Hole in the Wall verrast met 1,9 miljoen kijkers

Geplaatst op zo 11 okt 2009 om 10:51


De kijkcijfers van zaterdag 10 oktober 2009 (SKO)

Foto: SBSHole in the Wall (SBS6, 20:27) – De nieuwe televisieshow Hole in the Wall is zaterdagavond met maar liefst 1.892.000 kijkers (madl: 28.6%) van start gegaan. Daarmee is de show van Gerard Joling en Beau van Erven Dorens het best bekeken amusementsprogramma op de zaterdagavond. Het spelprogramma versloeg onder meer Paul de Leeuw op Nederland 1 (1,2 miljoen kijkers) en Let’s Dance op RTL 4 (918.000 kijkers). SBS 6 boekte zaterdag een marktaan- deel van 19,3 procent.

Gerard Joling vindt het leuk om met Beau samen te werken, vertelt hij in Televizier. “Ik kwam Beau wel eens tegen bij schnabbels en dan zei ik altijd dat hij naar SBS moest komen. Ik was fan. Toen ik hoorde dat het contract van Beau bij RTL aflipe, heb ik meteen de programmaleider van SBS 6 gebeld. De directie nam contact met hem op en toen was het zo rond.

Let’s Dance (RTL4, 19:59) – De halve finlae van Let’s Dance trok zaterdag 918.000 kijkers (madl: 14.2%). Zwemster Inge de Bruijn is met haar Michael Jackson-act de winnaar geworden van de halve finale. Zij neemt het volgende week zaterdag op tegen de overige finalisten, die direct geplaatst werden. In de halve finale van Let’s Dance nam De Bruijn het op tegen Viola Holt & Willibrord Frequin, Kasper van Kooten, het Nederlands heren-hockeyteam en Catherine Keyl.

Australië – Nederland (SBS6, 10:23) – De oefeninterland Australië – Nederland werd zaterdagmorgen in alle vroegte door 612.000 mensen (madl: 43.3%) bekeken. Daarmee weet de voetbalwedstrijd de 21ste positie in de kijkcijfer top-25 van zaterdag te bezetten. Het Nederlands elftal is in Sydney op een 0-0 gelijkspel blijven steken tegen Australië. Ook in zijn twee eerdere duels met de Aussies had Oranje niet kunnen winnen. In 2006 werd gelijkgespeeld en ruim een jaar geleden leed Nederland tegen Australië de enige nederlaag onder coach Bert van Marwijk.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.923.000
02. Hole in the Wall (SBS6) 1.892.000
03. Kassa (Ned1) 1.510.000
04. Beste Ideee van Nederland (SBS6) 1.363.000
05. Lieve Paul (Ned1) 1.202.000

06. Kinderen geen bezwaar (Ned1) 1.162.000
07. Koefnoen (Ned1) 1.122.000
08. Hart van Nederland (SBS6) 1.119.000
09. Journaal 18:00 (Ned1) 1.079.000
10. Half Acht Nieuws (RTL4) 977.000

11. Wat Vindt Nederland (RTL4) 947.000
12. Let’s Dance (RTL4) 918.000
13. Madagascar (SBS6) 913.000
14. Shownieuws (SBS6) 887.000
15. Raymann is laat (Ned1) 825.000

Marktaandelen
1. Ned1 / 19.5%
2. SBS6 / 19.3%
3. RTL4 / 13.0%
4. Ned2 / 7.1%
5. NET5 / 5.9%

6. Vero / 5.3%
7. Ned3 / 4.5%
8. RTL7 / 4.4%
9. RTL5 / 4.3%
10. Discov / 1.2%

11. RTL8 / 1.2%
12. MTV / 0.7%
13. Comedy / 0.6%
14. N.geog / 0.6%
15. TMF / 0.6%

Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 31,1%
2. SBS Groep 30,5%
3. RTL Nederland 22,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 31,1%
2. SBS Groep 30,5%
3. RTL Nederland 22,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


156 Reacties op “Hole in the Wall verrast met 1,9 miljoen kijkers”


 1. Tim

  Vreselijk programma hole in the wall….maar ja scoort wel goed he

 2. Richard

  Dat is echt een bizar hoge score voor een spelletjes show. Waar goede promotie niet al goed voor is;) Daar kan rtl nog wat van leren

 3. pieter-jan

  Zoveel kijkers voor Hole in the wall had ik niet verwacht, zal denk ik komende week wel wat zakken. Hoe vond iedereen het programma, heb het namelijk niet gezien?

 4. ramon

  Reactie op pieter-jan: Ik wel het is nieuw en dat scoort altijd hoog. Maar goed. Vind wel raar van Paul, was de beste show tot nu toe. Met leuke verwijzingen naar de collega’s van zowel RTL, SBS en PO.
  Koefnoen viel weer tegen, lijkt elke week minder te worden kwa grappigheid.
  En wat Jack betreft, bij de 1e show haakte ik al af.

 5. Anoniem

  Arme RTL, hahhahaaa

 6. koenvdvoort

  ONBEGRIJPLIJK!
  heb zelf ook (gedwongen) Hole in THE wall gezien, maar wat een saai, eentonig en dom programma is dat zeg! Bij de film Madagascar ook elke 2 minuten in beeld een reclame in veel for dit programma. Bah.

 7. Anoniem

  Ja okay erg leuk allemaal maar we hebben nu kunnen zien wat het was en dat is voor nu wel genoeg lijkt me, tenslotte was het een zaai programma om naar te kijken.

 8. Super Grover

  Dit programma verdient het gewoon niet. Je moet voor de grap eens zappen tussen Let’s Dance en Hole in the Wall. Het verschil in kleur, belichting…SBS maakt zich er weer té goedkoop vanaf. Maar ja, het werkt en Truusje van driehoog achter zal het niet eens zien. Wat mij vooral opviel was de traagheid. Elke keer de herhaling, terwijl het in real motion al heel langzaam ging.

  Echter, mijn grootste vraag is: waar is de penis van Gerard Joling? Je zag bij alle mannen wel iets zitten, maar bij hem zat NIETS! Nu kan ik me wel voorstellen waarom hij daar altijd grappen over maakt en nooit een geschikte partner kan vinden, whaha!

 9. peter

  ontzettend hoge cijfers voor hole in the whall en het beste idee van nederland was daarna goed voor 1.4 miljoen. Ook een zeer goede score voor een programma dat vorig jaar rond de 900.000 kijkers zat.

 10. TV

  Ik vond het goedkoop. Vooral het net doen alsof er een publiek zat vond ik tenenkrommend.

 11. Anoniem

  trieste RTL fanboys zijn weer eens heel erg jaloers!

 12. el-g

  denk echt wel dat gaat kelderen die kijkcijfers van Hole in the Wall… Dit is leuk als onderdeel van een spelletjes programma en niet voor 1 uur lang. Wipeout heeft nog verschillende onderdelen, dit is een uur lang door een muur. Was gisteren op een verjaardag en 90% vond het een verschrikkelijk programma. Denk dat het net zoals toen met Zeg eens AAA over een paar weken onder de miljoen zit.

  Grappig dat Jack weer bijna 200.000 mensen stijgt!

 13. truus

  leuk om al die verzuurde reacties van rtl fanbois te lezen, ga zo door

 14. jetty

  Hole in the wall is fantastisch!

 15. Dirk

  Gelfeliciteerd Beau en Gerard! :)

 16. Anoniem

  Het hoogtepunt van de avond zat in koefnoen met de letterman imitatie.

 17. Frenkie

  Reactie op el-g: Zeg ’s AAA is een miskleun van RTL niet van SBS. Niet je eigen nest bevuilen:-) RTL d8 even op een goedkope manier mee te kunnen liften op de retrotv van ’t vrije Schaep, maar wat een complete onderschatting is dat geweest zeg.

 18. Frenkie

  Reactie op Super Grover: Truus omarmt Gerard en gunt hem zijn succes en heeft het wel een beetje gehad met over het paard getilde RTL-sterren, op Irene Moors na dan.

 19. jasmine

  Reactie op Super Grover: zelf last van een klein complexje? Gerard zag er top uit in zijn zilveren pak.

 20. Nick

  Reactie op Anonymous: Waar ik dan weer totaal NIET om heb moeten lachen!

 21. Mark

  Wat is Hole in the Wall een leuk programma zeg. Ik heb genoten. Ook van Gerard en Beau. Tijdens de reclameblokken even gezapt naar RTL4. Wat is Let’s Dance toch tenenkrommend slecht met Irene en Carlo. Daar komt dus echt geen vervolg meer op. En terecht.

 22. Pistooltje

  Reactie op Frenkie:

  Dat ze wilde meeliften op ’t vrije schaep is onzin!
  Het idee was al eerder ontstaan. Toen moest ’t vrije schaep nog op tv komen..

  Goed hoor. De cijfers van SBS krijg je natuurlijk weer morgenavond te horen in shownieuws… Maar weet zeker dat de cijfers gaan zakken.

  Koefnoen vond ik Minder.. Ze moeten leukere gasten uitnodigen.. En niet steeds aan de gasten houden die de afgelopen week in het nieuws voorbij kwamen.. Maar Feitje Ampersand blijft echt GEWELDIG!!

 23. Dirk

  Ik vond Koefnoen leuker dan een tijdje geleden, maar de grapjes nogal braaf. Niet dat het schuiner moet maar een beetje scherper mag wel.

 24. Bram

  Gaat Wat Vindt Nederland nog door als Let’s Dance stopt? Hoe lang duurt Ushi & … met Wendy van Dijk?

 25. Insider

  Wat een belachelijk hoge cijfers voor zo’n non programma. Zal wel weer flink wat gesmokkelt zijn met de cijfers door het corrupte SKO. Ik hoorde namelijk een poll op een radiostation vanochtend waarin gevraagd werd wat men er van vond, 0% van de luisteraars vond het programma leuk en gaat volgende week ook niet meer kijken…

 26. Roel

  Was nieuwsgierig dus keek ook!!! Maar het was de eerste en de laatste keer, wat dom en zogenaamd wat zijn we leuk!!! Nee SBS dit is niet wat we er van verwachten. En herhalingen helemaal niet, zo vul je het programma wel erg goedkoop in. Wel jammer. Volgende week maar weer naar een film kijken.

 27. Toine

  Whahaha, wordt RTL eens ff lekker gedist door SBS.

 28. Campingzender6

  Ik hoor niks anders dan dat HITW een slecht, niet boeiend programma was.. Dan is het toch opmerkelijk dat het zo goed scoort!! Ik heb het niet gezien dus ik geef geen oordeel.

 29. Frenkie

  Reactie op Pistooltje: nou ik zou er niet om durven te wedden als ik jou was, want hier lees ik al weken dat ik moet wachten op inkakkende kijkcijfers van SBS. Het begon als met K2 zoekt K3, dat zou helemaal niets worden. Want zodra RTL begon met LD, zou het allemaal anders worden. Nu moest ik w88 na 2 oktober, alles zou anders worden, HITW, dat was het toch niet helemaal en zou vanaf het begin niet boven de 500.000 kijkers komen. Het zou de zoveelste flop worden van Beau. Ik ben het w88 inmiddels wel beu geworden.

 30. Erwin

  Tja, je zou het zomaar gaan geloven dat SKO af en toe wat smokkelt bij die cijfers :-). Ik heb ook even gekeken tussen alle programma’s door, maar vond er echt niets aan. Ik vind Joling geweldig, moet altjid erg om hem lachen. Dat geld voor Beau ook, maar vond hier echt niets aan. Ik denk ook dat deze cijfers alleen deze week zo hoog zijn, maar dat er er volgende week minder kijkers zijn.
  Let’s Dance is toch nog behoorlijk goed bekeken, beter dan vorige week zelfs en heeft een terechte finalist, Inge de Bruin met haar Michael Jackson danceact wat ze geweldig deed.
  Koefnoen was weer geweldig met als hoogtepunt de persiflage van David Letterman door Paul Groot, briljant! Goede cijfers ook, en terecht want dit is het beste seizoen van Koefnoen ooit.
  Paul de Leeuw begint ook steeds beter in zijn vel te zitten in deze vernieuwde opzet, een erg leuke ouderwetse zaterdagavond show met de nodige hilariteiten en chaos. Ben al weer benieuwd naar vanavond waarin Nelly Furtado en Louis van Gaal en vrouw te gast zijn.

 31. Pistooltje

  Reactie op Frenkie:

  Lees je al de leuke reacties hierzo niet?

 32. Frenkie

  Reactie op Pistooltje: ik stoot me hier telkens aan dezelfde steen: alles maar dan ook alles wat RTL uitzendt is (vernieuwende) kwaliteitstv. Dus ook (de doorontwikkeling (welke doorontwikkeling) van) Zeg ’s AAA.

 33. Robin

  Woow.. wat een cijfers voor Hole in the Wall.

  Tja.. Paul de Leeuw heeft zijn beste tijd gehad denk ik.

 34. ik reageer ook ff

  Reactie op pieter-jan: Als je even naar het vorige bericht kijkt, zie je veel reactie mtb wat men van het programma vond.

 35. ik reageer ook ff

  Reactie op koenvdvoort: Gedwongen? Men had je op de stoel voor de tv vastgebonden en stond met een pistool achter je?

 36. ik reageer ook ff

  Reactie op Anonymous: Zaai??? Wat heb je gezaaid dan? Je zult wel SAAI bedoelen?

 37. ik reageer ook ff

  Reactie op Super Grover: Lekker belangrijk…

 38. Campingzender6

  Reactie op Frenkie:

  Grappig dat je dat noemt. SBS6’ers hebben vaak het idee dat RTL’ers het succes van SBS niet gegund word.

  Nou om eerlijk te zijn gun ik SBS6 wel hun succes maar ik hou gewoon niet van dat SBS6 Sausje.

 39. ik reageer ook ff

  Reactie op Campingzender6: Waarom plaats je hier dan wel een posting? Je hebt dus niets te zeggen…

 40. den

  leuk programma toch wel

 41. :)

  slecht programma zakt komende weken vast wel in al helemaal wanneer ik hou van holland terug komt

 42. Tim20: This Is It

  Heb maar 10 minuten gekeken. niet omdat ik het niet leuk vond maar omdat ik weg moest. Ik vond het decor er zo ontzettend goedkoop uitzien, echt verschrikkelijk! Dat rode altijd bij SBS, echt niet mooi!
  En was er nu wel of geen publiek?! Als er geen publiek was, hebben ze het knap gedaan met die band erachter. Ik dacht namelijk dat er wel publiek was..
  en over de kijkcijfers..
  volgende week een half miljoen minder!

 43. Rick Bosveld

  dit had ik echt niet verwacht zelf heb ik niks gezien, maar RTL begint het voorjaar altijd slecht. ik vind eigenlijk dat SBS is wat minder moet hypen en net zoals Carlo zegt laat RTL en SBS meer samenwerken en elkaars show niet tegenover elkaar

 44. Pistooltje

  Reactie op Frenkie:

  zeg ik dat? dat rtl weer beter is?? altijd als iemands mening anders is dan de kontelikkerij van SBS dan moet ik wel vn RTL houden?

  TJonge jonge zielig figuur.

 45. Chiel

  1,9 miljoen is EXTREEM veel. Als er veel voor de eerste break wegzappen dan zijn er dus nog 2 miljoen over!!! Dat 2 miljoen mensen 5 minuten kijkt snap ik, maar nu… Saai, niet boeiend, niet grappig, langdradig. En dat terwijl Wipeout zo leuk is! Net als Spel zonder grenzen ’97/98.

 46. Anoniem

  Reactie op Robin: Hoezo Paul de Leeuw? Alsof Carlo, Irene en Jack het beter deden, dus is het eerder “Goh, Carlo en Jack, wat doen jullie nog op TV?”

 47. Bernie

  Wat een cijfers voor Hole in the Wall! Had ik ook niet verwacht. Ik heb zojuist de aflevering teruggekeken maar ik moet zeggen dat het me erg tegenviel. Ik vind het vrij saai en niet op gang komen, plus dat er ondanks de verschillende rondes te weinig afwisseling in zit (en de kandidaten zijn saai). Het zal me niet verbazen als de cijfers volgende week gehalveerd zijn, maar ik denk dat het programma nog wel goed blijft 1,5mlj volgende week.

  Maar inderdaad, wanneer je Let’s Dance en Hole in the Wall tegenover elkaar zet dan zie je wel een erg groot kwaliteitsverschil. Let’s Dance is echt een mooie zaterdagavondshow wat er gewoon heel verzorgd uit ziet. En Carlo en Irene doen trouwens expres zo overdreven, als knipoog naar de andere zenders ;)

 48. !#Michael#!

  Reactie op Bram:

  Ja … WV NL gaat door tot IHvH stopt … het over twee weken dit:

  20.00u Ushi en Dushi
  20.30u IHvH
  22.00u WV NL

 49. Maurice

  Ik vond Hole in the Wall best tegenvallen.. volgende week weer gwn Lieve Paul..

 50. Bernie

  Trouwens WVNL wordt best goed bekeken, als je het vergelijkt met de andere shows die RTL op dat tijdstip uitzond. Verwacht dat daarvan de cijfers ook nog groeien wanneer IHvH weer begint.

 51. Robert

  In de VERONICA GIDS staat een heel artikel over hoe het eraan toe gaat in het PUBLIEK. Dus of dat hele artikel is fake of er is gewoon WEL publiek.

 52. Rick Bosveld

  Reactie op Bernie: nou inderdaad ik denk dat Hole in the wall net zoals Wipeout wel de kijkers houd en dan rond de 1 miljoen en ik durf niks te zeggen over als IHVH begint want dat zou zomaar net zoals bij GV en LD in het begin tegenvallende kijkcijfers behaalt. ik ben reuze benieuwd.

 53. Arjen

  De Japanse versie is veel sneller en de kandidaten zijn daar veel fanatieker, op het hysterische af. Dat is nodig bij dit concept, het moet ‘cult’ worden.

  Hier zit je met een aantal gezapige BN’ers die het na twee muren al zat zijn en flauwe grappen gaan zitten maken. Meteen in de eerste minuut natuurlijk een Gerard-grap over bobbels in broeken. Het is allemaal zo vreselijk voorspelbaar en nietszeggend. En wat doet Van Erven Dorens daar? Die heeft toch wel iets meer in zijn mars.

 54. Freek

  Reactie op TV: Hoezo net doen alsof er publiek aanwezig was? Er was gewoon publiek hoor! Ik kreeg laatst een uitnodiging van televisiepubliek.nl of ik naar die opnames wou.

 55. Mart

  Reactie op Maurice: Hoezo gewoon lieve paul. Dat programma is echt ruk en toch weer kijken?
  Tja, of het nou leuk is of niet dat is de nederland 1 kijker, alsmaar vastgebakken aan die ene knop op de afstandbediening. Al gaat paul daar een uur stilzwijgend aan een tafel zitten dan kijkt er nog een miljoen.

 56. Chiel

  Gewoon publiek, en soms gelach eronder geplakt als het publiek niet lachte. Net als bij Jensen, waar het NOG duidelijker was.

 57. Frenkie

  Reactie op Rick Bosveld: Het is nou eenmaal altijd zo dat de verliezer maar al te graag aanhaakt bij de winnaar.

 58. Anoniem

  Vond het vreselijk saai, goedkoop en amateuristisch. Nee volgende week weer Let’s Dance voor mij

 59. Rick Bosveld

  Reactie op Frenkie: als het nu voorjaar was met X factor, IHVH, tv-kantine tegenover WBI, HGT en de hoofdprijs dan had nu wel anders gepiept en had SBS allang bij RTL aan gehaakt!

 60. Mark1

  Vanavond kijk achtereenvolgens naar:

  Live 4 You
  Rad van Fortuin
  Boer zoekt vrouw
  Fringe
  Studio Voetbal

  Hole In The Wall is het meest vreselijke programma wat SBS6 ooit uitgezonden heeft. En die reclames, om te kotsen…

 61. Franubis

  Wie heeft er gisteren de telekids film gekeken (Het geheim van de Zonnesteen)?

  Ikke wel! De films blijven leuk :)

 62. Leroy

  Wat een mooie score voor Beau en Gerard. Ik denk dat niemand dit had zien aankomen. Nu kun je wel roepen dat het gaat veranderen als RTL4 met andere programmering komt, maar dat is nog maar afwachten. Iedereen dacht dat K2 zoekt K3 ook zou inzakken, en dat gebeurde eigenlijk niet. Ik heb het niet gezien, dus een oordeel over de inhoud en kwaliteit kan ik niet geven.

  Ook geweldige cijfers voor de interland. Redelijk vroeg op de morgen meer als 600 duizend kijkers weten te vinden is toch wel goed te noemen. Op prime time haalt De 25 dat vaak niet eens.

 63. Anoniem

  Ik vond het geweldig, heb vanmorgen gekeken, had het opgenomen, Lets Dance zat ik te kijken gisteravond. Echt leuk, gewoon lekker simpel spelprogramma, alleen die BNers had voor mij niet gehoeven, gewone kandidaten was ook leuk, hoop dat ze dat gaan doen volgende reeks ofzo, want dan doe ik mee hoor. En Gerard Joling, ja, dankzij hem is het programma helemaal hilarisch. En over dat commentaar van iedereen dat het slecht is, of flauw whatever is, bij Te Land Ter Zee In de Lucht heb je dit soort taferelen ook, duss ik vind het geen reden, om zo over te dreven reageren op dit, slaat helemaal nergens op. Nee hoor, met Japanners kunnen we praten. Volgende week weer

 64. CC

  Ik vind het altijd knap als mensen beweren in de recalmeblokken te zappen…bij mijn beste weten plannen rtl en sbs die toch zo’n beetje gelijktijdig. Hole in the Wall is het zoveelste diepepunt op de Nederlandse tv. Ik kan niet geloven dat er 1,9 miljoen mensen het hele programma hebben gezien. Ik ben wel een van de 1,9 miljoen mensen die een deel heeft gezien. Ik kon namelijk na alle reclame niet geloven dat Gerard en Beau daadwerkelijk zo voor paal op tv zouden willen staan. Dus wel. Oh, en is het nou echt SBS haar intentie om steeds seksistischer tv te maken? Vorige week met K2 zoekt K3 ook al (en dat was nog voor kinderen ook!). Anywayz, Let’s Dance is ook niks, dus zaterdagavond weer gewoon dvdtjes avond vanaf volgende week.

 65. Frenkie

  Reactie op Rick Bosveld: als, als, als, dat lees ik hier nu al vanaf de start van het nieuwe seizoen. En sinds wanneer is het voorjaar belangrijker dan de herfst? In het voorjaar ben ik lekker buiten sporten, terrasjes pakken, enz.

 66. Ronaldo

  Reactie op ramon: KOEFNOEN is en blijft leuk. De ene week is het leuker dan de andere week. Hangt er ook een beetje af wie er in het nieuws is geweest.

 67. edwin

  Reactie op CC: Neem een abonnement op Sport1 of Eredivisie Life !

 68. Anoniem

  Het decor kan niet goedkoop zijn, Het is namelijk een kopie van het officiële decor, gemaakt door het japanse productieteam, die in japan hole in the wall.

  Daarnaast is er bij elke uitzending een officiële japanse scheidsrechter aanwezig.

 69. Frank

  Wat een goede score voor SBS 6 echt kei goed ik heb er gisteren ook Gekeken naar Hole in the Wall.
  Maar ik vind het eigelijk tegen vallen.
  Dus ik Haak vanaf nu AF.

  Groetjess Frank :P

 70. Anoniem

  Reactie op Franubis:

  ja, ik heb ‘m ook gezien. Ik vond het erg leuk en hoop dat de films, net als Pittige Tijden, ooit op DVD verschijnen.

 71. Ronaldo

  Reactie op Bernie: wakker worden wakker worden

 72. Rick Bosveld

  Reactie op Frenkie: dus in het najaar zit jij echt elke minuut binnen en in het voorjaar ben je elke minuut buiten want het is inderdaad wel toevallig dat je nu online bent op deze want ik heb je nog niet eerder gezien volgens mij ben je ingehuurd door SBS. en sinds wanneer is de herfts belangrijker dan het voorjaar want in de herfst zit je gesellig in het restauarntjes ga je op wintersport gesellig met z’n alle en heb je hier en daar is een feestje… (ik kan het ook hoor)

 73. evert

  koefnoen stijgt per week, hoogste score van het jaar. terecht. briljante letterman, scherp op beatrix en scheringa.

 74. Anoniem

  Ongelovelijk dat 2 miljoen mensen er weer intrappen zeg… Dat doet SBS toch wel goed hoor dat promoten. Je kan wel zien dat ze meer geld uitgeven aan promotie dan aan de kwaliteit van de programma’s!

 75. Anoniem

  Reactie op Rick Bosveld:
  Normaal schrijven kun je in ieder geval niet…

 76. TBA

  in 18-49 is de avond voor SBS6!

 77. TBA

  en zo ziet RTL maar weer, goed promoten helpt ECHT!

 78. TBA

  Kan iemand mij trouwens vertellen welk programma er nu dood wordt gepromoot na Hole in the Wall met teksten in beeld etc?
  Popstars liveshows?

 79. Rick Bosveld

  Reactie op Anonymous: das lekker belangrijk??

 80. Frenkie

  Reactie op Rick Bosveld: ja je hebt niveau, je gooit niet direct de handdoek in de ring. Ik kende deze site tot voor kort niet en ben dan ook geen insider. Maar waarom w88 tot de lente als nu ook de kijkcijfers ertoe doen, lijkt mij zo? wat mij direct opviel aan deze (RTL-)site is dat alles wat goed scoort bij SBS, gebagatelliseerd wordt met de mededeling: ‘Wacht maar tot RTL begint met …’ en vul zelf maar in. Eerst moest ik van ik geloof Daan w88 tot 2 oktober. SBS blijft vooralsnog stand houden. Nu vertel jij me weer dat het ‘echte’ werk in de lente begint. Ik wacht maar weer af dan.

 81. Anoniem

  Reactie op CC: Dat is mij inderdaad ook vaak opgevallen, als ik zap tijdens een reclameblok kom ik regelmatig niet alleen bij de commercielen maar ook bij de publieke zender reclameblokken tegen en aaaaaaaaaaaaaaal die reclame hebben wij als consument betaald ;)

 82. !#Michael#!

  Reactie op Frenkie:

  SBS6 verschiet traditioneel haar kruit in de 1e maanden van het seizoen … Waar RTL4 traditioneel pas in Oktober/November echt wakker begint te worden!

  IHvH is goed voor 1.5/2.0mln kijkers. Ushi en Dushi word flink gepromoot, de kans is groot dat RTL4 een flink gat slaat over twee weken!

 83. Anoniem

  Reactie op Frenkie: dat zeg ik allemaal helemaal niet maar jij begint stom te praten dat het najara het belangrijkste is en dat de lente er niks toe doet en je zegt nu wel dat alles wat SBS maakt slecht is volgens deze site maar andersom gebeurt het ook zo vaak. BV:
  -Wendy van Dijk en Grodon worden het meest beldigd!
  -Irene was met kerst ook niet leuk, maar nu is ze geweldig
  -Carlo kan niks (waarom is het da een tv-presentator gaan jullie dan lekker persenteren!) maar een paar voorbeelden maar wel goeden voorbeelden!!!

 84. www.tvhollands.web-log.nl

  Wat een kritiek

 85. Frenkie

  Reactie op Anonymous: als je mijn bericht goed had gelezen vroeg ik aan Rick Bosveld (of ben jij dat ook) sinds wanneer het voorjaar het belangrijker is dan het najaar. Uit zijn / jouw bericht meende ik dat op te maken. Volgens mij is gewoon elk seizoen belangrijk? Waarom moet dan de nadruk worden gelegd op programma’s in het voorjaar, terwijl we nu naar televisie kijken. Nu springt SBS er bovenuit en in de lente RTL. Nou is het seizoen eerlijk tussen beide CO verdeeld. Geen uitgesproken winnaar. Meer keus voor de adverteerder.

 86. Anoniem

  We moeten natuurlijk reeel blijven. Hole in the Wall scoorde 1,8 miljoen kijkers in de eerste twintig minuten. Daarna meette het SKO ‘het Weer’ en dat scoorde 1,4 miljoen. Alsnog mooie cijfers, maar er keken dus niet 1,8 miljoen mensen naar de hele uitzending. Na twintig minuten zijn er dus al 400.000 afgehaakt.

 87. m

  Bijzonder saai en wij haakten op de helft af en zullen zeker volgende week niet meer kijken.
  Een half uur was voldoende om te oordelen

 88. Rick Bosveld

  Reactie op Frenkie: ja dat was ik… waarom begin jij er dan over jij begint rover dat het najaaar belangrijker is

 89. Chiel

  Reactie op Anonymous: In de reclame zappen altijd mensen. Bij ieder programma!

 90. jaja

  ik heb ook gekeken en het afgekeken wat een saai progamma eentonig
  een beetje door zo,n muur proberen te springen
  nee een keer is genoeg meer dan genoeg

 91. Thom

  ‘T WAS ZO SAAI

 92. Sjaak

  Concluderend: Hole in the Wall gister gezien en dat viel me erg tegen. De flauwe grappen van Paul de Leeuw komen ondertussen mijn neus uit. En Let’s dance kan me niet boeien. Volgende week dus maar geen tv kijken op de zaterdagavond?? Er is namelijk geen 1 fatsoenlijk programma wat tussen 20.00 en 22.30 wordt uigezonden.

 93. Rick Bosveld

  als ik eerlijk moet zijn wzas het bij de tweede muur al eentonig!

 94. robster16

  De echte test komt volgende week pas! Of mensen NOG een keer naar die wanvertoning gaan kijken. Slecht beeld, saaie formule, slecht geluid, D-artiesten. Ik voorspel dat het inzakt als een pudding!

 95. Anoniem

  lol allemaal zeiken EN TOCH GEKEKEN. Wat nou echte test, als ze het niet leuk vonden zapte ze wel weg, ZO WERKT DAT!

 96. Jantine

  Ik kan me toch echt niet voorstellen dat hier mensen zijn die RTL fan of SBS fan zijn. Dat zou toch wel triest zijn en betekenen dat je iets mist in je leven……

 97. Johan B.

  Zoals velen jullie al aangeven, afwachten wat de kijkcijfers volgende week zijn. Voorlopig heb ik allemaal leuke dingen op het programma staan op de zaterdagavond, dus zal ik het niet zien. Wel verrassend vind ik de score, met al die walgelijke promo’s door alle programma’s heen zou dat een reden moeten zijn om het programma te boycotten. Nu lijkt het effectief en blijven we dus opgescheept met al die promo’s. Jammer.

 98. Bernie

  Reactie op Anonymous:

  Volgens mij is het vrij normaal dat je pas een mening geeft wanneer je het programma daadwerkelijk gezien hebt.

 99. De GTST Club

  Ik vind het geluid niet eens zo heel erg slecht. Ze kunnen natuurlijk geen microfoons dragen i.v.m het water.
  Moet verder zeggen dat het lekker weg kijkt! Het is gewoon lekker druk, hilarisch en gewoon weer eens iets anders. Ik ben fan!

 100. Timor

  1,9 miljoen? Dat had ik echt niet verwacht. Had heel even hole in the wall gekeken, maar ik vond er echt niks aan en veel te schreeuwerig.

  Waarschijnlijk zal het volgende week lager worden

 101. Barend

  Dat eeuwige twijfelen aan de cijfers van SKO wanneer de cijfers voor rtl niet positief zijn. Zo zielig, die fanboys.

 102. Jos

  En laten we nu ook eens vaststellen: Carlo en Irene op prime-time is geen succes.

 103. den

  het was echt wel lachen hole in the wall kijk volgende week gewoon weer

 104. Anoniem

  Reactie op Jos: Maar dat wisten we toch al een paar jaar? Alleen bij RTL dringt het nog niet door

  Reactie op De GTST Club: Geluid op zich valt wel mee, alleen jammer dat het gelach dan weer van een bandje komt, er was blijkbaar geen enthousiast lachend publiek te vinden maar waarom je nou bij een spelshow een lachband gebruikt is me niet helemaal duidelijk, ja om aan te geven waar het volgens hen grappig is misschien maar het komt zo kneuterig over met dat gelach, af en toe wordt een lach zelfs middenin afgebroken, krijg dat met live publiek maar eens voor elkaar ;)

 105. yossarian

  Een heleboel van de vele, vele, vele RTL-‘fanbois’ hebben dus stiekem toch gekeken, om er vervolgens op af te geven, want het is immers van dat verfoeilijke SBS! Best wel grappig & zielig eigenlijk.. ;-)

 106. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Die echte test moet inderdaad echt wel komen volgende week, de kijkcijfers van een eerste show zeggen niet zoveel. Zeker met die hoos aan promotie van SBS heb je eerst nieuwsgierige kijkers, die kunnen volgende week nog kijken of iets anders gaan doen.

  Die 1,9 miljoen is een gemiddelde hè… de mensen die aan het begin inschakelden hoeven niet persee aan het eind nog gekeken te hebben, als je begint met 3 miljoen kijkers en je eindigt met een krappe miljoen zit je gemiddeld wel zo’n beetje op die 1,9

 107. De GTST Club

  Reactie op Anonymous: SBS6 zal wel promoten met “De Show die 1,9 miljoen mensen zagen! Mis het niet bla bla!”

  We kunnen er van vinden wat we willen maar hét werkt gewoon! Let’s Dance krijgt die promotie niet en ook de kijkers dus niet!

 108. d'amsterdammertje

  Reactie op ramon: Davis Letterman was gigantisch hoor in KN. Voor de rest heb je een punt ;)

 109. Haasje

  Reactie op Anonymous: Ja, ik wilde het wel een kansje geven en ik vind zowel Beau als Gerard leuke presentatoren. Ik ben ben bij het laatste reclameblok echter toch wel afgehaakt. Mijn dochter had al halverwege het programma de kamer verlaten (ondanks de bak popcorn!). Ik ben benieuwd naar de cijfers van volgende week. Wij gaan in ieder geval niet meer kijken en zo te lezen/horen denken er heel veel mensen zo over! Zeg nou eerlijk, het werd toch op de helft al eentonig?
  Reactie op Jantine: Ik snap ook niets van dat RTL versus SBS geteut. Alsof het voetbalclubs zijn. Ik kijk als iets de moeite waard is, of lijkt te zijn. Negen van de tien keer weet ik achteraf vaak niet eens meer door welke zender/omroep het werd uitgezonden. Als ik het niet leuk vind gaat hij op een andere zender, of uit!

 110. Geert

  Vanavond weer heerlijk bzv kijken
  ik ga voor 4 miljoen dat zijn pas cijfers

 111. evert

  Reactie op Sjaak:
  koefnoen!

 112. Anoniem

  Moest er even in komen, maar toen ging het wel. Wel jammer dat aan het einde Beau zijn team niet meer ging. Maar complimente dat het na 55 minuten was afgelopen.

 113. Anoniem

  het is wachten op het persbericht van SBS6 waarin staat dat op het hoogtepunt maar liefst 5 miljoen mensen keken, want ja overdrijven kunnen ze goed daar.

 114. Henk

  De marktaandelen van SBS6 lopen evenredig aan het aantal zetels van de PVV in de peilingen, dat zegt heel veel. Vooral over het niveau van de kijkers.

 115. kijker

  RTL zakt aardig af naar een laag kijkersaantal .
  Wat is de tegenzet?

 116. maurice

  rtl komt met een nieuwe programma
  let’s cry

 117. D@@N

  Hole in the Wall was een beetje ‘onderbroeken-lol’, wat blijkbaar dus nog geeneens zo erg slecht is. Ik denk dat mensen gewoon lekker willen kijken naar niet al te veel diepgang (dus Let’s Dance, LP en dus ook Hole in the Wall). Maar eerlijk is eerlijk: zoveel kijkers had ik niet verwacht!!!

  Zelf vond ik Hole in the Wall wel geinig, maar ik wist al van de Japanse en Engelse versie wat er ongeveer gaat komen, dus is de lol er een beetje vanaf. Bovendien vond ik Beau zwaaaaar irritant en raar overkomen…

 118. Bertje

  Reactie op Henk: He ja ga maar weer lekker generaliseren. Ik doe daar niet aan mee. Hoewel ik toch van mening ben dat iedereen die Henk heet eigenlijk toch gewoon gekke Henkie is.

 119. poppie

  ben van de bank gerold van het lachen! wat een leuk programma!

 120. Anoniem

  Reactie op poppie: Wat mis jij dan niet in je leven?

 121. kijker

  Reactie op maurice:
  denk dat er totaal vernieuwd moet worden bij RTL 4
  Zet alle bestaande programmas op 5,7,8, en kom terug met een nieuw totaal pakket in een strak format.

 122. Layka

  Wat een enorm kinderachtig programma, dat Hole in the Wall. Met open vizier ben ik eraan begonnen en ik heb het uitgekeken, maar het zandbakniveau kon me totaal niet boeien.

 123. Rik

  Vind Hole in the wale ook geen leuk programma, volgende week voor mij niet!!

 124. Anoniem

  en ondertussen blijven de winstcijfers maar beter bij RTL.. Gek toch…

 125. Sandra

  Ik vondt Hole in the wall best saai en inhousloos, ook zat er geen niveau in het programma en het was een chaos.
  Beau had beter bij Ik hou van Holland kunnen blijven, dat lijkt me namelijk veel leuker dan Hole in the wall.

 126. vic

  over 2 weken gok ik:

  rtl4:
  Ushi: 1.7 miljoen
  IHVH: 1.7 miljoen
  Wvnl: 1.2 miljoen

  sbs:
  Hole in the Wall: 1.5 miljoen
  Beste idee: 1 miljoen

  ned 1:
  lieve paul 1.1 miljoen
  kn: 800.000

 127. Anoniem

  Reactie op kijker:
  Dus jij zou Ik hou van Holland op RTL 5, 7 of 8 zetten?

  Heb je trouwens ook nog een financiele onderbouwing voor het benodigde budget?

 128. kijker

  Ik heb gisteravond lekker GEGILT met GERARD en GEBRULT met BEAU! :)
  ..
  Wat een slecht programma zeg.

 129. B.K.

  Ik heb werkelijk nog nooit zo’n slecht programma op de Nederlandse televisie gezien als Hole in the Wall. Het hele principe slaat werkelijk nergens op, het is helemaal niet komisch ([sarcasme]haha, het lukt hem niet in een belachelijke houding te staan, haha hij valt in het water [/sarcasme]), het programma is veel te chaotisch (het lijkt een eigenschap van Beau te zijn, Ik Hou van Holland zat af en toe ook tegen het randje van TE chaotisch aan), die herhalingen zijn werkelijk nutteloos (ook alleen maar bedoelt zodat het teruglopen van de muur niet in beeld te zien is). Beau zei het op een bepaald moment in de uitzending al: zo’n SBS-programma. Het is goedkoop geproduceerd (gooi er een bestaand liedje onder en klaar) en slecht gepresenteerd (hoewel ik een fan ben van Gerard Joling in programma’s als ‘Over de Vloer’). Ik was dan ook met stomheid geslagen toen ik zag dat bijna 2 miljoen mensen hiernaar keken. Dat moet haast wel enkel en alleen typisch SBS-publiek zijn, iemand met ook maar een beetje verstand kijkt zo door deze belachelijke vertoning heen. Van tevoren dacht ik dat het wellicht leuk zou zijn voor een keertje, maar zelfs dat is niet het geval.

  Voorspelling volgende week: hoogstens 1 miljoen kijkers (anders is Nederland toch wel erg ver heen…).

 130. Haasje

  Reactie op Layka: Ja, “zandbakniveau”, dat is volgens mij de beste omschrijving tot nu toe!

 131. Sandra

  @B.K
  Beau zij het idd al in de uitzending een typisch SBS programma.
  Daar had hij helemaal gelijk in, het programma was gewoon chaotisch en er zat geen lijn in.

 132. Ikke

  Wat een stom programma joh! Je kijkt het af omdat je verwacht dat er iets leuks komt.. zonde van de tijd.

  volgende week maar wat anders kijken, dit sloeg echt nergens op.

 133. Anoniem

  Paul was weer leuk deze week :D

 134. Chiel

  Net bij Carlo en Irene Carlo die ook verbaasd was dat er zoveel mensen naar HITW keken. En hij had ook duidelijk wat reacties van mediasites gelezen :)

  En daarna een promo waarin ze Let’s dance promoten; geweldig! Een keer of 5 een balk in beeld. Te grappig! En dan Irene “is dit niet heel armoedig” hahaha

 135. Anoniem

  Reactie op Chiel:

  Ik vond het erg grappig hoe Carlo en Irene SBS op de hak namen.. Carlo ook “daar is RTL net iets te … voor”

 136. Mart

  @Carloboszhard:

  Carlo, als je dit leest. Gewoon lekker ordinair promoten. Liefst met beeldvullend materiaal dwars door andere programma’s heen. Gaat uiteindelijk toch om de kijkcijfers bij een commerciele omroep.

 137. Chiel

  Reactie op Mart: Nee, dan heb ik er last van! :) Op SBS kijk ik niks tussen 20.30 – 22.30 dus laat het maar daar.

  En later in de uitzending nog een balk voor Het rad; top!

 138. Mart

  Reactie op Chiel: dat beeldvullende doet ´t uhm :D

 139. Chiel

  Net bij Wipeout 5 minuten beeldvullend EVEN GEDULD ipv reclame. Dat kan natuurlijk ook :)

 140. Anoniem

  domme kindjes hier

 141. Willem

  Meligheid ten top maar ik heb me wel rot gelachen. Werd toch ook wel weer tijd voor zo’n format. Gewoon over je heen laten komen (met een biertje).

 142. B.K.

  Reactie op Willem: Zelfs in dronken toestand is dit programma niet om aan te zien. Ik vind het simpelweg niet komisch om te zien hoe ze in het water vallen omdat ze niet in een bepaalde houding kunnen staan. WipeOut vind ik een leuker programma om te kijken, omdat er ten eerste meer variatie in zit en omdat het ‘in het water vallen’ daar op een veel leukere manier gebeurt.

 143. Bitbit

  Reactie op B.K.: Dan kijk je toch lekker niet. Life goes on.

 144. Hielke

  heb zojuist op sbsgemist maar eventjes naar programma gekeken, maar zelden zoiets stompzinnigs gezien. Na 15 minuten ben ik afgehaakt, hoe ver kan Nederland afzakken? Dieptepunt op de tv.

 145. Johan B.

  Als ik zo de reacties bekijk (heb het programma niet gezien) zouden er volgende week 1 miljoen mensen moeten afvallen. Zelf hoop ik er ergens op, maar dat is vanwege mijn afkeer van al dat promo-gedoe op SBS6.

 146. Puk

  Als je geamuseerd moet worden ben je afhankelijk van de nukken van die sukkels die het op de buis gooien. Ik ben blij dat ik gisteravond heb zitten lezen.

 147. B.K.

  Reactie op Bitbit: Kijken doe ik het volgende keer ook zeker niet, maar ik vind het wel jammer dat door het aantal kijkers van Hole in the Wall, dit ten koste gaat van andere betere programma’s, die hogere kijkcijfers verdienen.

  Reactie op Hielke: Ik stoor me ook mateloos aan de barslechte kwaliteit van de video’s op de SBS 6-website. Helemaal in full screen is het niet om aan te zien.

 148. Puk

  Lets Dance boeit me niet meer, Paul hoeft al jaren niet meer, Hole in the wall op sbs6 dus kijk ik al zowiezo niet, alleen Koefnoen gezien en dat viel ook nog eens tegen.

 149. Gijs

  Wat een slecht programma, heb nog nooit zo kort naar een nieuw programma gekeken (hooguit 5 minuten). Toen was ik de herhalingen en drie muren al zat! Kan niet geloven dat ze zoveel kijkers hebben gehad en als het wel zo is (nog hoger dan Popstars) dan zegt het een heleboel over het niveau van kijkend Nl. Kennelijk is Popstars dan nog te intellectueel ;0. Hoe simpeler hoe beter… en NL vreet het.

 150. Campingzender6

  Reactie op Gijs:

  3 muren? 5 min?

  Na een half uur waren er 3 muren geweest ofzo

 151. Sil

  Zaterdagavond Hole gekeken, en waarom? Omdat onze dochter die hier kwam bankhangen dit koos omdat de rest van de zenders niets aan was. En gek genoeg: ik was het volledig met haar eens. De andere zenders zenden niets uit wat ik gevolgd heb of wat mij interesseerd…. Paul de Leeuw? Je mag hem of je mag hem niet. Een tussenweg is volgens mij niet mogelijk. Die dansshow? Ik kijk daar niet naar omdat ik Carlo niet mag. De laatste keer dat ik deze vent zag was met zijn personage van Arnie uit GTST, en dan praat ik over heel wat jaren geleden. Dat gesmeer van hem met alles uit zijn mond laten vallen was de druppel en sindsdien zap ik over hem heen, welk programma van hem het ook is. Koefnoen? Daar heb ik naar gekeken in het verleden, maar daar is ook niets meer in waar ik een glimlach van krijg. Waar is hun scherpzinnigheid? Volgende week heb ik hier een kaartavondje, maar mijn video hoeft geen overuren te maken….

 152. Daan

  Mijn eerste reactie op de kijcijfers was dat we als nederlanders toch diep aan het zakken zijn. Hoe kunnen we nu massaal naar in strakke pakjes gehulde B-sterren kijken die door een gaatje in de muur proberen te komen? (en dit dan ook nog eens diverse keren vanuit diverse posities wordt herhaald) de goedkoopheid straalde er als vanouds weer vanaf bij SBS6.
  Echter verder redenerende dien ik toch wel toe te geven dat alleen SBS6 vermaak weet te bieden (zowel op vrijdag als op zaterdag) voor het gehele gezin. De kinderen mogen deze avonden wat langer opblijven en bepalen dus mede wat gekeken wordt. Paul (beetje plat en grof) en Let’s Dance (saai) zullen dan niet gauw gekozen worden. Bij Hole in the Wall liggen de kids echter dubbel van het lachen. Dit (de lachende kinderen) ziende zetten de ouders dan graag HitW op.

  Kortom: complimenten voor de uitstekende programmering van SBS6 die precies weet wat wanneer uit te zenden.

 153. Frenkie

  Reactie op Chiel: ze zouden een moord doen voor zulke kijkcijfers. Persoonlijk vind ik Irene een kanjer, maar het beeld blijft toch hangen dat prime-time haar en carlo maar niet wil lukken. En op vrijdag- en zaterdagavonden kan je alleen maar tevreden zijn met meer dan 1 miljoen kijkers (heb ik niet van mezelf, zegt John de Mol)

 154. Anoniem

  Reactie op ik reageer ook ff:
  Ik reageer ook ff ? je zult wel,ik reageer ook even bedoelen.

 155. Anoniem

  CARLO EN IRENE ZIJN JALOERS MAAR DAT HADDEN ZE NIET ZO HOEVEN LATEN BLIJKEN DIT PROGRAMA HOUD NIET STAND.WANT OOK IK HEB NOG NOOIT ZO,N SLECHT PROGRAMA GEZIEN ONGELOOFELIJK DAT ZE DAT DE BUIS OP PLEUREN.GEER IK HEJ JE BETERE DINGEN ZIEN DOEN DAT HAD JE NIET NODIG.EN SCHEI EENS UIT MET DAT GEMAAKT LEUK DOEN DAT VALT OP.

 156. bessy

  SBS programma’s zien er altijd een heel stuk goedkoper uit dan bijvoorbeeld programma’s van RTL.
  Maar het is belangrijker dat de inhoud boeiend genoeg is voor de kijker om te blijven kijken.
  Let’s dance en Hole in the Wall zijn allebei inhoudsloos, maar blijkbaar lachen mensen liever om mensen die door een gaatje moeten. Dan doet het er niet meer toe dat het er goedkoop uitziet.
  In Japan is het programma enkel een platform voor komieken en andere bekende lolligerds om grappig te doen.. (zoals de meeste programma’s daar, zie ranking the stars)
  Ik geloof dat we in NL niet genoeg boeiende en grappige BNers hebben om dit lang leuk te houden.
  Hoe lang dit boeiend blijft voor de kijkers is dus maar de vraag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.