zo kan ik zoveel opnoemen dat weten de jongeren ook niet .ik drijf af weet ik wel maar als mensen niet zien hoe je gemanupuleerd word door de commercie en als bepaalde mensen de po willen afschaffen is dat grote armoede

 36. Mark

  @Anonymous: Morgen uitzendschema’s van augustus. En dat is net zoveel soeps als die van juli.

 37. Mark

  SBS heeft last van Welcome Home. Tweede NCIS doet het dan wel goed.

 38. wim

  @rob
  Weet jij wat grote armoede is, als je van je informatievoorziening afhankelijk bent van de TV en dan ook nog van de allesbehalve onafhankelijke PO. Dus als je achtergrondinformatie wilt kijk je maar op internet of lees je maar een dagblad naar jouw keuze, maar val de belastingbetaler hiermee niet lastig en al helemaal niet met 800 miljoen euri’s per jaar.

 39. Anonymous

  Net zitten kijken ff omdat ik in de krant las dat ze niet tevreden waren en het een ravage was.
  Nou ravage was het aan het begin en al dat rood kwam van de kinderen af dat ma rood mooi vond .
  Lijkt me stug dat het in ff tijd zo er uit zal zien,nooit bij gehouden .
  Andere mensen waren heeeeeeeel dankbaar geweest.

 40. Jimmy

  Vanaf vrijdag 1 juli, iedere dag, ruim 3 weken lang, van 20:30 -tot 22:00 uur op RTL7 Live : “TOUR DU JOUR” !!!!!!!

 41. Mark

  Waarom heeft Kijkonderzoek geen kijkcijfers van Eurosport meer? Wil wel eens weten of de live wedstrijd van NL elftal -17 gisteren goed heeft gescoord. Iemand een ander linkje?

 42. stefan

  @Mark: dat wilde ik dus ook weten maar volgens mij zijn die er niet. Misschien wel op maandelijkse basis ofzo net als de luistercijfers.

  Ik denk dat er 200.000 mensen hebben gekeken ofzo.

 43. Martijn

  http://www.rtl.nl/shows/sundaynightfever/
  kandidaten oproep online. Gaat de zondag van rtl4 wel een boost geven.

 44. Flippo

  Ja hoor, RTL4 weer marktleider in zes plus. Vanavond mag Nederland 1 weer even, maar donderdag, vrijdag en zaterdag doet RTL4 het gewoon weer. Triest, voor een zender die de afgelopen jaren op eenzame hoogte stond. Zelfs de bejaarden zappen nu weg…

 45. Siep

  Wanneer houden we eens op de kijkcijfers op een zo’n achterhaalde wijze te meten. Dat móet toch anders kunnen met al die digitale kijkers!
  Ik geloof namelijk niets van die cijfers!

  Oh en Natasja is een door de make-up gerolde hork. Zij zou echt opknappen van een botoxje hier of daar! En, Waarom zou je niet ontevreden mogen zijn!? Als Blue Circle het nodig acht zal er gerust iets aan de hand zijn! Is het bij @Lieverdje opgekomen dat je wellicht alleen de mooiste stukjes uitzendt? Duhhh this is TV babe!

 46. Flippo

  Vrij breaking: RTL4 gaat Joling & Gordon over de vloer herhalen, vanaf 5 juli elke dinsdag en donderdag om 22:30 uur. Moet dit nu per se op RTL4?

 47. kwikjealex

  @Flippo:
  Doe dan op dinsdag avond alleen, net als op Talpa, niet 2x in de week.
  Dat is te veel.

  Maar hopelijk wel een voorteken om ook van Spijk nieuw leven in te blazen.

 48. Tim

  @Flippo: Vindt ik ook. Past beter bij RTL 5. Alleen RTL wil alleen RTL4 sterker maken op de late avond i.p.v. andere zenders op prime time.

 49. Flippo

  @kwikjealex: Wat heeft Van Speijk daar mee te maken? Nieuwe afleveringen van die serie deden het destijds belabberd op de zondagavond van RTL4.

  Erland, laat al die ellende verder alsjeblieft diep in de Talpa-archieven zitten.

 50. Mark

  Zaterdag is het trouwens uit met de pret voor RTL 4:

  Nederland 1 komt weer met Te Land Ter Zee En In De Lucht, is zeker goed voor minimaal 1,5 miljoen kijkers.

  Gevolgd door herhalingen van ‘T Vrije Schaep: al die 2 miljoen seniele bejaarden die de eerste keer keken, kijken nu weer.

 51. Mark

  Wat doet dat Story roddel-filmpje op de homepage van MC. Boeiend dat minister de Jager een vriend heeft. Misschien moet hij eens voorstellen aan Geert Wilders…

 52. Dora

  Ik kan me herinneren dat het bij Herman de Blijker ook niet altijd tot tevredenheid van de deelnemers afliep, om over de deelnemers aan reality’s maar te zwijgen. Maar waarschijnlijk hebben die allemaal een wurgcontract met heel veel addertjes onder het gras, je weet hoe ze zijn, dus mondje dicht op straffe van ik weet niet hoeveel geld. Iedereen is een poppetje aan een touwtje, en dan nog wel van gekken, maar zo blijft er veel onbesproken. Dat is die arrogante dominantie waar ze zo bekend om staan. Ik vraag me af of er bij de co vrouwen in de top zitten. Ik durf te wedden van niet.

 53. Anonymous

  @Martijn: te zien vanaf zondag 27 November MET Chantal Janzen!!!

  20:00 Sunday Night Fever
  21.20 Miljoenenjacht
  22.50 uitslag Sunday night Fever
  23.30 Kanjers van Goud
  00.00 Rtl nieuws
  00.15

 54. Anonymous

  @A: Jij noemt het wurgcontracten. De producenten/legal teams die deze opstellen moeten zichzelf wel indekken, want anders krijg je om de haverklap dit soort personen die ondankbaar zijn. En vind je de voorwaarden/vergoedingen niet goed genoeg om aan een reality programma mee te doen, dan moet je gewoonweg niet meedoen of beter onderhandelen.

 55. Timo H

  @A: Jij noemt het wurgcontracten. De producenten/legal teams die deze opstellen moeten zichzelf wel indekken, want anders krijg je om de haverklap dit soort personen die ondankbaar zijn. En vind je de voorwaarden/vergoedingen niet goed genoeg om aan een reality programma mee te doen, dan moet je gewoonweg niet meedoen of beter onderhandelen.

 56. kwikjealex

  @Flippo:
  Nou, er zitten nog veel vele serie’s en programma’s tussen die erg goed waren maar nooit lang een kans hebben gehad bij Talpa.
  Just the two of us zie ik ook graag nog een keer terug ipv constant talentenjachten, of 1 miljoen wat?!, Koppensnellers (alleen dan wat meer richting kopspijkers), Woef: Hoe word ik een beroemde hond?, Je Leven in De Steigers (lijkt verdacht veel op Welcome Home) en dat was het wel zo een beetje.

  Is weer eens totaal iets anders dan je nu op tv ziet.

 57. David

  @Timo H: Makkelijk praten, daag dan ook niet zo uit. Schreeuw dan niet zo om aandacht. De gladde babbels kun je van veraf al horen hoe ze allemaal ingepakt worden met woorden. En dan als blijkt dat ze ergens ingetuind zijn moet je verplicht je mond houden. Wurgcontract. Dictatortjes toch? En nog dom ook. Maar geen enkele dictator blinkt uit in inteligentie, ga de geschiedenis maar na, dus deze showbizz types, waar alles an sich al nep en bluf is, al helemaal niet. Ik zou er schizofreen van worden, van een echte wereld en een nep wereld, maar misschien zijn ze dat ook wel, ze doen al 100 jaar hetzelfde. Alles loopt door elkaar bij die gasten. En ze leggen die lui gewoon aan banden omdat ze moeten doen wat zij zeggen. Hun wil is wet. Ze voelen de macht. Voor wat dom vertier. Krankjorum.

 58. Vincent

  @Flippo: De afleveringen van Van Speijk die RTL4 uitzond waren herhalingen van het tweede seizoen, dat al eerder op Tien was uitgezonden!

 59. Michel

  @Owen: Ha ha! Nee de CO doet dat allemaal voor niks. Daar betalen we helemaal niks voor. Wat ben jij ongeloofkijk dom zeg! Je snapt het echt niet he….

 60. Michel

  @Flippo: De manier waarop jij tegen andere hier praat is echt te triest gewoon. Wie denk je wel niet dat je bent? Als die jongen Van Speijk leuk vond dan is dat gewoon zijn goed recht. En dan zo vol zijn van een zender! RTL4 nou nou wat zijn ze geweldig! Kijk er ook wel na af en toe maar, gaat toch geen fan zijn van een zender? Je bent zeker wel jaloers dat Wendy naast Erland ligt elke nacht of niet?

 61. Anonymous

  @Michel: Dat is wel heel ver gezocht he, om te zeggen dat je mee betaald aan een commerciële zender omdat je in de supermarkt iets koopt van een merk dat reclame maakt op die commerciële zender! Ja het klopt wel maar het slaat natuurlijk nergens op, want dan betaal je ook mee aan de auto die een medewerker van dat merk dan weer koopt, omdat jij zijn loon betaald als je iets van dat merk in de winkel haalt! Zo kan ik er nog 20 opnoemen. En als je de vergelijking dan wil maken is er nog een verschil. niemand dwingt je om dat merk in de supermarkt te halen en je word wel gedwongen belastinggeld te betalen, dat vervolgens naar de publieke omroep gaat!

 62. Michel

  @Anonymous: Maar alles in de supermarkten en winkels is wel duurder hierdoor. Duurder dan het de werkelijke prijs. Dat is niet ver gezocht zo gaat het gewoon. De prijs zit er al in berekend dus je merkt het niet maar, je betaald het wel. En veel ook. Meer dan die belasting die jij per jaar aan de PO moet betalen.

 63. Michel

  @kwikjealex: Goed dat je gewoon zegt wat je leuk vind alleen helaas Flippo wil het niet hebben! Reageren van hem gaat even duren want, hij zit zich nog even te rukken op de oude RTL4 logo’s uit de jaren 90.

 64. Anonymous

  @Michel oh dus je wil de commerciële televisie nu de schuld geven van de hoge prijzen in de supermarkt? Ten eerste je hoeft die merken niet te kopen, ten tweede als er geen commerciële televisie was zouden deze merken wel via tijdschriften, folders of op andere manieren reclame maken en ten derde bij de publieke omroep word ook reclame uitgezonden en ze maken zich hier dus ook schuldig aan.

 65. Vic

  @Flippo
  Zet het dan na Holland’s Got Talent neer, daar staat nu Big Fat Gipsy Wedding, en dat wordt echt een gigantische flop!

 66. Anonymous

  @ Michel Ohja en voordat er commerciële televisie was werd er al reclame bij de PO uitgezonden dus daar betaal je zowel via de belasting als via producten uit de supermarkt aan ( alhoewel ik dat onzin vind) en daarnaast veral is tegenwoordig reclame op tv ( po en co) radio, tijdschriften, internet op je mobiel op stadsbussen weet ik veel waar allemaal dus je betaald echt niet alleen mee aan commerciële televisie

 67. Steven

  @Anonymous
  Probeer Michel maar niets uit te leggen, hij is namelijk een notoire PO-fanboi, derhalve niet bijster intelligent. Het gaat er bij onze ietwat dommige Michel echt niet in, dat het maken van reclame ook zonder CO gewoon doorgaat. ;)

 68. Flippo

  @Vic: Het schijnt in de UK wel een vette hit te zijn. Ben benieuwd…

 69. Owen

  Michel is te grappig gewoon de Supermarkten zijn duur vanwege Commerciële TV! :lol:

  GTFO! Je faalt echt hard hier!

 70. Anonymous

  @Steven: Wat ik niet snap is hoe je fan van de publieke/commerciële omroep kan zijn, en waarom dat iets over je intligentie zegt. Ikzelf kijk ook niet naar een omroep, maar naar een progamma waar ik zin in heb. (Afgelopen lente bijvoorbeeld, keek ik naar o.a. In Turkije (VPRO) en IHVH)

 71. Anonymous

  @Steven: Trouwens, als je op een bericht wilt reageren, ga met je muis over dat bericht en klik op “Reply”. @… werkt niet.

 72. Anonymous

  @Steven: Volgensmij hadden wij afgesproken dat jij gewoon niet meer site zou komen omdat je simpel weg niets van media weet. Ik ben het in dit geval misschien wel niet met Owen en Flippo eens maar, weet wel dat ze veel van media afweten. Verder weet jij helemaal niets van mij en ben ik zeker een stuk inteligenter dan jij.

  Fabriekanten en Winkel betalen een godvermogen om de reclame uit te kunnen zender in de reclame blokken zowel op CO en PO. En dat gaat echt om hele grote bedragen! De prijs die deze fabriekanten en winkels hiervoor betalen (ik heb het niet over het maken van de reclame maar, om hem te mogen uitzenden he) zit door berekend in de prijs van het product. En dat moeten jij, ik en iedereen betalen. Als je dat niet snapt of niet wil snappen dan vind ik je echt nog dommer dan dat ik je een aantal weken geleden al vond.

 73. Michel

  reactie voor Steven hierboven is van mij

 74. Michel

  @Anonymous: Ik heb hierboven nooit gezegt dat je niet ook met betaald voor de reclame op de PO betaald. De PO zou eigenlijk geen reclame moeten mogen uitzenden maar, dat komt door de wet in Nederland. Voor 1967 mocht er geen reclame op televisie. Een wetsverandering maakte dit vanaf 1967 toch mogelijk. Bedrijven moesten dit wel via de PO doen aangezien er geen CO was. Dit mocht ook niet in Nederland. In 1989 begon de eerste CO zender in het Nederland RTl Veronique (rtl4) deze begon uit te zenden via Luxenburg omdat ook toen CO vanaf Nederland nog steeds niet was toegestaan. Er kwam meer tijd voor reclame. Na 1991 veranderde de wet en het maakt CO vanuit Nederland nu wel mogelijk. Alleen de oude wet uit 1967 is hierbij nooit veranderd en dus bleef er ook recalme op de PO te zien.

  Ik ben niet tegen de CO en kijk er ook gewoon naar. Dus in die zin heb je me misschien verkeerd begrepen. Ik koop van sommige dingen natuurlijk ook een merk omdat ik het graag hebben wil. Het ging me er alleen maar om omdat sommige mensen mensen hier beweren dat je niet mee betaald aan CO zenders (of heel weing) Dat is niet zo. Door de hoge prijs van reclame zendtijd zijn producten heel duur. Dit komt niet alleen door tv zenders maar, natuurlijk ook door andere factoren. Ook betaalt iedereen mee aan andere vpormen van reclame maar, veel minder dan voor reclame op

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.