537.000 kijkers voor Million Dollar Wedding

Geplaatst op zo 28 sep 2008 om 12:07


De kijkcijfers van zaterdag 27 september 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 20:01) – De kijkcijfers van de show Million Dollar Wedding zijn weer nauwelijks gestegen. Ondanks de vele media-aandacht voor Wendy van Dijk, keken er nog steeds slechts 537.000 kijkers (madl: 9.2%) naar de romantische afvalrace. Stoppen is voor RTL geen optie. Volgens programmadirecteur Erland Galjaard bescherm je de ster niet door ze van de buis te halen. “Beschermen is iemand zijn of haar vak laten uitoefenen. En dat doet Wendy fantastisch.

Recensent Joost van Velzen legt uit wat de bedoeling is van Million Dollar Wedding. “Welnu, het komt erop neer dat de verloofde stelletjes het in allerlei spelletjes en testjes tegen elkaar moeten opnemen. Wie er wint bepaalt niet alleen de jury, maar u mag zelf óók meestemmen. Het winnende koppel mag live op tv trouwen. Nou, wie wil het niet.

De Avond van de Korte Film (NPS, Ned2, 22:49) – Tijdens de Avond van de Korte Film werden zaterdag tien films vertoond uit de oogst van dit jaar. Volgens Marina Blok, eindredacteur drama van de NPS, is er op dit moment een explosie van creativiteit. “Als talentvolle mensen een behoorlijk budget krijgen om echt iets moois te maken, merk je wel degelijk verschil. Daarom investeert de NPS sinds 2000 in het project Kort, dat elk jaar tien korte films van hoge kwaliteit oplevert. Kijk alleen al naar Zucht van Margien Rogaar, de enige Nederlandse film die het dit jaar schopte tot het festival van Cannes.” Zucht was zaterdagavond ook te zien. “Toen het uitzenschema nog wat minder straks was, konden korte films makkelijker door de programmering worden gestrooid. Die ruimte is nu beperkt, maar zo’n speciale avond biedt een uitstekend alternatief.” De Avond van de Korte Film scoorde 187.000 kijkers (madl: 5.4%).

Koefnoen (AVRO, Ned1, 21:31) – Het is een vraag die veel kijkers van Koefnoen zichzelf stellen: vinden de sterren het nou leuk om nagedaan te worden? Zangeres Monique Smit geeft het antwoord op haar Hyves. In Koefnoen werd het nummer Blijf Je Vanavond Bij Mij van Smit herschreven met als tekst. “Ik ben de zus van Jan Smit. Ben ook op tv, ik ben de shit. Ik dans en zing en presenteer. Kijk niet op me neer, want ik ben Monique, de zus van Jan Smit.” Het nummer was opgenomen in dezelfde setting als de video van Smit. De Volendamse zangeres schrijft op haar Hyves dat ze ‘gek is op dat programma’ en de sketch grappig vond. “Sommigen zullen misschien wel denken van: vindt ze dat leuk? Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik gek ben op dat programma en ja, ik vond het grappig.” Koefnoen werd door 972.000 kijkers (madl: 16.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
70 Reacties op “537.000 kijkers voor Million Dollar Wedding”


 1. //DESH\\

  Mooi Weer De Leeuw was weel leuk! Terechte cijfers dus voor dat programma.

 2. RTL GJ

  MDW is nog niet wat het moet zijn maar denk dat de finale wel goed gaat scoren, daar hoopt ook RTL op….

  HMVDW daarentegen stijgt wel weer! Heel leuk programma, volgende week komt iemand die je niet moet missen! die vragen alleen al! geweldig! Waarom wisselen ze die programma’s niet om? kijken er waarschijnlijk 1 miljoen mensen HMVDW en dan kan MDW misschien iets klimmen?

 3. Anoniem

  Is trouwens geen kijkcijferrecord, want de eerste uitzending scoorde al 600.00 kijkers

 4. ano

  Mooi Weer zakt in na de kijkcijfers van vorig seizoen. Het kunstje van de Leeuw zijn de mensen een beetje zat. Je komt met een dove en wat kinderen en je trekt wel weer kijkers zal hij wel gedacht hebben. Gek genoeg zapte ik er alleen maar langs in de reclames en zag dat de Leeuw opnieuw veel van hetzelfde aan het doen was.

  Wie ben Ik was weer top. Ook begrijp ik niet hoe mensen nog naar Moment van de Waarheid kunnen kijken, de grootste nep-shows met acteurs. Wanneer het namenlijk geen acteurs zijn dan is dit echt een beschamende show. Het dieptepunt van de Nederlandse tv na de Gouden Kooi is kennelijk nog niet bereikt.

 5. Chiel

  Na 5 (!) jaar eindelijk een miljoen* kijkers voor Het beste idee van Nederland. Goed programma. Ook leuk voor de makers. En er komt dus een nieuwe versie in 2009 omdat je je nu al weer kunt aanmelden. Leuk!

  Heel Nederland heeft de aflevering van Laat ze maar lachen uit ’07 blijkbaar toen, en vorige maand niet gezien want er keken weer 600.000 mensen! Evenveel als naar Wendy… Dus Erland voor de 987e keer; nieuwe reeks!

 6. Chiel

  500.000 voor Laat ze maar lachen.

 7. Martijn

  Nou nou Ano, wat een vlijmscherpe analyse (maar niet heus). Mooi weer de Leeuw is nog steeds veruit het best bekeken programma van de zaterdagavond. En ja, dat het kijkcijfer in het verleden nog hoger was, kan met zoveel dingen te maken hebben. Kom op man, kom is met iets beters dan dat wat je net schreef. Allemaal iets te simpel, hoor.

 8. Marciano

  Ik kijk M$W niet meer, het is zo langdradig! Er zijn leukere programma’s vind ik. En m’n favo koppel is er ook uit dus ja.

  Ze moeten een nieuwe reeks van Laat ze maar lachen maken, dat is idd en leuk programma!

 9. Tim20

  goede score voor Het beste idee van NL..
  wie ben ik zakt iets terug.. niet iets waar SBS zich zorgen over hoeft te maken denk ik!
  Opvallend detail: HvNL kan wel profiteren van Popstars, maar niet van Wie ben Ik…

 10. Tjeerd

  Het halfacht nieuws was ook weer fantastisch!

 11. Anoniem

  @ Tim 20 Komt door het eredivisievoetbal op 3 dat elke zaterdag tegenover hart van nederland staat

 12. JB

  Mooie avond voor SBS6. Het voorstel om Moment van de Waarheid en MDW om te wisselen steun ik wel. MDW zie je nooit meer terug, maar Mvdw is toch beoogd als opvolger van weekend miljonairs, en kan zich dus wel beter positioneren.

 13. Anoniem

  Hahahahahah heerlijk RTL zinkt steeds dieper ik geniet ervaan, langer niet meer de grootste commercieel TV van Nederland

 14. Tim20

  @ Anoniem post 13

  RTL heeft doordeweeks vaker een hoger marktaandeel dan SBS hoor!
  Maar inderdaad, SBS heeft aardig veel terrein van RTL ‘ingepikt’
  Ben benieuwd hoe het gaat als Wie ben ik is afgelopen, heeft Nederland nog zin in een tweede Popstars show op de zaterdagavond (Popstars, de uitslag) ??

 15. Anoniem

  Erland is blind van liefde. Wendy doet het zo slecht dat je haar pas beschermt als je stopt. Behalve het taarten gooien vond ik de spellen in mdw leuk maar kan wendy gewoon geen spel leiden waardoor het saai en langdradig wordt. Bescherm wendy en stop!

 16. robie

  Zijn de SBS promos er al voor volgende week??

  Het best scorende programma sinds eeuwen en nu al legendarisch: Het Beste Idee van Nederland.

 17. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Over de laatste 7 dagen is RTL4 anders groter dan SBS6.

 18. !#Michael#!

  Ik verbaas me over HBIVN, bijna 1mln kijkers … dat had ik nooit verwacht … Maar goed deze 2e reeks (vernieuwde vorm) heeft veel minder concurentie dan de 1e reeks (vernieuwde vorm), die nog op moest boksen tegen MWDL (1.8mln) en Andre van Duin (1mln), MDW is met slechts 500dznd amper een concurent te noemen … Overigens kakt wie ben ik een beetje in, 200dznd kijkers minder …

  Verder loopt MVDW wel goed, en Laat Ze Maar Lachen natuurlijk, wat de RTL Avond samen met de sterke vooravond nog een btje red …

 19. JB

  Wie ben ik kakt niet in, de taart is gewoon anders verdeeld. De concurrentie lijkt me zeker niet minder. Heerlijk overigens dat mensen naar no-nonsense tv als Het Beste Idee kijken, in plaats van de protserigheid van MDW.

 20. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  “Overigens kakt wie ben ik een beetje in, 200dznd kijkers minder … ”

  Er keken gisteren op dat moment in totaal dan ook minder mensen televisie dan vorige week op dat tijdslot. Het verschil tussen het marktaandeel van vorige week en deze week is dan ook marginaal. En dat verschil is kleiner dan het verschil van het martkaandeel van GTST vanaf dinsdag met maandag. Dus inkakken is het woord niet.

 21. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  GTST scoorde de heleweek tussen de 17.0% en de 19.5% madl … en idd dinsdag was een dipje, maar goed … GTST scoort als 1.5 seizoen tussen de 17/22% madl … niks nieuws onder de zon …

  Wie ben ik? loopt 0.5% procentpunt terug … bijna niets dus, maar de Lead In was wel hoger dan de week er voor, dus al met al niet een puik prestatie … dessal niet te min blijft ruim 1.2mln kijkers een prachtige score ;)

 22. Just Me

  RTL kan M$W nu niet van de buis halen, er zijn contracten getekend met de kandidaten, het huwelijk is waarschijnlijk al helemaal geregeld, nu hopen zo op een finale met meer dan 1 miljoen kijkers, ( de gouden kooi scoorde 1,5 terwijl de ook niet boven de 600.000 uitkwamen. ) En nu wat anders inzetten is te riskant, veel mensen zitten nu ‘vast’ aan MWDL en WBI scoort ook goed…..

  Gisteren WBI gekeken, vind het echt te plat… heb bijna niet gelachen, dat Patty zo ordinair over haar zogenaamde huwelijksnacht ging praten en geer over hoe hij zichzelf naakt voor de spiegel zag…. en jamai was een ouwehoer/ouwe hoer…. Als je met het hele gezin zit te kijken vind ik het echt niet kunnen…. Slechte remake…. Vroeger met Andre en Ron waren de grappen over alles nooit om sex… en nu gaat het nergens anders over….. ja over siliconen en botox…. slecht. Verbaas me werkelijk over de kijkcijfers…

 23. Craig

  Reactie op !#Michael#!:

  Dat komt ook alleen maar omdat RTL4 niets fatsoenlijks er tegenover heeft om te concureren.

  Ze moeten dat programma gewoon cancelen of verplaatsen die show van Robert ten Brink lijdt erook onder als Ik Hou van Holland er voor stond dan had de show van Ten Brink ook minstens 1 miljoen kijkers.

 24. Just Me

  Vond Peter. R. de Vries in Koefnoen echt geweldig! Met die Emmy in de auto hahaha top!

 25. jeroen cruise

  heb gisteren voor het eerst mdw gekeken en vond het eigenlijk best leuk raar dat er zo winig mensen naar kijken
  zal wel komen door al die slechte verhalen rond deze show maar nu ik het gezien heb ben ik het er niet mee eens met al die slechte verhalen

 26. Anoniem

  Reactie op jeroen cruise: ik vond het ook niet slecht maar er kijkt niemand om dat echt overal verteld wordt dat je niet moet kijken. Als zelfs de programma directeur al zegt dat het niet meer te redden is.

 27. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Oja, en Het Moment Van De Waarheid groeit nog wel op dat tijd stip … I rest my case …

 28. M2M

  Ik heb MDW gezien! Vond het heel opmerkelijk dat ik zo lang nog heb gekeken! EN het was niet eens zo heel erg slecht!

 29. Anoniem

  Het tweede reclameblok bij RTL was ook fantastisch! Beter dan het eerste op SBS! Wow!

 30. TVtijd. Tijd voor al het nieuws.

  Ik heb idd ook langer naar MDW gekeken dan verwacht, toch wel een leuk programma.

 31. David (2)

  Moment van de Waarheid scoort erg goed. Hou er idd rekening mee dat de lead-in dramatisch is, en dat het bovendien nog later begint dan aangekondigd staat. Als Ik Hou van Holland er voor staat, gaat het makkelijk over het miljoen heen. Én ik denk dat het ook erg goed scoort in de doelgroep en vrijwel geen 50 kijkers trekt.

  Wie ben ik blijft redelijke cijfers halen, had ik niet verwacht. Ik zap er even heen in de reclame van Moment vd Waarheid, maar vind het met Patty en Gerard toch niet leuk. Maar is ook meer voor het SBS-publiek bedoeld denk ik, en het scoort.

  Verder vind ik het erg opvallend dat Paul de Leeuw op 1,8 miljoen blijft steken. Ontzettend goed natuurlijk, maar met de uiterst marginale concurrentie van RTL4 op dat tijdstip, zou je verwachten dat de 2 miljoen haalbaar moet zijn. Volgens mij scoorde Paul vorig jaar, met Ik hou van Holland tegenover zich (1,4 miljoen) ook zo rond de 1,8 miljoen.

 32. Maarten d. B.

  Goed, noem me een ramptoerist, maar gister toch eens Million Dollar Wedding gekeken. En eerlijk, ik begrijp het negatieve gedoe rond het programma niet zo goed. OK, heb wel eens beter betere televisie gezien maar slecht kan ik het niet noemen. Vond het een goede sfeer uitstralen. De spellen zijn wat te langdradig en weinig vernieuwend maar er zit wat mij betreft echt potentie in. Ik heb de afgelopen maanden slechtere programma’s voorbij zien komen.
  Kortom, hoewel ik een humeur heb om op te schieten, MDW, kan ik daar de schuld niet van geven!

 33. Jeroen

  Reactie op Anoniem:
  hahahaha als je een zaterdagavond beter scoort dan RTL hoeft dat niet te betekenen dat SBS de grootste is. Dat is wat dom gedacht. Zeker als je de maandrapporten er bij pakt. Daar heeft SBS nog vele jaren voor nodig en ook een betere visie voor de toekomst.. Dus ja, een goede SBS avond maar in totalen zegt het nog niet zoveel…

 34. Anoniem

  sbs avond weer top met het beste iedee veel beter dan wendy.het beste iedee 983.000 en wie ben ik de eerste 3 afleveringen zeer goed bekeken de eerste 2 ruim 1.300.0000.en de derde ook ruim 1.263000.dus gewoon supper.deze week weer niewe opnames dus ben heel beniewd wier er weer als gasten zijn .maar het is een heel leuk programa.en helaas rtl heeft weer niet voldoende geen programa van 1.milioen.denk ook dat het wiselen van programa,s niet goed gaan zijn hebben ze in het verleden gedaan.ook niet gelukt.

 35. Anoniem

  hart van ned is samen met studio sport op zaterdag,darom kan hart niet profiteren van deze cijfers van wie ben ik. hart licht gewoon 1.milioen of 1.400.000 doorgaans dus gewoon goed.

 36. Anoniem

  Reactie op Jeroen:

  SBS was afgelopen maanden met 3 zenders groter in de 20-49 doelgroep dan RTL met 4 zenders. In de maand september is het verschil nog kleiner dan 1% tussen beiden zender groepen in 20-49!

  Know the facts.

 37. Wim H

  Gisteren voor het eerst dit seizoen naar het voetbal kunnen kijken. Wat een verademing! Na 3 jaar gekut met langdradige gesprekken, oeverloze reclame eindelijk weer een voetbalprogramma zoals het hoort.
  Dus Henk Kesler, John de Mol, Chris Woerts en andere geldmaniakken, goed hiernaar kijken en NOOIT meer van die rare ideeën krijgen, aub!

 38. Anoniem

  Wendy zit echt niet op haar plek dat hilversumse Hoe* moet van de buis, wat ene slecht presentatice ze kan beter House Vision of zo gaan presenteren of een nieuwe versie van Hart en Aktie daar is ze goed in…. Grote live shows kan Wendy niet en dat zal ze nooit meer leren te oud voor ik begin me nu echt te irriteren en kan haar kop niet meer zien.

 39. Wim H

  Oh ja, wat ik gisteren ook miste (NOT), was die uitermate irritante informatie telkens onderin beeld zoals: 4e doelpunt van speler X nadat z’n tante d’r teennagel van ingescheurd, of zoiets….
  Klasse NOS, keep the good work going!

 40. Anoniem

  ik moet heel erg lachen op de reaktie van nummer 30.het moment van de waarheid scoort erg goed.en wie ben ik blijft redelijk scoren.daar moet ik om lachen ik zouw het omdraaien.reden wie ben ik 1.263000 gewoon top en de waarheid 822.000.en zeker omdat hier vaker een aantal weken geleden geroepen werd dat het zonder de oud captens niks zouw worden dus wel.het blijft wekelijks netjes ruim boven de 1.200.000 en 1300.000.scoren ik zeg toppie dus.

 41. Thom

  Ja, Het Moment van de Waarheid scoort echt goed!

 42. Tosti

  Toch knap dat na Mooi Weer De Leeuw 1 miljoen mensen wegzappen.

 43. Brandon

  @ WimH:
  van de miljoenen belastinggeld dat we er aan kwijt zijn mag het wel van een hoge kwaliteit zijn. Vorig seizoen was het tenminste nog commercieel geld.

  @ Anoniem (15.34):
  dat je haar niet goed vind; ok. Maar dan hoef je niet te gaan schelden. Er bestaat altijd nog een afstandbediening die jou gemakkelijk naar een andere zender brengt.

  Ik heb gisteren MDW en Wie ben ik? gekeken en MWDL & Koefnoen opgenomen (normaal andersom) en ik moet zeggen dat ik MDW in vergelijking met vorige week wel leuker en vlotter vond. Zat op de één of andere manier wat meer vaart in. Alleen Mary’s momentje (of zoiets) een beetje overbodig.

 44. maurice

  ik was gister bij de eerste halve finale van hbivn.
  was erg leuk en spannend.

 45. Joost

  Wie verlost RTL van Erland en Wendy?

 46. Wie ben ik? en wie niet?

  M$W is echt een leuk programma! Ik keek stukjes van de voorrondes maar die vond ik niet de moeite waard…. te veel stellen, te veel gedoe…. Maar sinds de live-shows kijk ik het wel, en ik vind het enig! Heel erg leuk, Mary’s momentje haha geweldig!

  Het is een leuke show, en waarom er weinig mensen kijken? MWDL scoort weer als een tierelier (maar IHVH scoort ook meer dan 1 miljoen tegenover Paul dus…) en mensen hebben alleen die voorrondes gezien die (persoonlijk) niet echt boeiend waren, dus hebben ze een beeld gekregen van de nog niet uitgezonden live-shows, en kijken ze liever Paul of Wie ben ik?….

  Vond bij Paul dat lied van Brigitte Kaandorp echt grappig! haha het kaklied :D

 47. Anoniem

  Reactie op maurice:

  hbivn wat?

 48. Puk

  Koefnoen is erg leuk dit seizoen. Eigenlijk het beste zaterdagavondprogramma, dat is ook wel eens anders geweest. Laat ze maar lachen was ook erg goed. Blauw bloed ook nog gezien enstukjes aan de bak. MDW wordt ook beter het heeft wat van een Raiuno sfeer. Popstars af en toe heengezapt maar dat was het slechtste programma, maar de kijkcijfers wijzen anders uit dus eigenlijk ben je dan uitgepraat.

 49. TVtijd. Tijd voor al het nieuws!

  Ze moeten MDW is niet meer zo laten uitlopen, zeer frustrerend voor de kijkers van MDW

 50. TVtijd. Tijd voor al het nieuws!

  Ik bedoel voor de kijkers van het Moment van de Waarheid.

 51. Anoniem

  waarom beschermt erland alleen de presentator / ster en niet zijn zender en de kijkers? (retorische vraag)

 52. maurice

  Reactie op Anoniem:
  het beste idee van nederland

 53. Anoniem

  de zondag heeft rtl dat gooise vrouwen en daarna het slecht bekeken programa van martijn opvalend dat niemand dat meld.en het verschil is dan ook groot na gooise vrouwen zappen veel mensen gewoon weer weg.het omdraaien is dus ook geen optie.

 54. yossarian

  @Anoniem: het is mij niet opgevallen, maar je schetst ook mijn kijkgedrag. Gooische Vrouwen is prachtig en dat programma van Martijn redelijk vervelend, voorspelbaar en achterhaald..

 55. Anoniem

  die opmerking ook inverband dat men schetst zet het programa van van dijk na robert.dan zeg ik nee dat gaat niet lukken,want inderdaad op zon heb je het goed bekeken programa van gooise vrouwen meer dan 1 milioen.en dan het zeer slecht bekeken programa van martijn.dan laten meer dan 700.000 kijkers ook niet het tv aperaat uit handen valen en zapt verder.als de kijker een programa niet weet te vinden dan vind de kijker het niet.dus dat zeer slechte programa van van dijk en martijn gaat niemand weer vinden.het is wel opvalend dat gooise vrouwen het enige programa is wat scoort in het weekend.in ieder geval boven de milioen.de rest van rtl is wel heel matig.

 56. M2M

  Weer een heerlijke aflevering van Gooische Vrouwen!! en Wat schat je is niet echt ”mijn” ding!

  Miljoenenjacht moet weer zo snel mogelijk terug!!

 57. !#Michael#!

  Gooische Vrouwen was weer geweldig :D en Life and Cooking vond ik de leukste uitzending tot nu toe, van dit seizoen gewoon echt geweldig :D

 58. Anoniem

  Ik snap niet hoe een dom, saai en achterlijk programma als BIVN zo hoog scoort. Werkelijk ongelofelijk. Het is niet spannend, niet breed interessant, er komt geen adrenaline van pas, presentatie is zwak, er is geen climax, en heeft als je het sec bekijkt een hele dunne doelgroep. En toch bijna een miljoen kijkers. Komt dat misschien omdat er verder bar weinig op tv is, of omdat de nederlandse kijker niet erg veeleisend is?

  MWDL werkelijk geweldig, een heerlijke formule. Daadwerkelijk gezellig zaterdagavond gevoel. Nu moet ik zeggen dat ik een onwijze paul de leeuw fan ben, en alles wat hij heeft gedaan erg heb gewardeerd. Maar vooral mag je hem prijzen voor de risico’s die hij neemt. Dat is misschien een makke van veel programma’s nu. Ze kopieren allemaal diezelfde platgetreden formule. Voorrondes, liveshows en een winnaar met een bepaald talent. Van idols tot popstars, van x-factor tot So You Wanna Be A Popstar, van HBIVN tot MDW en zelfs van Joseph tot So You Think You Can Dance. Ik SMEEK zenders, programma makers eens iets ANDERS te verzinnen! Ik heb er SCHOON genoeg van. Er is een soort creatief vacuum in nederland. Alles is maar volgens dezelfde herhaalde formule in elkaar gestampt, en de kijker kijkt er nog naar ook. Ik wil iets nieuws, iets fris, iets anders. Het kan heel klein, het hoeft niet allemaal onwijs groots spectaculair te zijn.

  Gooische Vrouwen groeit weer lekker in zijn verhaallijn. Helemaal geweldig, topdrama. De verhaallijnen mogen soms nog net even rustiger, maar het is komisch, character-driven en lekker. Heerlijk in elkaar gezet en duidelijk met liefde gemaakt! Bravo! Ik hoop op een televisierring dit jaar dan voor Gooische Vrouwen, want ik zou niet weten wie hem dit jaar anders zou moeten winnen. Tenzij het Paul is…

 59. yossarian

  @All: Tipi is terug & Tante Cor Rulezzzz..!!! ;-)

 60. Anoniem

  De kracht van Het beste idee, is dat het een programma zonder opsmuk is. Waar mensen te zien zijn die cht iets kunnen. Dat maakt dat het programma tot een succes. Nederland is wel klaar met al die overdreven programma’s

 61. Drama Queen

  @michael

  hoe kunnen we jou nu nog serieus nemen
  als je hier neerzet gooische vrouwen en l&c was top

 62. Chiel

  Q: Ik snap niet hoe een dom, saai en achterlijk programma als BIVN zo hoog scoort. Werkelijk ongelofelijk. Het is niet spannend, niet breed interessant, er komt geen adrenaline van pas, presentatie is zwak, er is geen climax, en heeft als je het sec bekijkt een hele dunne doelgroep. En toch bijna een miljoen kijkers.

  Het zien van de goede én de slechte ideeen is leuk. Dat je denkt ‘dat is handig’ of ‘dat ik het zelf niet heb bedacht’. Natuurlijk de reactie van de jury e de kandidaten. Een leuk uurtje tv (al is 40 minuten EIGENLIJK voldoende)

  Spannend is het niet, maar dat is een Idols of Dansen met de sterre ook niet, en presentaties is niet van belang, climax… ?! Alsof dát nodig is! Net als adrenaline… Gewoon vermakelijke tv.

  Zo kun je elk programma wel afschrijven.

 63. !#Michael#!

  Reactie op M2M:

  Als de Achmea KennisQuiz stopt, en Gooische Vrouwen ten einde is, in November ziet de RTL4 zondag er als volgt uit:

  1730 L&C
  1800 RTL Nieuws
  1810 RTL Weer
  1815 L&C (vervolg)
  1920 Sponsor Bingo
  1930 RTL Nieuws
  1950 RTL Weer
  2000 Ik Wed Dat Ik het Kan?
  2130 NPL: Miljoenenjacht

  Ik persoonlijk vind het van lef getuigen dat RTL4 een zondag neer durft te zetten die zo duur is, zo groots … zou leuk zijn als de GV kijker blijft hangen voor Carlo’s ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’ …

  Zowie zo slaan Carlo en Linda de klok bij RTL4 in de guure november weekenden …

  Zaterdag: Ik Hou Van Holland(Linda), Succes Verzekerd (Carlo)
  ZondagL Life and Cooking(Carlo), Ik Wed Dat Ik Het Kan? (Carlo), Miljoenenjacht (Linda) … Zou toch grapppig zijn als al deze shows de mln toppen ;)

 64. Mart

  Reactie op !#Michael#!: Hoop het,zondagavond is echt top. Zaterdag vind ik persoonlijk iets minder interessant maar zal wel goed gaan scoren denk ik.
  Miljoenenjacht en ik hou van holland zullen zeker het miljoen halen. Ik wed dat ik het kan moet ook tegen het miljoen aan kunnen zitten. Succes verzekerd is ff afwachten, kan zijn dat mensen een beetje Carlo moe worden als je ziet dat hij zowel op de zaterdag met succes verzekerd te zien is, als op de zondag met life en cooking en ik wed dat ik het kan. De zender had dit wel wat beter kunnen inplannen. In mijn ogen niet verstandig om het complete weekend in handen te leggen van Carlo en Linda. over het jaar verdelen was beter geweest.

  Dus bijvoorbeeld:
  sept-okt
  za:20.00 Ik hou van Holland
  21.30 Succes Verzekerd

  Zo: 20.30 Gooische vrouwen
  21.30 Wat schat je?
  nov-dec
  za: 20.00 Million dollar wedding
  21.30 Het moment van de waarheid

  zo: 20.00 Ik wed dat ik het kan
  21.30 miljoenenjacht.

  Zo heb je meer variatie.

 65. Vincent

  Als ik RTL was zou ik dit doen:

  Maandag t/m Donderdag:
  18:00 uur: Het Nieuws
  18:15 uur: Wie is de Chef? (herhaling)
  – teveel nieuws achter elkaar is ook niet goed –
  18:50 uur: RTL Boulevard
  19:30 uur: Half Acht Nieuws
  19:55 uur: Het Weer
  20:00 uur: GTST
  20:30 uur: —
  21:30 uur: —
  22:30 uur: Editie NL (verhuist van 18.15 u. naar 22.30 u. – zo heb je toch wat om half 11!)
  22:50 uur: Late Nieuws
  23:00 uur: Nachtprogrammering

  Vrijdag:
  18:00 uur: Het Nieuws
  18:15 uur: Wie is de Chef? (herhaling)
  – teveel nieuws achter elkaar is ook niet goed –
  18:50 uur: RTL Boulevard
  19:30 uur: Half Acht Nieuws
  19:55 uur: Het Weer
  20:00 uur: GTST
  20:30 uur: Succes Verzekerd (geen idee hoelang het duurt)
  21:30 uur: Baantjer
  22:30 uur: Editie NL
  22:45 uur: Late Nieuws
  23:00 uur: Nachtprogrammering

  Zaterdag:
  18:00 uur: Het Nieuws
  18:15 uur: Het Weer
  18:20 uur: Eigen Huis & Tuin
  19:00 uur: Bestemming Nederland
  19:30 uur: Half Acht Nieuws
  19:50 uur: Het Weer
  20:00 uur: Ik hou van Holland
  21:30 uur: Ik Wed Dat Ik Het Kan!
  22:30 uur: Editie NL
  22:50 uur: Late Nieuws
  23:00 uur: Nachtprogramma

  Zondag:
  17:25 uur: Life and Cooking
  18:00 uur: Nieuws
  18:10 uur: Het Weer
  18:15 uur: Life and Cooking vervolg
  19:20 uur: De winnaars – postcode loterij
  19:30 uur: Half Acht Nieuws
  19:50 uur: Het Weer
  20:00 uur: Achmeakennisquiz J/M
  20:30 uur: Wat Schat Je?
  21:30 uur: Miljoenenjacht
  22:30 uur: Editie NL
  22:50 uur: Late Nieuws
  23:00 uur: Nachtprogramma.

 66. jopie

  Regisseur Bert van de Veer heeft een nieuw tv-format bedacht voor Reinout Oerlemans: Million Dollar Baby. Een afvalrace tussen 10 vrouwen, waarbij in finale, de 2 overgebleven kandidaten vragen moeten beatwoorden tijdens de bevalling. En de openingsshow wordt ook sensationeel, want hoe en waar wordt het kind geconcipieerd? schrijft Van der Veer.

  Opdrachten in de show hebben te maken met misselijkheidtests, zwangerschapsgymnastiek, inrichting babykamer en diverse simulatiespelen (bv. huilbaby’s).
  Van der Veer eindigt het advies aan Oerlemans met: Het moet allemaal natuurlijk nog wat verder uitgewerkt worden, maar met een moodtape en jouw briljante verkooppraatje weet je het vast en zeker aan bv. RTL4 te verkopen en daarna zien we wel verder, toch? Veel succes.

  komt van mediajournaal

  Whahahhaaa whaaahaaa Van der Veer heeft wel humor

 67. Sjon

  Bert van de Veer, de beste man lult alleen maar over anderen en is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat RTL, VERONICA etc. bijna ten onder zijn gegaan, regisseert als een natte krant en schrijft totaal zinloze stukkies over zijn aambeien.
  Deze man moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen waar in godsnaam zijn talent op gebaseerd is, niet op enige kunde!

 68. Anoniem

  Reactie op Sjon:
  “Deze man moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen waar in godsnaam zijn talent op gebaseerd is, niet op enige kunde!”

  Misschien is zijn talent wel om andere mensen met enige kunde optimaal te laten presteren.

 69. Anoniem

  @anoniem Tja en dan ga je dus zelf op je aambeien zitten, pijp roken, met je pennetje gooien en geloven in je eigen bullshit, en andere maar werken!

 70. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Je klinkt nogal gefrustreert. Lijkt me zonde van de energie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.