1,4 miljoen kijkers voor Wie Ben Ik?


De kijkcijfers van zaterdag 13 september 2008 (SKO)

Wie Ben Ik? (SBS6, 21:30) – De terug- keer van de populaire show Wie Ben Ik? met nieuwe presentatrice Tooske Ragas werd zaterdagavond goed bekeken. De eerste uitzending van Wie Ben Ik? trok 1.360.000 kijkers (madl: 22.7%) naar SBS 6. Daarmee was het na Mooi Weer De Leeuw (1,8 miljoen kijkers) het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdagavond. RTL 4 moest op zaterdagavond flink inleveren. Million Dollar Wedding met Wendy van Dijk trok slechts 412.000 kijkers.

Wie Ben Ik?, waarin oudgedienden André van Duin en Ron Brandsteder te gast waren, heeft kijkcijfermatig een goede start gemaakt. Veel kijkers reageren minder enthousiast. “Jammer dat het nu opeens zo ordinair is geworden. Het is dat Ron en André er nog bij zijn, die maken het tenminste nog een beetje echt gezellig“, zegt een kijker. Iemand anders: “Ik heb het ook een kans gegeven, maar het gezellige programma dat ik vroeger op RTL4 keek zie ik er niet in. Patty en Gerard hebben niet de leuke humor van Andre en Ron, ze zijn niet op mekaar ingespeeld en hebben vrijwel geen chemie.

Million Dollar Wedding (RTL4, 19:59) – Presentatrice Wendy van Dijk behaalde met Million Dollar Wedding zaterdagavond een barslechte score. Slechts 412.000 kijkers (madl: 7.6%) keken naar de show op RTL 4. Wendy beleeft desalniettemin veel plezier aan de opnamen van shows als deze. “Mijn werk is altijd mijn passie geweest, het is een uitlaatklep voor mij“, vertelt ze in Mikro Gids. “Ik heb de afgelopen jaren zo veel grote programma’s mogen doen. Soms is het zwaar geweest. Ik heb echt veel momenten gehad waarop ik dacht: ik zou het liefst even helemaal niets doen, maar dat kwam puur uit vermoeidheid. Zodra ik uitgerust was, vond ik presenteren en acteren weer het leukste wat er is. Ik merk ook aan mijn enthousiasme voor zo’n nieuw programma als Million Dollar Wedding dat ik nog lang niet uitgekeken ben op mijn werk. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds aan het pieken ben.

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:29) – Nederland 1 is de grote winnaar van de zaterdagavond. Met een marktaandeel van 20,9 procent scoorde het even goed als alle zenders van RTL Nederland bij elkaar. Paul de Leeuw trok met de terugkeer van Mooi Weer De Leeuw 1.805.000 kijkers (madl: 32.3%). Aansluitend scoorde de seizoensopener van Koefnoen 903.000 kijkers (madl: 14.9%). Paul Groot van Koefnoen denkt nog wel eens terug aan de Kopspijkers-tijd. “Absoluut. Jack Spijkerman heeft ons destijds de kans gegeven en daar zijn we hem nog steeds dankbaar voor. Wat er nu met hem gebeurt gun je niemand. En zijn overstap van de VARA naar Talpa hebben we natuurlijk breed uitgemeten in Koefnoen. Omgekeerd zou Jack dat ook met ons gedaan hebben. Maar Jack heeft de beker sportief leeggedronken en ook onze eerste dvd in ontvangst genomen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen