1,5 miljoen kijkers voor X Factor


De kijkcijfers van vrijdag 24 april 2009 (SKO)

Foto: RTLX Factor (RTL4, 20:31) – De 16-jarige Luigiano moest vrijdag net voor de halve finale talentenshow X Factor verlaten. Er staan aankomende vrijdag 1 mei zes acts in de halve finale van de tv-show op RTL 4. Luigiano vond het erg jammer, maar zei wel: “Ik ben nog maar 16 jaar. Jullie gaan nog heel veel van mij horen. Jullie hoeven niet te huilen. Het gaat helemaal goed komen met mij.” De big band-aflevering van X Factor werd vrijdag door 1.497.000 kijkers (madl: 26.2%) bekeken op RTL 4.

Luigiano zong het nummer New York, New York van Frank Sinatra. Hoewel een enkel jurylid oordeelde dat hij iets te jong was voor het nummer, kreeg hij verder wel lovende kritieken. Uiteindelijk stemden Gordon, Angela Groothuizen en Eric van Tijn in de sing-off voor Rachel en werd Luigiano naar huis gestuurd. Stacey Rookhuizen koos voor haar eigen act Luigiano: “Je kunt met opgeheven hoofd deze zaal verlaten.

TROS TV Show (RTL4, 21:59) – Ivo Niehe besteedde vrijdag aandacht aan het bijzondere optreden van Susan Boyle in Britains Got Talent. Hummie van den Tonnekreek, hoofdredacteur van de eerste edities van Big Brother, denkt dat haar optreden in scène is gezet. Zo denkt ze dat Boyle met opzet weinig visagie kreeg om de verrassing te vergroten. “De programmamakers hebben er niets aan gedaan het beeld te verfraaien. Ze hebben haar niet geadviseerd een modieuzere jurk aan te trekken of haar kapsel te moderniseren. Het contrast moest maximaal blijven“, vertelt Van den Tonnekreek in De Volkskrant. Henkjan Smits gelooft er wel in. “Het is geen doorgestoken kaart. Ik geloof dat zij nog nooit met een man gezoend heeft, zoiets verzin je niet. Maar ik denk wel dat de juryleden vooraf wisten dat zij goed kon zingen. Kijk, zo maak je televisie, dat kunnen ze in Engeland goed.” TROS TV Show werd vrijdag door 1.226.000 kijkers (madl: 20.8%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – RTL Boulevard heeft last van het mooie weer en kampt daarom met lagere kijkcijfers. Er keken vrijdag slechts 625.000 kijkers (madl: 20.3%) naar de showrubriek op RTL 4. In RTL Boulevard vertelde Gordon dat Robert ten Brink voor even een vierde Topper wordt. Ten Brink liet eerder op de dag, in de radioshow van 538-dj Edwin Evers, nog weten dolgraag een Topper te willen zijn. Voor de presentator was het een droom die uitkwam, toen de Songfestival-deelnemers daadwerkelijk gehoor gaven aan zijn oproep. “I’am a Topper“, riep hij in de uitzending. Ten Brink zingt tijdens de concertenreeks in de Amsterdam Arena met het drietal een nog nader te bepalen nummer.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen