973.000 kijkers voor Mooiste Meisje van de Klas


De kijkcijfers van donderdag 26 februari 2009 (SKO)

Foto: TROSMooiste Meisje van de Klas (TROS, Ned1, 21:33) – Uschi stond donderdag centraal in Het Mooiste Meisje van de Klas. ‘De ware’ heeft nog altijd niet aangeklopt. Volgens eindredacteur Bob Keller typisch een geval van ‘de wet van de remmende voorsprong’. “Je ziet het wel vaker. Omdat ze jong en mooi zijn, stijgen ze boven hun leeftijdgenoten uit en leven in een roes. De mooiste jongen van de klas kiest voor haar en zij voor hem, terwijl het niet gezegd is dat ze bij elkaar passen.

Keller vervolgt in Televizier: “Een meisje dat minder mooi is, heeft meer de tijd om te bepalen wie echt bij haar past.” Keller geniet van het programma, dat donderdag door 973.000 kijkers (madl: 14.2%) bekeken werd bij de TROS op Nederland 1. “Dat mensen op slag weer in schoolkinderen veranderen vind ik het mooiste van het programma. Dan zie je een man stamelen als een klein jongetje tegen de vrouw die ooit het mooiste meisje van de klas was.

Andere Tijden (VPRO, Ned2, 21:30) – Zijn de hersenen van homoseksuele mannen anders dan die van hetero’s? Die vraag kwam donderdagavond voorbij in Andere Tijden, dat 391.000 kijkers (madl: 5.8%) trok. Hoogleraar Dick Swaab beweerde in 1989 dat er een verschil bestaat in de hersenen van homoseksuele en heteroseksuele mannen. Waarom nu pas deze documentaire van Andere Tijden? “Het feit dat twintig jaar geleden, op 4 februari 1989, het bewuste interview met Swaab in Het Parool werd gepubliceerd is de aanleiding“, vertelt regisseur Yaèl Koren in Mikro Gids. “Hoe kijken we daar nu tegenaan? Dick Swaab deed toen al – en doet dat nog – onderzoek naar het ontstaan van alzheimer. Toevallig ontdekte hij bij homoseksuele aidspatiënten die alzheimer kregen, dat zij een vergrote groep zenuwcellen in de hypothalamus hebben ten opzichte van heteroseksuele mannen.

The Real Axmen: Houthakkers in Noord-Amerika (Veronica, 22:35) – Veronica brengt sinds donderdagavond iedere week op de late avond drie documentaires voor mannen op de buis. Het gaat om series over houthakkers, noordzeevissers en grensbewakers. The Real Axmen: Houthakkers in Noord-Amerika opent de late night mannenavond en trok donderdag 190.000 kijkers (madl: 3.3%). Aansluitend werd Trawlermen: Het Gevaarlijke Leven Van Noordzeevissers door 151.000 kijkers (madl: 3.7%) bekeken. De avond werd afgesloten door Border Security met 119.000 kijkers (madl: 4.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen