359.000 kijkers voor Andere Tijden


De kijkcijfers van donderdag 27 november 2008 (SKO)

Andere Tijden (NPS/VPRO, Ned2, 21:31) – Lelystad, de grootste gemeente van Nederland, stond donderdagavond centraal in het programma Andere Tijden van de Publieke Omroep. Maker Joris van Casteren groeide op in de stad, die 73.000 inwoners telt. Volgens hem is Lelystad uit het slop geraakt, maar nooit vrolijk geworden. “Als je alles hebt om uit het niets een stad te creëren en als je alle utopische verwachtingen erbij haalt, hoe kan je dan in godsnaam op zoiets uitkomen?“, zegt hij.

ij het ontwerp van Lelystad overheerste Hollandse nuchterheid. “Lelystad is om in te wonen, niet om naar de kijken“, aldus ingenieur Tellegen in Andere Tijden. Al snel nadat de stad ‘open’ ging kwam er de klad in. De aanleg van een snelweg werd uitgesteld en de treinverbinding met de Randstad bleef uit. De komst van het ten opzichte van Amsterdam gunstiger gelegen Almere maakte van Lelystad nog meer een plek om te mijden. Andere Tijden, dat door 359.000 kijkers (madl: 5.4%) bekeken werd, liet zien hoe Lelystad er nu bij ligt.

De Frogers Effe Geen Cent Te Makken (RTL4, 20:31) – RTL 4 was donderdagavond opnieuw marktleider onder de Nederlandse televisiestations dankzij het grote succes van De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken. Donderdag keken liefst 1.452.000 kijkers (madl: 22.0%) naar het programma. Voor De Frogers is er deze week goed nieuws gekomen. René Frogers moeder Mien is geopereerd aan haar darmkanker. Volgens Natasja Froger gaat het goed met haar: “Ze hebben alles wat niet goed was eruit gehaald. Dat is goed gelukt want ze zeggen dat ze helemaal schoon is.” Rene is dolgelukkig: “Ik maakte me natuurlijk grote zorgen, dus ik ben als een kind zo blij met dit nieuws. Hopelijk komt ze binnen twee weken thuis, en hebben we met z’n allen een gelukkige kerst.

HSV – Ajax (NOS, Ned3, 20:58) – Ajax heeft een verdiende overwinning geboekt in de UEFA Cup. De Amsterdammers waren in Duitsland met 1-0 te sterk voor Hamburger SV, dat getraind wordt door de Nederlander Martin Jol. Door de zege is Ajax al zeker van doorgang naar de volgende ronde. HSV-trainer Jol: “Ajax is een heel getalenteerde ploeg. Ik moet ze feliciteren. Ze hebben het goed gedaan.” De Amsterdammers hebben in het laatste groepsduel tegen Slavia Praag, op 17 december in de ArenA, genoeg aan een punt. “En als Slavia Praag volgende week niet wint van Hamburger SV zijn we volgende week al zeker”, voegde trainer Marco van Basten daar aan toe. Van Basten liep na afloop in zijn eentje naar het vak met ruim drieduizend meegereisde Amsterdamse supporters. “Ik wilde ze bedanken voor de steun. Ze moesten toch wachten in het stadion. Dit leek me wel een mooi moment.” HSV – Ajax werd donderdag door 1.469.000 kijkers (madl: 22.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen