356.000 kijkers voor The Last Detective


De kijkcijfers van zaterdag 21 februari 2009 (SKO)

The Last Detective (KRO, Ned2, 22:43) – De eerste drie seizoenen van detective The Last Detective zijn in Nederland niet te zien geweest, maar de KRO startte zaterdag met aflevering één van seizoen vier. Volgens de KRO is voorkennis niet nodig. Hoofdrolspeler Peter Davison vertelt in Mikro Gids: “The Last Detective werd geïntroduceerd als alternatief voor al die gewelddadige en grimmige politieseries.” The Last Detective ging zaterdagavond met 356.000 kijkers (madl: 7.1%) van start.

Peter Davison, die inspecteur Dangerous Davies speelt, vervolgt: “Op een bepaald moment kon je de tv niet aanzetten of je zag weer een machopolitieman of een superslimme, ambitieuze diender. Dangerous Davies is geen van beide. Hij doet gewoon zijn werk en wil een goede speurder zijn. Maar verder reiken zijn ambities niet.” De bijnaam Dangerous is een plagerij van collega’s. “Hij is namelijk verre van gevaarlijk. Maar hij trekt zich niets aan van wat anderen denken.

Vuurzee (VARA, Ned1, 21:30) – Carine Crutzen speelt één van de hoofdrollen in Vuurzee, dat zaterdag 1.081.000 kijkers (madl: 16.1%) trok. Crutzen is erg kritisch over nieuwe rollen, maar zei in 2006 wel ‘ja’ tegen Vuurzee. “Er was nog geen script, maar wel een uitgebreide beschrijving waaraan ik kon zien dat het een spannend verhaal zou worden. Ik weet ook dat Frank Ketelaar een goede schrijver is“, vertelde Crutzen destijds in NCRV Gids. “Maar ik heb wel lopen zeuren dat ik een paar scènes wilde lezen voordat ik een beslissing zou nemen. ‘Ja’ zeggen heeft ook te maken met de andere mensen die meedoen. In Vuurzee zitten zowel oudere als jongere acteurs en de eerste vereiste is altijd dat ze goed moeten zijn.

Gebak van Krul (VARA, Ned1, 19:30) – Op het tijdslot van Kinderen Geen Bezwaar is sinds enkele weken de muzikale comedy Gebak van Krul te zien. Een tegenvaller, vindt recensent Sjaak Bral in het Algemeen Dagblad. “Zoals te doen gebruikelijk bij de VARA is het een maatschappelijk verantwoord toneelstukje, met zang en dans. Persoonlijk kijk ik niet graag naar de VARA, en al helemaal niet naar zo’n serie, die een pijnlijk vehikel blijkt te zijn voor bescheten humor uit 020“, aldus Bral. “Sommige Amsterdammers (het is pijnlijk om toe te geven) hebben wel degelijk humor; maar in zo’n comedy worden de scherpe kantjes er afgehaald en blijft er een slap aftreksel over. Een platte moorkop zonder slagroom.” Gebak van Krul werd door 780.000 kijkers (madl: 14.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen