604.000 kijkers voor Kamphues Boeit


De kijkcijfers van maandag 19 januari 2009 (SKO)

Kamphues Boeit (KRO, Ned3, 21:56) – Kamphues Boeit met Rob Kamphues was al spraakmakend voor de eerste aflevering te zien was. “Vergis je niet, in het begin was er ook genoeg te doen om De Reünie“, vertelt Rob in het AD. “Klas- genoten confronteren met pestgedrag, een transseksueel, een homo… Dat kon niet. Totdat bleek dat we in de tweede aflevering op 1,5 miljoen kijkers zaten. Toen was alle commotie meteen over.” Kamphues Boeit trok maandag 604.000 kijkers (madl: 9.2%).

Rob Kamphues ketent zich in Kamphues Boeit vast aan een bekende of onbekende Nederlander. Natuurlijk zie ik ook wel dat er voor mij een risico zit aan dit programma. “Ik kan wel stoer zeggen dat dat me niet interesseert, maar dat is niet zo. Als ik echter niet meer kan doen wat bij me past, dan kan ik maar beter het Journaal gaan lezen. Ik ben artistiek gezien heel gelukkig met De Reünie. Maar ik mis het dat ik daarin mijn cabareteske kanten niet kwijt kan.”

Juliana (EO, Ned1, 22:09) – Na een succesvolle première van Juliana II met 1,4 miljoen kijkers, dook de dramaserie maandag voor het eerst onder de miljoen kijkers met de derde aflevering. Deze trok 991.000 kijkers (madl: 16.4%). De vorige vierdelige serie van Juliana kende in 2006 een gelijk kijkcijferverloop. Driemaal scoorde Juliana meer dan één miljoen kijkers, maar de kijkcijfers liepen terug tot Juliana bij de laatste aflevering onder de miljoengrens dook. Vijf jaar geleden leefde Juliana nog. Paleis Soestdijk was aan de ene kant de plek waar zij ministers ontving, maar ook waar zij haar kinderen grootbracht. “Koningin Juliana koos er daarom voor twee werkkamers te hebben. Een was voor de staatsrechtelijke zaken. Daar ontving zij bijvoorbeeld de premier. Daarnaast had zij een privéwerkkamer. Daar schreef zij briefjes aan haar vrienden. Een goede keus“, een tentoonstellinghouder.

Eli Stone (NET5, 20:30) – NET 5 bracht maandag de aflevering van Eli Stone op de buis waarin George Michael daadwerkelijk een rol speelt. Normaal gesproken verschijnt hij als visioen voor Eli, maar nu had hij echt de hulp nodig van advocaat Eli. “De eerste opnamedag was echt een ramp“, vertelt George, via Televizier. “Ik zag de crew denken: o nee, hij bakt er niets van! Maar toen ik de dag erna een monoloog moest houden, ging het prima. Ik heb me enorm vermaakt. Het is ook een leuke en charmante serie.” Hij wordt geen acteur. “Ik vind het namelijk vreselijk om mezelf terug te zien, terwijl ik het wél leuk vind om naar mijn eigen muziek te luisteren.” Eli Stone is geannuleerd in de Verenigde Staten. Pas in de zomer zijn vier resterende afleveringen te zien. Eli Stone scoorde maandag 282.000 kijkers (madl: 4.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen