1,1 miljoen kijkers voor Vuurzee

Geplaatst op zo 01 mrt 2009 om 9:58


De kijkcijfers van zaterdag 28 februari 2009 (SKO)

Foto: VARAVuurzee (VARA, Ned1, 21:31) – Actrice Carine Crutzen (foto: links) beleeft nog altijd plezier aan de rol van Kristel Looman in de thrillerserie Vuurzee, waar zaterdagavond 1.073.000 kijkers (madl: 15.8%) op afstemden. “Ze krijgt nu veel ellende over zich heen. Zoveel dat je denkt: als mij dat echt zou overkomen, kom ik nooit meer mijn bed uit. Voor mij is dat heel spannend. Ik dacht dat ik na één seizoen welk klaar was met Kristel, maar door alle verwikkelingen kon ik nieuwe lage aanboren.

Bovendien geniet Carine van de samenwerking met acteur Mark Rietman (foto: links). “Mark en ik kunnen met elkaar lezen en scrhijven“, vertelt Carine in AVRO Bode. “We voeren elkaar alle kanten op en daardoor is met hem spelen nooit saai. Een paar jaar geleden deden we een stuk met zijn tweeën: dan reis je samen, eet je samen en sta je ’s avonds twee uur samen op het toneel. Het is een soort huwelijk.

Kinderen Geen Bezwaar (VARA, Ned1, 19:30) – Nadat wekenlang de muzikale serie Gebak van Krul te zien was, is het tijdslot op de vroege zaterdagavond nu weer in handen van Kinderen Geen Bezwaar. Daar beleefde de VARA-comedy met 1.249.000 kijkers (madl: 23.4%) een zeer goede comeback. Gebak van Krul trok vorige week op dat tijdstip nog geen 800.000 kijkers. Op 25 september 2004 werd de eerste aflevering van ‘Kinderen Geen Bezwaar’ uitgezonden, als voortzetting van de rijke comedy-traditie van de VARA, met series als ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Oppassen!!!’. Op 12 januari 2008 was de honderdste aflevering te zien. In het vierde kwartaal van 2008 keken per aflevering gemiddeld 1,1 miljoen mensen naar ‘Kinderen Geen Bezwaar’. In diezelfde periode heeft 34% van de Nederlandse bevolking naar ten minste één aflevering gekeken. “Die cijfers maken het meteen duidelijk: ‘Kinderen Geen Bezwaar’ vormt onmiskenbaar een vaste waarde op de VARA-zaterdagavond.”

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:26) – Paul de Leeuw denkt wel degelijk na over een eventueel einde van zijn populaire televisieshow Mooi Weer De Leeuw. De VPRO kondigde in een persbericht over talkshow Heerlijk Eerlijk Heertje aan dat De Leeuw openhartig is over het naderende einde, maar volgens de VARA was het larie. De omroep meldde dat in september gewoon een nieuw seizoen van start gaat. In Heerlijk Eerlijk Heertje bleek De Leeuw echter wel uitspraken in die richting gedaan te hebben. “Het voorspelbare van het programma begint me een beetje op te breken. Eigenlijk wil ik gewoon een andere kant op en denk ik dat ik iets anders moet gaan doen“, zegt De Leeuw. Mooi Weer De Leeuw trok zaterdag 2.055.000 kijkers (madl: 30.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
20 Reacties op “1,1 miljoen kijkers voor Vuurzee”


 1. Mike

  Ik geniet iedere week van Vuurzee. Wat een topserie. Hoewel ik het einde gisteren een beetje matig vond. Hoop op Vuurzee 3 volgend jaar. En niet weer met een pauze van tien jaar!

 2. yadi

  VARA rules op de zaterdagavond:)

 3. Flip

  En eindelijk zijn we na char ook voorlopig van tineke Schouten af, ben heel benieuwd de komende week wat de nieuwe donderdag en vooral volgende week de nieuwe zaterdag gaat doen.
  Reclame voor Zeg’sAAA kom je in ieder geval genoeg tegen dus daar kan het dit keer niet aan liggen.

 4. Anoniem

  K kijk Vuurzee iedere week, maar Vuurzee staat deze week niet op Programma Gemist van UPC?

 5. Campingzender6

  Reactie op Anonymous:

  Misschien komt dat later, Bij KPN is dat vaak wel zo het geval

 6. Campingzender6

  Toch nog mooie cijfers voor rtl4 ondanks de mindere herhaal-zaterdagavond

 7. Just Me

  RTL WORDT EENS WAKKER!!!! WEEEEEER herhalingen bij tineke schouten…. of ligt dat nou aan mij….. snap het echt niet dat het nog zo goed scoort……

 8. Flip

  Reactie op Just Me: Denk dat RTL wakker is, dat is duidelijk en de afgelopen weken heeft RTL op de zaterdag alleen maar geld verdient, wat ook moet gebeuren hoe erg we dat soms ook vonden, maar er hebben best veel mensen naar gekeken.
  Maar nu wordt het spannend om de mensen terug te winnen.

 9. vic

  Rtl wordt in maart wakker:
  Maandag: CSI en bones ongeveer (1.4 en 1.2 milj)
  Dinsdag: Bouwval (daarna uitstel van executie) en daarna tent is top (1.0 en 1.3)
  Woensdag: Boulevard de 10 en werk aan woning (ik denk 800.000/1.1 en 700.000)
  Donderdag: Help mmi klusser en 6e zintuig (1.1 en 1.3)
  Vrijdag: X-factor, vd vorst zs, en pfafs (1.4, 700.000/1.1 en 600.000)
  Zaterdag: zeg eens aa en IHVH (ik denk 1.4 en 1.4)
  Zondag: Film (verschilt van devil wears P (1.3 denk ik) tot along came poly(500.000))

 10. Anoniem

  Vic. goed voor jou dat hier niemand een lijstje van NED1 maakt anders werd het blauw voor je ogen.

 11. Anoniem 21

  Goede score voor NET 5, in 20/49 veruit de grootste onder de doelgroepzenders

 12. Campingzender6

  Reactie op Anonymous:

  NED1 zal in 2009 gewoon marktleider blijven.. dus daar hoeven we het niet over te hebben

 13. Roog

  Onbegrijpelijk dat de zaterdagavond-herhaling-programmering van RTL4 niet veel harder afgestrafd wordt door de kijker. Ik blijf het genant vinden dat een zichzelf serieus nemende “Familiezender” op de “familieavond van de week” durft te komen met achtereenvolgens:

  Een (grotendeels) herhaling van Tineke Schouten
  Een herhaling van Laat ze maar lachen
  Een herhaling van Succes Verzekerd
  Een herhaling van Lotto weekend miljonairs
  Een herhaling van Baantjer

  Ik geloof best dat het commercieel gezien interessant is voor RTL, maar anderzijds getuigd het ook van een grote minachting van de kijker.

 14. Roog

  getuigd = getuigt

 15. Owen

  Reactie op Roog:

  De kijkcijfers waren goed!

 16. Anoniem

  Reactie op Roog: Goed gezegd en mensen die roepen dat het volgende week allemaal anders wordt op RTL, tja die hebben niet goed opgelet want RTL komt alleen met iets nieuws tussen 8 en 10 op zaterdagavond en daarna snel weer terug naar de herhalingen, je zou als omroep de zaterdagavondprogrammering eens serieus willen nemen, RTL is dat voorlopig net als de afgelopen maanden absoluut niet van plan.

  Maar ja nog veel dommer dan RTL is de gemiddelde Nederlandse TV kijker die gewoon domweg 4x hetzelfde programma gaat zitten kijken en dus OF te dom is om iets te onthouden OF het prima vind om voor de 86e keer Baantjer te zien, WEER Laat ze Maar Lachen en Succes (NIET) Verzekerd van Carlo… binnenkort op herhaling ‘Moment van de Waarheid’ dus allemaal weer kijken, RTL zit al die ouwe bandjes niet voor niets telkens af te stoffen.

  Komen ze in de pers met een hoop bombarie over de dagTV van RTL, terwijl ze gisteren (en vanavond) weer hebben bewezen de avondprogrammering niet eens serieus en met een greintje respect voor de kijker voor elkaar te krijgen. Ga eens overdag herhalen RTL en kom voor de verandering ’s avonds met iets nieuws, kost een paar centen ik weet het maar niemand heeft jullie gedwongen een TV zender te beginnen, kies je zelf voor, neem je kijker dan ook een keer serieus. Na 20 jaar wordt dat wel eens tijd en dan na maanden op zaterdag maar liefst twee lullige uurtjes met iets nieuws komen is te knullig voor woorden beste RTL, dat ontkennen zou wel erg dom zijn, of gaan we niet om 10 uur al weer over op herhalingen???

 17. Fleur

  Reactie op Anonymous:

  ‘Geen greintje van respect’…Hahahaha, laat me niet lachen zeg. RTL is een commerciele omroep, het om verdienen en niets meer. Als Truus uit Zeewolde voor de 6000e keer naar een programma kijkt, verdient RTL er geld aan. Waarom zouden ze dan gaan investeren in dure nieuwe troep met de kans op een flop. De publieke omroep wordt betaald door de NL-ers zelf, maar RTL is een apart bedrijf en hoeft de kijkers niet te respecteren

 18. Ik ben het soms

  Reactie op Fleur: Klopt de kijkers hebben geen zelfrespect, dat makt het zo mogelijk nog erger allemaal.

 19. Owen

  Reactie op Ik ben het soms:

  Geen zelf respect door naar onzin als Lingo, Bananasplit en van Duin te kijken.

 20. Anoniem

  Owen, toen van Duin nog bij RTL zat was hij een grote ster maar nu hij er weg is is hij onzin wat hypocriet zeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.