703.000 kijkers voor eerste liveshow Holland’s Got Talent


De kijkcijfers van zaterdag 2 mei 2009 (SKO)

Foto: SBS/ElvinHolland’s Got Talent (SBS6, 19:58) – De eerste liveshow van het tweede seizoen Holland’s Got Talent werd zaterdagavond door een teleurstellend aantal kijkers bekeken. Presentator Gerard Joling wist met de aftrap van de liveshows 703.000 kijkers (madl: 12.8%) te boeien, terwijl vorig jaar nog 1,2 miljoen mensen keken naar de eerste liveshow van de talentenshow. Het aantal liveshows van Holland’s Got Talent is net als vorig jaar op één hand te tellen: op 30 mei is de laatste uitzending.

De bedoeling was dat er dertig kandidaten door zouden gaan naar de liveshows, maar dat zijn er 31 geworden. De extra plaats ging naar danseressen Linzy (12) en Chiara (15). Inmiddels zijn ze met hun hiphop-act door naar de halve finale op 16 mei. Chiara: “Van tevoren waren we best wel zenuwachtig. We zaten in een gangetje te wachten tot we mochten optreden. De kandidaat voor ons kreeg twee keer ‘nee’ te horen. Dat maakte het nog spannender voor ons. Maar toen we eenmaal op het podium stonden, waren die zenuwen gauw over.” De jury was in ieder geval positief. Linzy: “We krijgen heel veel leuke reacties, zelfs van onbekenden. Ik had eerst 348 vrienden op Hyves, nu zijn dat er wel 486!

Prison Break (RTL5, 20:09) – Vrij onopgemerkt ging zaterdagavond een nieuw seizoen van de Amerikaanse serie Prison Break van start. Iedere week  zullen dubbele afleveringen te zijn. De thrillerserie keerde vrij onopgemerkt terug op de buis en dat blijkt nu uit de kijkcijfers. Slechts 155.000 kijkers (madl: 2.9%) keken naar de tv-serie; de tweede aflevering werd door 214.000 kijkers (madl: 3.6%) bekeken. Na het einde van seizoen vier deze lente keert de serie niet meer terug in Amerika. Volgens Kevin Reilly van FOX is de rek eruit. “De serie is gewoon uitgespeeld. Er was een punt bereikt waarbij iedereen op creatief gebied voelde dat er genoeg verhalen verteld zijn. We willen de serie een sterk en waardig einde geven.

Het Metropole Orkest Ontmoet (AVRO, Ned2, 20:15) – Volgens presentator Frits Sissing is het de grap van het nieuwe programma Het Metropole Orkest Ontmoet dat Edsilia Rombley, Stef Bos en Jeroen van der Boom samen op het podium kunnen staan. “We kozen expres wonderlijke combinaties, mensen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen. Omdat het verrassende spanning oplevert” , zegt Sissing in de GPD-bladen. “De artiesten zingen geen nummers die hen worden opgedragen, maar mogen het helemaal zelf bedenken. We nodigen telkens drie artiesten uit om een middag bij elkaar te gaan zitten. We geven hen een cadeau: drie kwartier met het Metropole Orkest. Ze mogen zelf weten wat ze daarmee doen.” De eerste aflevering van Het Metropole Orkest Onmoet werd door 240.000 kijkers (madl: 4.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen