342.000 kijkers voor Tijd voor MAX


De kijkcijfers van dinsdag 30 september 2008 (SKO)

Tijd voor MAX (MAX, Ned2, 17:35) – Het programma Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen is nu al enkele weken te zien als vervanger van de door een burn-out gevelde Loretta Schrijver. Martine en Sybrand weten MAX & Loretta niet te overtreffen, maar scoren met Tijd voor MAX wel redelijke kijkers- aantallen. Zo keken dinsdag 342.000 kijkers (madl: 10.3%) naar de show. “Ik heb goeie hoop voor Tijd voor MAX: er komen dagelijks kijkers bij“, zegt de net- manager van Nederland2.

Lennart van der Meulen, netcoördinator van Nederland 2, vertelt in De Telegraaf sowieso blij te zijn met de score van zijn tv-station. “Ik ben erg blij met de zaterdag en de zondag. Een special van Andere tijden haalde onlangs op zondagavond prime time 800.000 kijkers. Verder ben ik ook tevreden met Blauw bloed en Verre verwanten. Lastig blijft het blok na Nova. Programma’s van 25 minuten zoals Dat kan beter doen het daarna wel goed, documentaires hebben het zwaar.

Uitstel van Executie (RTL4, 20:30) – Waar het weekendamusement van RTL 4 met onder meer Million Dollar Wedding en Wat Schat Je niet echt wil scoren, weten de nieuwe titels die doordeweeks op het programma staan wel mooie cijfers te halen. Het programma Uitstel van Executie van Martijn Krabbé trok dinsdag bijvoorbeeld 1.223.000 kijkers (madl: 18.9%). Volgens oud-directeur van RTL 4 en kenner Bert van der Veer is er teveel paniek over RTL 4. “Ik vind het erg overdreven. Er wordt wel erg veel aandacht besteedt aan de tegenvallende kijkcijfers van Wendy’s Million Dollar Wedding. Niemand heeft het over het matigscorende programma van Martijn Krabbé: Wat Schat Je op de zondagavond. Even ervoor scoort Gooische Vrouwen nog 1.3 miljoen kijkers. Het programma van Martijn houdt niet eens de helft van de kijkers over. Ondertussen doen programma’s als Uitstel van Executie, Help, Mijn Man Heeft Een Hobby! en Het Zesde Zintuig het wel heel goed. Kortom er is meer paniek over RTL dan er reden voor is.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – RTL Boulevard kon de vreemde geruchten over clown Bassie uiteraard niet aan zich voorbij laten gaan. Bas van Toor (73) zou de 31-jarige Sandra uit Heerhugowaard zwanger hebben gemaakt. Reageren op het nieuws willen beide partijen niet. Maar volgens een goede vriend van Bas is de clown ‘kapot’ van de beschuldigingen. “Zijn hele gezin ligt overhoop. Iedereen is heel verdrietig. Hoe denk je dat bijvoorbeeld zijn vrouw Coby zich voelt?“, vertelt de ‘vriend’ in De Telegraaf. Hij gelooft niet dat Bassie de vader is van het nog ongeboren kind. “Ik ken Bas al 37 jaar en zoiets zou hij nooit doen. Bovendien is hij gelukkig getrouwd met Coby en zij is bij elk optreden aanwezig. Ik heb hen alle twee net nog gesproken. Bas wordt al twee jaar lastig gevallen. Vorig jaar werd hij er nog van beschuldigd een kind te hebben mishandeld. En nu zou hij een vrouwelijke fan zwanger hebben gemaakt. Het lijkt erop dat ze hem kapot willen maken.” RTL Boulevard scoorde dinsdag 866.000 kijkers (madl: 19.0%). (Foto: Hadewych Veys)

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen