Slechts 263.000 kijkers voor nieuwsshow met Beau


De kijkcijfers van vrijdag 28 augustus 2009 (SKO)

Foto: SBS ElvinCQC (Veronica, 21:29) – CQC, het eerste programma dat Beau van Erven Dorens maakt voor de SBS Groep, is vrijdag teleurstellend van start gegaan. Er keken slechts 263.000 mensen (madl: 4.1%) naar de nieuwsshow. Vorige week keken op hetzelfde tijdstip iets meer mensen naar de Britse autoshow Top Gear. CQC concurreerde vrijdagavond met de goed bekeken programma’s CapAwards 2009 (904.000 kijkers) op Nederland 1 en de talentenjacht Popstars (1,7 miljoen kijkers) op SBS 6.

In de eerste aflevering van CQC was onder meer te zien hoe Beau van Erven Dorens de najaarspresentatie van RTL Nederland bezocht. “Ja, daar stond ik ineens, terwijl ik met zoveel kabaal was vertokken. Ik kwam er om een reportage te maken voor CQC. Volgens mij wisten ze bij RTL totaal niet wat ze overkwam, maar ik mocht gewoon rondlopen en interviewtjes doen. Bovendien: het leeuwendeel dat daar rondliep is een vriendje van mij. Ik heb Erland zelfs nog gesproken. Ik zag zijn lip trillen, maar ik wist zelf ook niet goed mijn vragen te stellen. Het was dus wel een grappige toestand.

Popstars (SBS6, 20:30) – De talentenjacht Popstars van SBS 6 blijkt een doorslaand succes. Vrijdag keken maar liefst 1.712.000 kijkers (madl: 28.0%) naar de talentenjacht. Daarmee staat het programma op de derde positie in de kijkcijfer top-15 van vrijdag. Alleen het Journaal (2,1 miljoen kijkers) en Hart van Nederland (2,0 miljoen kijkers) werden beter bekeken. De grootste concurrent van Popstars was het programma Van Duin Op Z’n Best met komiek André van Duin (1,6 miljoen kijkers).

CapAwards 2009 (TROS, Ned1, 21:32) – Lucille Werner en Jaap Jongbloed presenteerden dit jaar voor de tweede keer de CapAwards. “Het is zo langzamerhand een instituut geworden. En het wérkt!”, aldus Werner in de GPD-bladen. “Het eerste jaar was het vooral de bedoeling mensen wakker te schudden. Ik hoorde veel te veel verhalen van mensen met een handicap dat ze in achterstandsposities zaten, geen goede baan konden krijgen. We hebben heel wat tot stand gebracht. Je ziet de verandering in de media, je ziet tv-programma’s over gehandicapte meisjes die topmodel willen worden, Expeditie Unlimited bij Llink, een datingshow bij SBS. We mogen er opeens zíjn!” De uitreiking van de CapAwards 2009 werd vrijdag door 904.000 mensen (madl: 14.3%) bekeken.

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen