1,4 miljoen kijkers voor The Devil Wears Prada


De kijkcijfers van zondag 1 maart 2009 (SKO)

Foto: 20th Century FoxThe Devil Wears Prada (RTL4, 20:00) – De tv-première van The Devil Wears Prada met filmster Meryl Streep (59) werd zondag door maar liefst 1.426.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken op RTL 4. Alleen Nederland 1 trok op dat moment meer kijkers met de combinatie Journaal (2,8 miljoen), Bananasplit (2,5 miljoen) en Mooi Weer De Leeuw (1,9 miljoen). “Ik vond het een bijzondere ervaring om in de schoenen van Miranda te staan. Letterlijk“, grapt Meryl Streep over alle hoge hakken in de film.

The Devil Wears Prada werd opgenomen ten tijdje van orkaan Katrina. Actrice Anna Hathaway bedacht een nobel gebaar, vertelt Streep. “We waren net klaar met filmen toen orkaan Katrina plaatsvond en Anne had het geweldige idee dat we alle kleding op de set aan een goede doelen-veiling zouden schenken. Het geld van de veiling zou de mensen helpen die het echt nodig hadden, en de kleren, schoenen en jassen die werden geveild gingen naar de mensen die het echt wilden hebben. Als ik ze mee had genomen, zouden ze voor de rest van hun bestaan in de kast liggen.

The Knight Rider (RTL7, 20:25) – The Knight Rider is terug van weggeweest. Niet met herhalingen, maar met een nieuwe serie afleveringen. Voor Nederland heeft RTL 7 de rechten bemachtigd, waar de actieserie zondag met 308.000 kijkers (madl: 3.8%) van start ging. David Hasselhoff speelt niet langer de hoofdrol van Michael Knight, maar nu staat Michaels zoon centraal, een rol van Bruce Davison. De start van The Knight Rider op het Amerikaanse televisienetwerk NBC was veelbelovend, toen NBC in oktober 2008 een heel seizoen van de serie bestelde. De kijkcijfers zakten echter snel en begin vorige maand is de serie gecancelled. Producer Gary Scott Thomson gaat nu weer aan de slag bij zijn oude werkgever Las Vegas.

The 4400 (RTL7, 22:10) – Later op de avond ging bij RTL 7 tevens de science fiction-serie The 4400 van start, dat bij de inboedel van Talpa zat. In The 4400 worden 4400 mensen door een vreemde lichtbol, die in eerste instantie voor een komeet wordt aangezien, gedeponeerd op Highland Beach. Alle 4400 mensen zijn in de loop der jaren, vanaf 1946, in een straal wit licht verdwenen. De serie ging in 2004 van start op het Amerikaanse kabelnetwerk USA Network en hield het maar liefst vier seizoenen vol. Eind 2007, midden in de schrijversstaking, trok USA Network de stekker uit de serie. Dit ondanks de cliffhanger aan het einde van het vierde seizoen. The 4400 ging zondag met 197.000 kijkers (madl: 3.2%) van start.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen