1,4 miljoen kijkers voor The Mentalist


De kijkcijfers van donderdag 1 januari 2009 (SKO)

The Mentalist (SBS6, 20:30) – De wekenlange promotiecampagne van de nieuwe Amerikaanse misdaadserie The Mentalist heeft goed uitgepakt. De dubbele aflevering van The Mentalist zorgde ervoor dat SBS 6 op vrijdagavond de tweede tv-zender van Nederland was. De pilot van The Mentalist trok 1.425.000 kijkers (madl: 19.1%) en de tweede af- levering van de serie scoorde 1.366.000 kijkers (madl: 17.8%). Daarmee bezet The Mentalist plek vier en plek zes in de kijkcijfer top-15.

Simon Baker speelt de hoofdrol van Mentalist Patrick Jane. “Ik ben letterlijk goed in zijn karakter gaan zitten, dus zijn pakken zijn allemaal zichtbaar gedragen en zijn schoenen tegen het versleten aan”, vertelt Simon Baker. “Het idee was om te laten zien dat hij geen pakken heeft gekocht sinds het tragische incident met zijn vrouw en kind. Op dat moment gaf hij niet langer om zijn voorkomen.” Volgens Simon Baker wekt zijn karakter sympathie bij de kijker: “Door het feit dat het karakter zo’n tragedie mee heeft gemaakt, kan je niet voorkomen dat je sympathie voor hem krijgt.

Postcode Loterij Kanjer Nieuwjaarsshow (RTL4, 20:29) – Met ruim veertig minuten uitloop brachten Martijn Krabbé en Beau van Erven Dorens donderdagavond live de Postcode Loterij Kanjer Nieuwjaarsshow. Na het grote succes van vorig jaar met bijna 1,5 miljoen kijkers, bleven de kijkcijfers in 2009 een beetje achter. Slechts 894.000 kijkers (madl: 12.3%) bekeken de groots opgezette show. Martijn Krabbé waarschuwde de kijkers buiten het winnende postcodegebied vooraf al: “Als je nou niet in Den Haag woont is er niets aan de hand. We hebben nog veel mooie andere prijzen.” Beau durfde vooraf niets te zeggen over de kijkcijfers. “Kijkcijfers, daar zeggen we niks over, want dat weten we toch niet. Vorig jaar zijn we geloof ik 7,5 uur uitgelopen. Dit jaar hopen we het te beperken tot zeven minuten.

In De Hoofdrol (AVRO, Ned1, 20:23) – Nederland 1 ging het nieuwe jaar het meest succesvol van start. Naast maar liefst 2,6 miljoen kijkers voor het Acht Uur Journaal, 1,4 miljoen kijkers voor de Palingsoap en 1,6 miljoen kijkers voor Zwartboek (vanaf 22.00 uur ’s avonds), trok ook de nieuwjaarsaflevering van het AVRO-programma In De Hoofdrol veel kijkers. Presentator Frits Sissing ontving tijdens deze aflevering musicalster Danny de Munk. Hij werd naar de studio gelokt met de smoes dat hij een optreden zou moeten verzorgen voor de In De Hoofdrol-aflevering met Lee Towers. Voordat Danny verrast werd, had hij echter al vermoedens, bleek uit verborgen cameraopnames. “Stel dat het nou om mij draait. Ja, kijk, hier zit een microfoon.” In De Hoofdrol werd donderdag door 1.641.000 kijkers (madl: 22.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen