Slechte start voor Waar Is Elvis?!: 383.000 kijkers


De kijkcijfers van vrijdag 31 juli 2009 (SKO)

Foto: William RuttenWaar Is Elvis?! (RTL4, 20:28) – De nieuwe televisieshow Waar Is Elvis?! is vrijdagavond met een magere 383.000 kijkers (madl: 8.8%) van start gegaan op RTL 4. Het gebeurt zelden dat een nieuw programma op primetime zo slecht van start gaat bij de tv-zender. De show over Elvis Presley weet dan ook geen plek te bezetten in de dagelijkse kijkcijfer top-25. Waar Is Elvis?! is de eerste studioshow die EVA Media, het productiebedrijf van Paul de Leeuw, produceert voor een commerciële tv-zender.

Het presentatieduo Jamai en Gordon geniet van de opnames. “De dood van Elvis was net zoiets als we meemaakten met Michael Jackson vorige maand. De hele wereld op haar kop, maar zijn nummers blijven: Love me tender, Jailhouse Rock…”, zegt Jamai. Gordon: “En de prachtige gospelnummers die hij heeft opgenomen. Echt heerlijk. Jamai en ik hebben geëist dat we mogen zingen in het programma. Ik kan Elvis’ stem echt nadoen. Vroeger schrok ik dan gewoon van mezelf…

On Air (NCRV, Ned3, 19:30) – Presentator Harm Edens heeft de eerste uitzendweek van On Air vrijdag afgesloten met slechts 188.000 kijkers (madl: 5.5%). “De eerste keer dat ik op Schiphol aankwam voor dit programma, had ik meteen zo’n gevoel van ‘we zitten hier in het midden van waar het gebeurt’. Je voelt de energie, de vibratie van de luchthaven. We zijn van plan het leven achter de schermen van de luchthaven te laten zien. Zo is Schiphol een van de weinige vliegvelden met een eigen mortuarium.”

Wie Is Mijn Ex? (AVRO, Ned3, 20:30) – Het programma Wie Is Mijn Ex? van Chantal Janzen concurreerde deze week voor het eerst met Waar Is Elvis?!, eveneens een amusementsprogramma. De kijkcijfers van de AVRO-panelshow dalen van 441.000 kijkers vorige week naar 268.000 kijkers (madl: 6.5%) deze week. Janzen geniet van het programma. “Veel mensen zeggen dat het een variant is op Wie van de drie?, maar die vergelijking wil ik niet maken“, laat zij weten in Televizier. “Het is een volledig nieuwe spelshow. Het is wel slim dat het in de zomertijd geprogrammeerd is, denk ik, omdat het luchtig en vrolijk is, vooral voor de fun. Grappig en herkenbaar. Het is ook leuk om te zien dat het niet altijd haat en nijd is tussen exen.”

De documentaire die Uri Geller maakte over zijn vriend Michael Jackson, ‘Mijn Vriend Michael Jackson, trok op de late avond van SBS 6 599.000 kijkers (madl: 20.0%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen