1,4 miljoen kijkers voor Op De Bon


De kijkcijfers van dinsdag 27  januari 2009 (SKO)

Op De Bon (AVRO, Ned1, 20:33) – Sinds een paar weken is Sipke Jan Bousema te zien als de presentator van Op De Bon. Vorig seizoen was het nog te zien op Nederland 3 met Nasrdin Dchar. Televizier vraagt aan Sipke Jan waarom hij de nieuwe presentator is. “Omdat ik een van de vaste presentatoren ben van Nederland 1. Het programma is ook wat aangepast, zodat het voor een breder publiek geschikt is.” Op De Bon werd dinsdag door 1.436.000 kijkers (madl: 22.5%) bekeken op Ned1.

Sipke Jan vervolgt: “Het programma is ook wat aangepast, zodat het voor een breder publiek geschikt is. Eerst duurde het bijvoorbeeld veertig minuten, nu 25. Op de bon zit een beetje in dezelfde hoek als Blik Op De Weg. Het format is uiteraard anders, maar het zal hetzelfde soort kijkers boeien.” Volgens de presentator is het duidelijk waarom het programma zo goed bekeken wordt. “Het blijft intrigerend, die bekeuringen en boetes. Als het ons zelf overkomt, zijn we kwaad. Maar als het bij anderen gebeurt, vinden we het volkomen terecht.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Peter van der Vorst is in RTL Boulevard deskundige van het eerste uur. Het leven van de sterren en royalty kan hem nog altijd boeien, vertelt hij in het AD. “Hun leven is toch vaak geheimzinnig. Ik mag dat graag blootleggen. Ik was bijvoorbeeld oprecht nieuwsgierig naar het huis van Beau, bij wie ik ook in al die jaren dat we hebben samengewerkt, nog nooit over de vloer ben geweest. Mensen kijken nu eenmaal graag bij de sterren naar binnen.” Zelf voelt hij zich geen ster. “Al word ik natuurlijk wel voortdurend herkend. Dat is niet erg, want mensen reageren leuk op me. Nu we een kind hebben, is het soms vervelend. Dan wil je even alleen zijn met je zoon en storten mensen zich, zonder mij aan te kijken, op de kinderwagen, en roepen dan: ‘dus dit is nu de beroemde baby!” RTL Boulevard trok dinsdag 1.027.000 kijkers (madl: 22.1%).

Wie Is De Chef (RTL5, 18:58) – Nog een paar dagen en dan moet Martijn Krabbé in Wie Is De Chef plaats maken voor Rick Brandsteder. Hij is de nieuwe presentator vabn de kookshow, die dinsdag door 241.000 kijkers (madl: 5.0%) bekeken werd. Rick Brandsteder is er klaar mee om te praten over het ‘slagroomincident’, maar haalt nog wel even uit naar de maker van de beelden. Afgelopen november werd er een filmpje van Rick gemaakt terwijl hij in het Amsterdamse nachtleven slagroom likte van de borsten van sieradenontwerpster Anna Eva Hekking. Rick was te gast bij Life & Cooking om te praten over zijn nieuwe programma Wie is de Chef? toen Carlo en Irene nog één keertje over de bewuste avond wilden praten. “Ik wil het hierbij laten“, zei Rick. “Maar als ik mag kiezen, dan doe ik nog liever dat, dan dat ik er een filmpje of foto van maak en verkoop aan RTL Boulevard.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen