1,1 miljoen kijkers voor Vuurzee


De kijkcijfers van zaterdag 28 februari 2009 (SKO)

Foto: VARAVuurzee (VARA, Ned1, 21:31) – Actrice Carine Crutzen (foto: links) beleeft nog altijd plezier aan de rol van Kristel Looman in de thrillerserie Vuurzee, waar zaterdagavond 1.073.000 kijkers (madl: 15.8%) op afstemden. “Ze krijgt nu veel ellende over zich heen. Zoveel dat je denkt: als mij dat echt zou overkomen, kom ik nooit meer mijn bed uit. Voor mij is dat heel spannend. Ik dacht dat ik na één seizoen welk klaar was met Kristel, maar door alle verwikkelingen kon ik nieuwe lage aanboren.

Bovendien geniet Carine van de samenwerking met acteur Mark Rietman (foto: links). “Mark en ik kunnen met elkaar lezen en scrhijven“, vertelt Carine in AVRO Bode. “We voeren elkaar alle kanten op en daardoor is met hem spelen nooit saai. Een paar jaar geleden deden we een stuk met zijn tweeën: dan reis je samen, eet je samen en sta je ’s avonds twee uur samen op het toneel. Het is een soort huwelijk.

Kinderen Geen Bezwaar (VARA, Ned1, 19:30) – Nadat wekenlang de muzikale serie Gebak van Krul te zien was, is het tijdslot op de vroege zaterdagavond nu weer in handen van Kinderen Geen Bezwaar. Daar beleefde de VARA-comedy met 1.249.000 kijkers (madl: 23.4%) een zeer goede comeback. Gebak van Krul trok vorige week op dat tijdstip nog geen 800.000 kijkers. Op 25 september 2004 werd de eerste aflevering van ‘Kinderen Geen Bezwaar’ uitgezonden, als voortzetting van de rijke comedy-traditie van de VARA, met series als ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Oppassen!!!’. Op 12 januari 2008 was de honderdste aflevering te zien. In het vierde kwartaal van 2008 keken per aflevering gemiddeld 1,1 miljoen mensen naar ‘Kinderen Geen Bezwaar’. In diezelfde periode heeft 34% van de Nederlandse bevolking naar ten minste één aflevering gekeken. “Die cijfers maken het meteen duidelijk: ‘Kinderen Geen Bezwaar’ vormt onmiskenbaar een vaste waarde op de VARA-zaterdagavond.”

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:26) – Paul de Leeuw denkt wel degelijk na over een eventueel einde van zijn populaire televisieshow Mooi Weer De Leeuw. De VPRO kondigde in een persbericht over talkshow Heerlijk Eerlijk Heertje aan dat De Leeuw openhartig is over het naderende einde, maar volgens de VARA was het larie. De omroep meldde dat in september gewoon een nieuw seizoen van start gaat. In Heerlijk Eerlijk Heertje bleek De Leeuw echter wel uitspraken in die richting gedaan te hebben. “Het voorspelbare van het programma begint me een beetje op te breken. Eigenlijk wil ik gewoon een andere kant op en denk ik dat ik iets anders moet gaan doen“, zegt De Leeuw. Mooi Weer De Leeuw trok zaterdag 2.055.000 kijkers (madl: 30.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen