973.000 kijkers voor Mooiste Meisje van de Klas

Geplaatst op vr 27 feb 2009 om 9:58


De kijkcijfers van donderdag 26 februari 2009 (SKO)

Foto: TROSMooiste Meisje van de Klas (TROS, Ned1, 21:33) – Uschi stond donderdag centraal in Het Mooiste Meisje van de Klas. ‘De ware’ heeft nog altijd niet aangeklopt. Volgens eindredacteur Bob Keller typisch een geval van ‘de wet van de remmende voorsprong’. “Je ziet het wel vaker. Omdat ze jong en mooi zijn, stijgen ze boven hun leeftijdgenoten uit en leven in een roes. De mooiste jongen van de klas kiest voor haar en zij voor hem, terwijl het niet gezegd is dat ze bij elkaar passen.

Keller vervolgt in Televizier: “Een meisje dat minder mooi is, heeft meer de tijd om te bepalen wie echt bij haar past.” Keller geniet van het programma, dat donderdag door 973.000 kijkers (madl: 14.2%) bekeken werd bij de TROS op Nederland 1. “Dat mensen op slag weer in schoolkinderen veranderen vind ik het mooiste van het programma. Dan zie je een man stamelen als een klein jongetje tegen de vrouw die ooit het mooiste meisje van de klas was.

Andere Tijden (VPRO, Ned2, 21:30) – Zijn de hersenen van homoseksuele mannen anders dan die van hetero’s? Die vraag kwam donderdagavond voorbij in Andere Tijden, dat 391.000 kijkers (madl: 5.8%) trok. Hoogleraar Dick Swaab beweerde in 1989 dat er een verschil bestaat in de hersenen van homoseksuele en heteroseksuele mannen. Waarom nu pas deze documentaire van Andere Tijden? “Het feit dat twintig jaar geleden, op 4 februari 1989, het bewuste interview met Swaab in Het Parool werd gepubliceerd is de aanleiding“, vertelt regisseur Yaèl Koren in Mikro Gids. “Hoe kijken we daar nu tegenaan? Dick Swaab deed toen al – en doet dat nog – onderzoek naar het ontstaan van alzheimer. Toevallig ontdekte hij bij homoseksuele aidspatiënten die alzheimer kregen, dat zij een vergrote groep zenuwcellen in de hypothalamus hebben ten opzichte van heteroseksuele mannen.

The Real Axmen: Houthakkers in Noord-Amerika (Veronica, 22:35) – Veronica brengt sinds donderdagavond iedere week op de late avond drie documentaires voor mannen op de buis. Het gaat om series over houthakkers, noordzeevissers en grensbewakers. The Real Axmen: Houthakkers in Noord-Amerika opent de late night mannenavond en trok donderdag 190.000 kijkers (madl: 3.3%). Aansluitend werd Trawlermen: Het Gevaarlijke Leven Van Noordzeevissers door 151.000 kijkers (madl: 3.7%) bekeken. De avond werd afgesloten door Border Security met 119.000 kijkers (madl: 4.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
22 Reacties op “973.000 kijkers voor Mooiste Meisje van de Klas”


 1. rowin

  slechte dag gisteren voor RTL!

 2. Anoniem

  sinds wanneer kijken er weer 2 miljoen mensen naar europees voetbal als een Nederlandse club speelt. gisteren keken er ook al 1,7 miljoen naar real – liverpool.

  House en the mentalist en wie is de mol zakt in door de goede score van het voetbal

 3. Feder

  Een ‘historische dag’ in kijkcijferland. Als ik het goed heb gevolgd is 26 februari de eerste dag dit jaar waarop NLD 1 niet de zender met het hoogste marktaandeel was.

 4. Anoniem

  SBS is de winnaar! een marktaandeel van 198,8% !!

 5. Flip

  EINDELIJK!!!!! Char kan naar het rijk de hemelen getransporteerd worden.
  en eindelijk begint RTL volgende week met de nieuwe donderdag, ben dan heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
  Maar goed ondanks de slechte avond na 20.30 uur staat RTL gelijk met SBS.

 6. Johan

  Reactie op Anonymous: Fiorentina had ook 55% balbezit

 7. Anoniem

  Reactie op Flip:
  De marktaandelen in 20-49 van gisteren:
  SBS6 13,9% (House 17% Mentalist 19,2% Hart 20,6%)
  Ned1 13,3% (Journaal 23,5% de Mol 17,2% Mooiste Meisje 11%)
  RTL4 10,9% (GTST 21,2% Bestemming 5,9% Char 7,6% ouch)

 8. Sander

  Reactie op Flip: in 20/49 is het verschil aardig groot hoor, 10.9% (RTL 4) en 13.9% (SBS6)

 9. SBS less

  De concurrentie van het voetbal laat zie dat kijkers dan toch wegblijven bij House en The Mentalist. Ben benieuwd of volgende week Help en Het 6de zintuig ook deze, dus niet zo vaste kijkers, kunnen weghalen bij SBS6.

 10. ikdus

  goeie score van SBS 198,8% :D

 11. Anoniem

  Jammer van Bestemming Bereikt. Ik vind het wel een mooi programma, misschien in de hh na een tijdje op de woensdagavond? Of op RTL8?

 12. Flip

  Reactie op Sander: Ik ben benieuwd of SBS volgende week nog zo’n hoge aandelen heeft als er eindelijk fatsoenlijke programma’s staan geprogrammeerd op RTL4.

 13. Anoniem

  Reactie op SBS less: Hoezo blijven kijkers weg bij House en Mentalist bij voetbal?
  Lees post 7 eens goed.

 14. Fleur

  Bestemming bereikt had heel leuk kunnen worden. Helaas is 50% van het programma gevuld met overtune van John Williams: Straks gaan we daar kijken, maar eerst ga ik verder waar net dit, dt blablabla gebeurde…Na een tijdje wordt het heel vervelend en wil je gewoon het item zien in plaats van dat inhoudsloze gezwam.

 15. Owen

  Waarom komen die SBSers nooit op maandag met 20-49 cijfers?

 16. Flippo

  Reactie op Owen: Op heel veel andere dagen laten ze dat ook achterwege hoor… :lol:

 17. pieter-jan

  Marc klein essink gaat een toneelstuk spelen en opeens dacht ik: die man deed toch vroeger die geldquiz voor de bankgiroloterij met die kluizen. Dat was nou echt een leuk programma waar ik voor thuisbleef. jammer dat het al heel lang niet meer te zien was, het was volgens mij bij de tros op nederland 2 toendertijd..

 18. Flip

  Reactie op Owen: Deze cijfers zie je inderdaad alleen als het voor SBS goed uitpakt!

 19. SKO

  Reactie op Anonymous:

  FAKE

 20. Mart

  Zo een mooi slotstuk van de zeer belabberde donderdagavond van rtl4. Benieuwd of de kijkers weer terugkomen bij de 2 topprogramma´s HMMIK en Zesde zintuig.
  Reden genoeg dus om geen 2de reeks bestemming bereikt te maken en char is ook klaar nu. nog geen 500.000 voor bestemming bereikt :D

 21. mark

  SBS 6 schrapt ook weer alle tv-premieres in maart!

  Op 9-3 nu Ocean’s Eleven (alwéér?) ipv Deja Vu
  Op 16-3 Oceans’s Twelve ipv Superman Returns
  Op 23-3 The Fugitive (!!!), de inmiddels 20e hh, ipv The World Is Not Enough
  Op 30-3 Deep Impact ipv Firewall

  Vooral The Fugitive & Deep Impact is schandalig, dit zijn zomerfilms (zaten vorige zomer tegenover WK Voetbal). Goedkoopheid troef!

 22. Captain Jack Sparrow

  Het is SBS wat had je verwacht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.