391.000 kijkers voor Eli Stone


De kijkcijfers van maandag 24 november 2008 (SKO)

Eli Stone (NET5, 21:29) – De nieuwe serie Eli Stone over mentalist Eli Stone is maandagavond van start gegaan met 391.000 kijkers (madl: 5.8%). De serie stond op het programma na Grey’s Anatomy, dat door 615.000 kijkers (madl: 8.8%) bekeken werd. In de Verenigde Staten kwam vorige week het nieuws naar buiten dat Eli Stone spoedig zijn einde zal beleven. Het tweede seizoen is ingekort tot 13 afleveringen, zodat in januari de laatste aflevering zal worden uitgezonden door ABC.

Niet alleen voor Eli Stone was er slecht nieuws. Ook andere NET 5-titels zijn door de Amerikaanse zenderbazen geannuleerd. Zowel de tweede series van Dirty Sexy Money als Pushing Daisies zijn ingekort tot 13 afleveringen. Het annuleren van Eli Stone, Dirty Sexy Money en Pushing Daisies heeft te maken met teleurstellende kijkcijfers. In de doelgroep 20-49 jaar scoorden de series onvoldoende kijkers.

An Inconvenient Truth (SBS6, 20:30) – SBS 6 bracht maandagavond de Nederlandse tv- première van de film An Inconvenient Truth. De spraakmakende film van Al Gore, voormalig vicepresident van de Verenigde Staten, won verschillende prijzen en was een belangrijk onderdeel van zijn klimaatcampagne. Voor die campagne kreeg Al Gore in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede. Dagblad De Pers is minder onder de indruk van de film. “Het was een oud verhaal dat hij voor de camera vertelde. Klimatologen waarschuwden al vele jaren dat er dankzij onze verrijking van de atmosfeer met megatonnen CO2 en klimaatverandering aan dreigde te komen“, schrijft de krant. “An Inconvenient Truth geldt als de film die de wereldopinie wakker schudde. Zelfs politici, die toch beter moeten weten, zeggen zonder enige schaamte dat de film van Al Gore hen de ogen heeft geopend. Maar de werkelijk invloedrijke film was dus eigenlijk The Day after Tomorrow.941.000 kijkers (madl: 13.4%)

Waar is De Mol? (Veronica, 22:23) – Model Kim Feenstra en Johnny de Mol waren voor de opnames van het programma Waar is De Mol? op Bali, toen een schokkend telefoontje uit Nederland kwam. Aan het einde van de tweede lange draaidag kwam het bericht dat Kims vriend Joshua was omgekomen bij een steekpartij. “Voor ons telt op dat moment alleen nog maar het verdriet van de gast“, zegt eindredacteur Lisette Tol in Mikro Gids. “Gelukkig wordt het programma altijd door een vast team gemaakt, waardoor iedereen goed op elkaar is ingespeeld.” De volgende morgen vlogen Johnny en zijn gast naar Nederland. “We hebben er uitgebreid met Kim en de zender Veronica over gesproken. Het was Kims uitdrukkelijke wens om het toch door te laten gaan. Haar vriend Joshua was ooit ook op Bali geweest. Hij vond het voor Kim een prachtige kans om het land te zien waar haar vader vandaan komt. Ook heeft hij haar gewezen op een traditioneel reinigingsritueel. Dit hebben Johnny en Kim op verzoek van Kim nog ondergaan.” Waar is De Mol? trok 355.000 kijkers (madl: 6.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen