1,8 miljoen kijkers voor Het Vrije Schaep


De kijkcijfers van vrijdag 20 februari 2009 (SKO)

Het Vrije Schaep (KRO, Ned1, 21:12) – Het slot van Het Vrije Schaep werd vrijdagavond door 1.755.000 kijkers (madl: 25.1%) bekeken. De KRO ziet een vervolg erg zitten, en daar zou acteur Marc-Marie Huijbregts graag weer zijn medewerking aan verlenen. “Met z’n allen een serie maken is het leukste wat er is“, vertelt Marc-Marie in Mikro Gids. “Bij ’t Vrije Schaep zijn we drie maanden constant bij elkaar geweest. We hebben allemaal onze zomer opgegeven en dat zou ik zo weer doen.”

Het Vrije Schaep is soms heel groot gespeeld. “Maar voorop staat dat het altijd waarachtig moet blijven. Zelfs als je helemaal over de top gaat, moet je je rol serieus blijven nemen. Als je dat niet doet, wordt het camp en dat is deze serie niet. Oké, op de outfits na misschien. Ik kom er het slechtst vanaf. Alleen maar van die heel nare korte broeken en net iets te kleine truitjes. Ik moest de hele tijd denken aan die homoseksuele jongen in de comedyserie Little Britain.

X Factor (RTL4, 20:31) – Stacey Rookhuizen (22) en Angela Groothuizen (49) hebben meer gemeen dan lijkt. “Toen ik haar leeftijd had, was ik de eerste vrouwelijke platenproducer in Nederland“, vertelt Angela. “Stacey was zestien toen ze haar eigen label had. Stacey zet zichzelf wel beter neer. Ik was recalcitranter en irritanter.” Stacey is blij met Angela. “Angela en ik kenden elkaar niet totdat we aan elkaar werden voorgesteld voor X Factor. Tussen ons was meteen een klik. Zonder dat ze zich als moeder tegen me gedraagt, let Angela op mij. Maar hoe graag we elkaar ook mogen, ik ga de strijd met haar aan. X Factor is een wedstrijd die ik wil winnen!” X Factor trok zaterdag 1.477.000 kijkers (madl: 21.6%).

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:05) – Directeur Tanja Lubbers van omroep LLiNK was vrijdagavond te gast in Pauw & Witteman om te vertellen over de financiële problemen bij de groene omroep. LLiNK lijkt te profiteren van alle publiciteit. Binnen een dag steeg het ledenaantal met duizend. “We zijn er heel blij mee. We merken deze dagen dat de draagkracht van Llink groot is. Mensen bellen en mailen ons massaal om lid te worden“, zegt LLiNK. “De steunbetuigingen stromen binnen. Iedereen lijkt te willen helpen. Veel mensen steken ons een hart onder de riem en dat stellen we zeer op prijs.” Pauw & Witteman werd door 1.188.000 kijkers (madl: 24.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen