624.000 kijkers voor Toppers Op Weg Naar Moskou


De kijkcijfers van donderdag 23 april 2009 (SKO)

Foto: TROSToppers Op Weg Naar Moskou (TROS, Ned1, 21:31) – De soap rondom Toppers Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom blijft weinig in trek bij de kijkers. Hoewel Toppers Op Weg Naar Moskou deze week verplaatst werd van 22.30 naar primetime 21.30 uur, zijn de kijkcijfers nog lager dan vorige week. Er keken 624.000 kijkers (madl: 10.3%) naar de reallifesoap over het trio dat Nederland zal vertegenwoordigen op het Songfestival. Vorige week waren dat er een paar duizend meer.

De hele donderdagavond van Nederland 1 ging deze week op de schop. Tot vorige week begon de avond na het Journaal met het geflopte Geboren Leiders, gevolgd door Ik Vertrek en de Toppers-soap. Nu zijn zowel Ik Vertrek als de Toppers-soap een uur naar voren gehaald, zodat Geboren Leiders pas om 22.00 uur te zien is. Het heeft geen effect gehad. Het marktaandeel van Nederland 1 zakte van 16,4 procent vorige week naar 16,2 procent deze week. Ook Ik Vertrek (873.000 kijkers) en Geboren Leiders (320.000 kijkers) leverden namelijk kijkers in.

Het Zesde Zintuig: Plaats Delict (RTL4, 21:31) – De laatste aflevering van het RTL 4-programma Het Zesde Zintuig: Plaats Delict werd donderdag door 1.229.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken. Politiewoordvoerder van de regio Utrecht Bernhard Jens was het hele seizoen aanwezig bij de opnames. “We vonden het belangrijk dat iemand van de politie zou meekijken. Het gaat over strafzaken en misdrijven en dan wil je niet dat privacygevoelige zaken op straat komen te liggen. En RTL ging het toch doen; dan kun je maar beter in de buurt zijn om op te letten“, vertelt Jens in Televizier. Hij kon de paragnosten soms niet geloven. “Ze zeiden soms dingen over onderzoeken die ze niet zouden kunnen weten. Ik maak dingen mee die ik niet kan verklaren. En het is geen doorgestoken kaart, want ik ben er de hele tijd bij.

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:29) – De Wereld Draait Door stond donderdag met een bijzondere uitzending stil bij het overlijden van schrijver Martin Bril. In het programma waren onder anderen Bart Chabot, Joost Zwagerman, Jan Mulder en uitgever Mai Spijkers te gast. Bril overleed woensdag op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Op het condoleanceregister van de Volkskrant hebben inmiddels duizenden mensen hun reactie gegeven op zijn dood. “Pff, wat moet ik zeggen. Hij was een goede vriend, ik ben nogal aangeslagen. We hebben veel rondgehangen, en rondgereden. Ik kan zeggen wat ik denk dat de meesten zullen zeggen: hij leerde je kijken. Anders kijken. Naar kleine dingen die er ook toe doen, maar die niemand ziet. Ook in de politiek“, reageert Tweede Kamerlid Mei Li Vos. De Wereld Draait Door trok donderdag 867.000 kijkers (madl: 18.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen