1,7 miljoen kijkers voor Radar


De kijkcijfers van maandag 1 september 2008 (SKO)

Foto: Leendert JansenRadar (TROS, Ned1, 20:34) – De start van het nieuwe seizoen van Radar op maan- dag was spraakmakend. De consumen- tenrubriek haalde vele nieuwsrubrieken met haar uitzending over de Astro-programma’s bij RTL en SBS. Nadat een redacteur van Radar wist te infiltreren bij Astro TV, besloot RTL Nederland om alle uitzendingen van Astro te staken. “Deze programma’s zijn niets anders dan de inmiddels verboden belspelletjes in een astrojasje’“, zei SP-Kamerlid Jan de Wit in TROS Radar.

De SP heeft samen met Radar de aanval geopend op televisieprogramma’s waarin kijkers astrologen telefonisch kunnen raadplegen. Jan de Wit claimt dat astroprogramma’s veel onoorbare praktijken hebben overgenomen van de inmiddels verboden belspelletjes. Hij heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie maandag opgeroepen de “oplichtingspraktijken” van dergelijke programma’s aan te pakken. “Het gaat er enkel om mensen zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. Dat dit nu gebeurt over de ruggen van zieke en onzekere mensen, is stuitend“, vindt De Wit. Radar werd maandag door 1.748.000 kijkers (madl: 29.9%) bekeken.

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:29) – Matthijs van Nieuwkerk is maandag teruggekeerd met zijn succesprogramma De Wereld Draait Door. Er keken 790.000 kijkers (madl: 16.1%) naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, waarin Ronald Plasterk, Daphne Bunskoek en Max Westerman te gast waren. Volgens persbureau Novum een mooie score. “De eerste uitzending van vorig seizoen trok 660 duizend kijkers“, schrijft Novum. Dit seizoen presenteert Matthijs van Nieuwkerk voor het eerst ook elke maandag De Wereld Draait Door en stopt daarom met Holland Sport. Zijn oud-collega Wilfried de Jong presenteerde dit sportprogramma maandagavond voor het eerst alleen. De aflevering, waarin Pieter van den Hoogenband centraal stond, werd door 535.000 mensen bekeken.

De Co-Assistent (NET5, 21:28) – Acteren was nooit de jeugddroom van actrice Hanna Verboom, die de hoofdrol speelt in De Co-Assistent. Ze heeft ook nooit de toneelschool gevolgd. “Ik heb mijn eigen weg gevolgd. Achteraf gezien was de toneelschool misschien beter voor me geweest. Dan had ik meer bagage gehad en langzaam kunnen wennen aan het idee van de spotlights en de verwachtingen die bij acteren komen kijken. Toen ik die rol in Snowfever kreeg, was ik net twintig. Dan denk je alles te weten, maar je weet natuurlijk helemaal niets. Het ging razendsnel. Die eerste rollen kwamen vrij makkelijk op me af en ik vond het heel spannend. Het was een achtbaan. Daarna volgde een moeilijke periode. Het was te veel, ik was te jong en raakte door alle prikkels oververmoeid. Ik raakte overspannen en heb een tijd niet kunnen werken.” Het tweede seizoen van De Co-Assistent ging maandag met 345.000 kijkers (madl: 5.6%) van start.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen