2,1 miljoen kijkers voor Radar


De kijkcijfers van maandag 26 januari 2009 (SKO)

Foto: Leendert JansenRadar (TROS, Ned1, 20:33) – Antoinette Hertsenberg is het kijkcijferkanon van de TROS. Met Radar scoorde ze maandag liefst 2.082.000 kijkers (madl: 30.4%). Antoinette werd 14 jaar geleden ontdekt door de TROS toen ze nog zegsvrouw was voor de Dierenbescherming. Het telefoontje van programmaleider Gerard Baars kwam voor haar als donderslag bij heldere hemel. “Ik had daar in mijn leven nog nooit een seconde over nagedacht. En dan de TROS. Maar ja, ik ben toch gaan praten.

Antoinette heeft als presentatrice een snoeihard imago. Vrouwen irriteren op de buis eerder dan mannen, volgens Antoinette. In het Algemeen Dagblad: “Waarom weet ik niet, maar het is echt zo. Vrouwen in informatieve programma’s krijgen vaak kritiek over zich heen waarvan ik denk: dat wordt van een man niet snel gezegd. Neem alleen al de discussie over de jasjes van Clairy Polak van Nova. Een man kan simpelweg elke keer hetzelfde donkere pak aan. Niemand die dat merkt. Maar van een vrouw wordt het niet gepikt.”

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:00) – Er lijken goede tijden aan te komen voor de RTL -soap Goede Tijden Slechte Tijden. Na jaren van dalende kijkcijfers, lijkt het tij nu gekeerd. GTST boekte maandagavond een kijkcijferrecord met 1.547.000 kijkers (madl: 22.9%). Acteur Jan Kooijman komt de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden versterken. Vanaf 12 februari is hij te zien als Danny de Jong, het kleine broertje van Rik. Jan was al eerder te zien in ONM als de homoseksuele Just, maar in GTST valt hij op vrouwen. Volgens Endemol krijgt hij heel veel scènes met Ronja Huygens, maar brengt hij ook de harten van andere vrouwen in Meerdijk op hol.

NOS Journaal (NOS, Ned1, 20:00) – NOS-verslaggever Chris Ostendorf verruilt de Haagse voor de Europese politiek. Hij gaat per 1 februari aan de slag als multimediaal correspondent met als eerste aandachtsgebied Europa. Ostendorf gaat in zijn nieuwe functie deel uitmaken van het NOS-bureau Brussel. Chris Ostendorf (39), van huis uit politicoloog, werkt sinds 1998 bij de NOS. De eerste drie jaar was hij redacteur/verslaggever bij NOS Den Haag Vandaag. In 2002 stapte hij als politiek verslaggever over naar het NOS Journaal. Aanvankelijk hield hij zich daar bezig met de thema’s veiligheid en het asiel- en integratiebeleid. Zijn huidige aandachtsgebieden zijn buitenlandse zaken, defensie en Europa. Daardoor is Ostendorf al goed ingevoerd in de Europese politiek, wat hem goed van pas komt in zijn nieuwe functie. Het NOS Journaal trok maandag 2.042.000 kijkers (madl: 30.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen