537.000 kijkers voor Million Dollar Wedding


De kijkcijfers van zaterdag 27 september 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 20:01) – De kijkcijfers van de show Million Dollar Wedding zijn weer nauwelijks gestegen. Ondanks de vele media-aandacht voor Wendy van Dijk, keken er nog steeds slechts 537.000 kijkers (madl: 9.2%) naar de romantische afvalrace. Stoppen is voor RTL geen optie. Volgens programmadirecteur Erland Galjaard bescherm je de ster niet door ze van de buis te halen. “Beschermen is iemand zijn of haar vak laten uitoefenen. En dat doet Wendy fantastisch.

Recensent Joost van Velzen legt uit wat de bedoeling is van Million Dollar Wedding. “Welnu, het komt erop neer dat de verloofde stelletjes het in allerlei spelletjes en testjes tegen elkaar moeten opnemen. Wie er wint bepaalt niet alleen de jury, maar u mag zelf óók meestemmen. Het winnende koppel mag live op tv trouwen. Nou, wie wil het niet.

De Avond van de Korte Film (NPS, Ned2, 22:49) – Tijdens de Avond van de Korte Film werden zaterdag tien films vertoond uit de oogst van dit jaar. Volgens Marina Blok, eindredacteur drama van de NPS, is er op dit moment een explosie van creativiteit. “Als talentvolle mensen een behoorlijk budget krijgen om echt iets moois te maken, merk je wel degelijk verschil. Daarom investeert de NPS sinds 2000 in het project Kort, dat elk jaar tien korte films van hoge kwaliteit oplevert. Kijk alleen al naar Zucht van Margien Rogaar, de enige Nederlandse film die het dit jaar schopte tot het festival van Cannes.” Zucht was zaterdagavond ook te zien. “Toen het uitzenschema nog wat minder straks was, konden korte films makkelijker door de programmering worden gestrooid. Die ruimte is nu beperkt, maar zo’n speciale avond biedt een uitstekend alternatief.” De Avond van de Korte Film scoorde 187.000 kijkers (madl: 5.4%).

Koefnoen (AVRO, Ned1, 21:31) – Het is een vraag die veel kijkers van Koefnoen zichzelf stellen: vinden de sterren het nou leuk om nagedaan te worden? Zangeres Monique Smit geeft het antwoord op haar Hyves. In Koefnoen werd het nummer Blijf Je Vanavond Bij Mij van Smit herschreven met als tekst. “Ik ben de zus van Jan Smit. Ben ook op tv, ik ben de shit. Ik dans en zing en presenteer. Kijk niet op me neer, want ik ben Monique, de zus van Jan Smit.” Het nummer was opgenomen in dezelfde setting als de video van Smit. De Volendamse zangeres schrijft op haar Hyves dat ze ‘gek is op dat programma’ en de sketch grappig vond. “Sommigen zullen misschien wel denken van: vindt ze dat leuk? Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik gek ben op dat programma en ja, ik vond het grappig.” Koefnoen werd door 972.000 kijkers (madl: 16.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen