1,4 miljoen kijkers voor Midsomer Murders


De kijkcijfers van woensdag 26 november 2008 (SKO)

Midsomer Murders (KRO, Ned1, 21:27) – Jeroen Krabbé was woensdagavond te zien in de Britse detective Midsomer Murders als helderziende Cyrus LeVanu. Het was met 1.325.000 kijkers (madl: 21.5%) na het Journaal het best bekeken programma van de avond. De episode kreeg veel aandacht. “Het verbaast me dat iedereen zo opgewonden reageert“, zegt Krabbé in Mikro Gids. “Albert Verlinde viel zowat flauw achter zijn desk toen hij ervan hoorde. ‘Ik ben zó’n fan’, riep hij. ‘Zó’n fan!’.

Niet eerder vervulde een niet-Engelse acteur een gastrol in Midsomer Murders. “Toen ik mijn vrouw vertelde dat ze mij een rol hadden aangeboden, was ze helemaal door het dolle heen. Als ik de rol had afgewezen, was het op een echtscheiding uitgelopen.” Zelf heeft hij niet veel met Midsomer Murders. “Ik zie het weleens en vind het leuk omdat ik John Nettles (Barnaby) ken en vreselijk goed vind.

Topstylist home edition (NET5, 22:04) – Jennifer Hoffman mag de hond van Dyanne Beekman dankbaar zijn. Doordat de bekende styliste vorig jaar over haar viervoeter struikelde en daarbij een forse hersenschudding opliep, kreeg de actrice afgelopen voorjaar de kans om de presentatie van Passion for Fashion op NET 5 over te nemen. Ze gaat nu door op NET 5 met het nieuwe programma Topstylist Home Edition, waarvan de eerste uitzending woensdag door 331.000 kijkers (madl: 5.5%) bekeken werd.  Jennifer heeft een eigen stijl van presenteren. In het AD: “Zeg ik tegen een kandidaat: ‘jeetje, je bent wel heel grijs en donker aangekleed’. Terwijl ik daar zelf in eenzelfde stemmig en kleurloos pallet naast sta. Ik mag graag een beetje de draak steken met mezelf.” Bij NET 5 kon ze direct een contract voor twee jaar tekenen. “Presentatrice. Ik moet nog erg wennen aan het woord. Ik zeg altijd: ik lul het programma aan elkaar. Ik heb lang ‘nee’ gezegd tegen tv. Maar na een proefdag vond ik het eigenlijk heel leuk. En ik kreeg veel positieve reacties.

Het Blok Finale (NET5, 20:32) – Het Groningse koppel Petra en Frits is gisteravond winnaar geworden van het NET 5-programma Het Blok. Tijdens de veiling van de appartementen bleek het appartement van Petra en Frits een meerwaarde van slechts €216,- ten opzichte van de oorspronkelijk getaxeerde startwaarde te hebben opgebracht. Dit was echter genoeg om de hoofdprijs van €50.000,- op te strijken, want geen van de andere koppels wist een meerwaarde op hun appartement te behalen. Het Blok werd door 604.000 kijkers (madl: 8.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen